הדס כבונסאי - שאלות

הדס כבונסאי - שאלות

נתוני פתיחה: עציץ כ-15 ס"מ גובה ו-10 ס"מ בהיקף. חי בתוך מבנה *ללא אור שמש* מקבל תאורה מלאכותית, צהובה וחמה במיוחד בשבילו. אין אפשרות להשקות בטבילה אלא רק בטפטוף/התזה. אני יודע שנתוני הפתיחה אינם מוצלחים אולם אין אפשרות אחרת בעבורו כרגע. השאלות: כמה מים הוא צריך וכל כמה זמן? כמה שעות תאורה ביום הוא צריך? כל כמה זמן בערך צריך לגזום אותו? כרגע אחד הענפים שלו מחוזק בצורה מסוימת ע"י חוט ברזל, כמה זמן בערך צריך להשאיר את החיזוק? האם עדיף שהעציץ יהיה בטרריום? תודה מראש!

סן תאי

New member
בזבוז זמן

התנאים הנ"ל הם גזר דין מוות לצמח, עדיף שתמסור אותו למי שמסוגל לתת לו תנאים סבירים.

ובכל זאת

העציץ הנ"ל נשתל ע"י חבר בתוך מבנה (משרד) ע"פ המלצה של המוכר במשתלה (אין לי מושג איפה). ב"מיני-גן", כשרכשתי לפני כמה ימים עציץ לעצמי, אמרו לי שאפשר לגדל הדס בטרריום עם תאורה מלאכותית ואפילו הראו לי טרריום עם צמחים בחנות עצמה. אם זו דעתך אז זו דעתך, אבל מאחר והעציץ כבר שתול ולא נראה לי שחברי יסכים להוציא אותו (למרות שאשאל אותו) אשמח אם תענה בכל מקרה על השאלות. שוב, תודה מראש.

minigan

New member
גידול צמחים בתנאים מלאכותיים

כעיקרון ניתן לגדל כל צמח בתנאים מלאכותיים המבוקרים באופן מושלם. במכון וולקני ובפקולטה לחקלאות קיימים מתקנים מיוחדים הנקראים "פיטוטרון" ובהם שולטים באופן מבוקר כמעט על כל פרמטר גידול קיים. אורך היום, סוג התאורה, עצמת האור, חומציות הקרקע, לחות אוויר, לחות במצע, רמת CO2 באוויר וכו'. לפרטים נוספים על הפיטוטרון לחצו כאן. מאחר ואין ברשותך מתקן משוכלל כנ"ל יקשה עליך לספק לבונסאי שלך תנאים אופטימאליים בבית. בחלוקה גסה קיימים 3 סוגי בונסאי עיקריים: 1. צמחים ירוקי-עד טרופיים וסוב-טרופיים (כדוגמאת הפיקוס). 2. צמחים נשירים ומחטניים מאזורים לא חמים(אדר, אולמוס, ערערים וכו'). 3. צמחים נשירים וירוקי עד ממוצא ים-תיכוני (זית, הדס, רימון..) צמחים מהסוג הראשון כדוגמאת רוב צמחי הבית ניתנים לגידול בבית בתנאים טובים של תאורה (טבעית ומלאכותית),טמפרטורה נוחה ואוורור. צמחים מהסוג השני שעליהם נמנים רוב סוגי הבונסאי הקלאסי לא מומלץ לגדל בתוך הבית. צמחים אלה מושפעים מאד במחזור החיים שלהם מאורך היום, טמפרטורות יום ולילה וגורמי אקלים טבעיים נוספים. צמחים מהקבוצה השלישית מעדיפים גידול בתנאי חוץ ומסתפקים בחלקם בתנאים הקרובים לכך. ההדס הינו צמח ירוק עד של אזור ים-תיכוני הגדל כצמח בר בגליל וכצמח תרבות בגינות רבות בארץ. מנסיוני ניתן לגדלו בבית בפטיו או ליד חלון גדול ובתנאי שהוא זוכה לחשיפה ראויה לאור ולאספקת אוויר צח סדירה (פתיחת החלון). המיקום האופטימלי עבורו כבונסאי הינו בצל חלקי מחוץ לבית (אדן חלון, מרפסת או בגינה). טרריום אינו מומלץ לגידול הדס וצמחים ים-תיכוניים. לצמחים טרופיים - כן. בהצלחה

למעלה