הדס לכבוד טו בשבט..

• פותח הנושא wuten
  • פורסם בתאריך

wuten

New member
הדס לכבוד טו בשבט..

הדס טרנטני קטן בתחילת דרכו כבונסאי... אשמח לקבל רעיונות לעיצוב.

valilit

New member
למה החלטת ללפף את הענף ההוא ?

ולא אחר? ולא את כולם? קודם כל נראה שהחוטים שאתה משתמש בהם הם חוטי חשמל עם ציפוי פלסטיק לא נהוג כך במחוזותינו בנוסף, נראה שאתה לא יודע איך מלפפים נכון [הן מבחינת הטכניקה והן מבחינת עובי החוט] לגבי שיפור הליפוף, הייתי פונה למאמר בתחום, אולי יש בקישורי הפורום אחרי קריאת המאמר, בתור התחלה ולצורך אימון הייתי מלפף דברים אחרים כדי לא לשבור ענפים של עצים שאני אוהב טוב, אחרי נו נו נו, אולי כדאי לחרוג ממנהגי הפורום ולנסות לכוון בכל זאת[ולא למפגשי החוג] לגבי בחירת העץ, דע שהדס הוא לא קל כבונסאי. כדאי לבדוק טוב יותר את מבנה הענפים וההסתעפויות כדי לראות איך כדאי להמשיך כרגע המבנה הכללי הוא בצורת שיח לעומת הרעיון הכללי בבונסאי יפני שבו נהוג לראות את מבנה העץ לפרטיו אם בכך אתה חפץ ונראה שחלוקת הענפים, העובי והכיוון של כל אחד מתאימים לעיצוב מסוג כלשהו, ניתן לרווח קצת את העץ כדי שיהיה צימוח גם בחלקיו הפנימיים. הדבר ייעשה ע"י דילול עלווה וכיוון נכון של ענפים [ע"י חוט מתאים בליפוף נכון]. ייתכן ויש ענפים וענפונים שמיותרים ותרצה להסיר אותם. אני מקווה שיש לך את הכלים הנכונים לעשות זאת. לזכותך ייאמר שבחרת עץ עם התחדדות יפה של הגזע, תנועה נחמדה של הגזע ונבארי לא רע. יש להזהר עם הדס מפני שהוא רגיש מאד להתייבשות. לא לתת למצע להתייבש, אחרת תאבד את העץ מהר מאד.

אדם ק

New member
מציע

העברה לכלי אימון גדול תועיל רבות להתפתחות. כדאי לדלל ענפים ולהתחיל לכוון מעט את העץ... חוץ מזה אין הרבה מה להגיד עליו... הוא שיח קטן שנראה כמו שיח קטן לכן כדאי לתת לו להתפתח בכלי אימון גדול ולאחר מכן לכוון אותו ע"י הדילול הענפים והכוונה. אך קודם כל, שיגדל בכלי בו הוא יכול להתפתח. בהצלחה

למעלה