הדמוקרטיה לאן....

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
הדמוקרטיה לאן....

יצא לי לקרוא ולשמוע את דברי השר נאמן לא אחת והאמת שבחלקם הם צרמו לאוזני. בימים האחרונים ,הביע השר את דעתו בעניין הדין שילדים בני 6 ומטה נמסרים לאם למשמורת באופן מיידי (למעט מקרים יוצאי דופן חריגים ) . (אם מישהו פספס את דבריו הנה בבקשה מאר העוסק בדבריו http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3559322,00.html ) הדברים שהוא מביא היו חלק מהמשפט הקדום של ימי התנ"ך (בעיניי ,מרבית החלטותיו האחרונות [שמשום מה גם הן צורמות לאוזניי ] הן אינן עומדות בקנה אחד עם המציאות היומיומית לימינו אנו .) . בימי התנ"ך מחשש שיבולא לאם הגרושה ע"י גויים או ליסטים ,הועברו הילדים לחזקת האב שישמש כמגן לילדיו . נשים במדינות השונות היו חסרות זכויות כמעט כליל ולכן החזקת הילד הייתה עוברת לאב כמו כן באופן כלכלי הן לא יכלו ברבים מהפעמים לכלכל את ילדיהן ובמיוחד הייתה הבעיה שהבעל החדש היה מגרשם מביתו לאחר הנישואים ואו חמור יותר מכך מתעלל בהם. בימינו אנו ,המצב שונה .לנשים יש יותר זכויות מבעבר ,הן עוסקות בתחומים נרחבים יותר ,הן ב-99.9999% לא זקוקות לגבר שיתמוך בהן כלכלית.הן משכילות ועצמאיות ולפעמים יותר מבן זוגן . אני מבחינה דמוקרטית נורא חרד מהקביעות שלו ומהקשר של תפקידו הציבורי לנושא זה. אני אינני אומר שאבות לא יכולים להחזיק ולגדל את ילדיהם ,כמו כן אינני אומר שכל האימהות עלי אדמות הן אימהות טובות ולא בזה הדבר המפריע לי אלא הדברים האחרים שצפויים לצוץ שאני רואה אותם אצל "בני דודנו" שנושא הילדים משמש לנגח את הזכויות של הילדים עצמם ושהם ישמשו דרך להביא את האישה במשא ומתן לוותר על זכויות הילדים מהאב ,רק בתמורה של החזקתם. נשים רבות ייאלצו להמתין עד שילדיהן יגיעו לגיל 18 מכיוון שהן ידעו שאם הן תגשנה גט הבעל ינצל את הרגע הזה על מנת לסחוט אותה בשלב הזה. ושיתכן והיא תפסיד הכל. מה דעתכם חברים על הנושא? כפי שלמדתי מגילי ,אני אגיב בסוף.

הכי חשוב שיעשו מה שטוב לילד

אני חושב שכל קביעה מוחלטת היא בעייתית מבחינת ה*ילד*, יש מצבים שבהם האב דואג יותר ואחראי יותר, אז מה הילד צריך לעבור אוטומטית לאם? בנושא הכל כך מורכב הזה של גירושין כל צד טוען שהוא המופלה, הגברים טוענים שהם מופלים והנשים טוענות שהן מופלות ורק קולם של הילדים לא נשמע, אני חושב שהגישה צריכה להיות *קודם כל* לטובת הילד זה הדבר המרכזי שצריך להיות כי הילדים הם אלה שלא אשמים ונפגעים הכי חזק.... זו דעתי

snoopytush

New member
אולי אפילו שישאלו את הילדים ישירות

שגם להם יהיה קול והשפעה. חוץ מזה שההצעה בכוונה המקורית שלה לא אמורה לפגוע בזכויות של האמהות היא פשוט אמרוה לבחון כל מקרה לגופו וזה הכי נכון לדעתי כי לא תמיד האמא או האבא מתפקדים כמו שהיו צריכים והכי טוב זה באידאלי משמורת משותפת אבל רק אם הצדדים מסוגלים להתנהג בבגרות מספקת ( אחרי הגירושים יוצא המרצע מהשק ויש הרבה התקטננויות ולעפמים מסיתים את הילדים נגד הצד השני כמו כלי משחק וחבל).

טובת הילד אמורה להיות העניין

אני חושבת שיש לבחון כל מקרה לגופו משום שאין שום אפשרות להכניס אפילו שני סיפורים תחת כותרת אחת. בכל סיפור של גירושין או כאלה, יש משתנים אחרים ומן הראוי היה לשאול את הילדים הלכה למעשה לדעתם ולתחושותיהם. לא מוסטח שגם אז, הילד באמת יאמר את אשר על ליבו, הילדים יוצאים נפגעים ממערכות שכאלה בכל מקרה, וחבל. אני חושבת שהאחריות ההורית פה גדולה מנשוא, ובהמון מקרים ההורים פשוט משתמשים בילדים תוך גרימת נזקים כמעט בלתי הפיכים. הייתי רוצה לראות התנהלות אחרת, בוגרת, מפרגנת מצד ההורים, בכדי שהילדים ייפגעו כמה שפחות. ילד לא חייב להיפגע כאשר ההורה טועה. אפשר גם אחרת, והלוואי ומשהו יקרה בנושא הזה.

IBP1

New member
מסכים עימך בהחלט

ההורים יעשו שימוש בקניית דעת הילד על מנת לנסות להטות את הילד לצידם . ואני מכיר זאת אישית מסיפור גירושיי . אני עברתי 7 מדורי גיהנום מחמי ואת המחיר הקשה שילמו ילדיי שנאלצו לחיות תחת חוקיה החדשים של אימם. לקח לי כ-10 שנים להצילם מידיה והנזק הואבלתי הפיך .המפחיד אותי מכל הוא זה שפירצה זו תיצור מצב שבהם ילדים יהפכו להיות כלי נגח לנגח את ההורה השני. זהו משחק מכוער ואכזרי מדי ששום ילד לא צריך לחוות אותו . לפי דעתי החוק צריך להבין שלמשל אי אפשר לנתק תינוק מאימו ושבשלב זה ,הוא זקוק עדיין לאימו .בית המשפט חייב להכפיף את הבעל ולערבו בשלב זה להצטרף לגידול הילד שלו ביותר מפגשים עם התינוק . הסטטיסטיקה מלמדת שהרבה הורים גרושים לאחר הגירושים מפסיקים את המפגשים עם ילדיהם .הילד רואה עצמו אשם ומוזנח . הילד לא מבין שחלק מעניין זה נובע גם באשמת האם. אני אקח כדוגמא את המקרה האישי של גרושתי עם הגרוש השני שלה .בכל פעם שהיה שב לביתו שלו ,היא הייתה מזמנת את המשטרה ומאשימה אותו בתקיפתה ובתקיפת ביתי .עדות שתיהן הביאה אותו לשהות בכלא 5 שנים ואילולא שילם לגרושתי מהצד בסופו של דבר לא היה זוכה לגירושין ממנה והיא הייתה משתלטת על כל רכושו. זה מה גם שחווה בעלה השלישי (ואני לא אתפלא עם בעלה הרביעי חווה זאת) . רשויות הסעד והשירותים החברתיים ,רדפו במעין משחק "חסר שיניים " אחר גרושתי שתימרנה אותם במשך עשור .רשויות הסעד בסיפור שלי כשהתברר להם מימדי הנזק שנגרם לילדי מאוזלת ידם ,האשימו את הממשלה במחסור בכ"א .המשטרה והחוק לא יכלו לשפוט את גרושתי שכן מצבה הנפשי מתברר אינו מאפשר להעמידה למשפט....אבל לגדל ילדים כן. כשקיבלתי את ביתי ע"י המשטרה מבית החולים וולפסון בחולון ,גיליתי אפילו שמימדי הנזק שחשבתי שהיא חוותה מחווירים לעומת מצבה במציאות .קיבלתי שלד שאינו מסוגל לעכל אוכל ,עם סיוטים שאי אפשר להבין ונזקים וחסכים נפשיים שאני מתקשה לעכל ולהקל אותם

snoopytush

New member
גרושתך אישה שברא השטן

האמת שזה נכון שצריך לקחת בחשבון את גיל הילד כי תינוק שעדיין יונק אכן צריך להיות עם אימו לפחות עד שיתחזק ויגמל מהחלב

snoopytush

New member
מה אישתך עוללה לילדים.???

אני לא מבינה ומה שתיארת על קצה המזלג עם ביתך נשמע מזעזע ( היא הייתה אנורקסית?) דווקא בגלל מה שעברת אתה צריך להבין את הפוטנציאל החשוב של החוק הזה כי במקרה שלך היה עדיף באמת ובתמים שהילדים יגדלו איתך

מסכימה עם גילי

יש צורך בזהירות גדולה בנושא וראיתי הרבה אבות שברגע שהקימו משפחה חדשה זנחו את ילדיהם או שהאמא החורגת התנכרה להם. כמובן שצריך לבדוק כל מקרה לגופו ,אך לא סתם האמא היא זו שמגדלת ברחמה את התינוק ויולדת אותו כי בכך נוצר חיבור חזק יותר ואחריות רבה יותר כלפי התינוק. כמה אבות אתם מכירים שבאמת שותפים שווים בגידול? לרוב האמא היא זו שמגדלת, נותנת יותר חום ואהבה ומכילה יותר, זו מהות האישה,גם גבר יכול אך לא באותה מידה...

snoopytush

New member
אני בעד לגמרי

בדרך כלל רב האנשים חושבים שלילד יהיה יותר טוב עם אימו וגם ראיתי שלהרבה נשים יש יצר אימהי באמת מאוד חזק ( מהבחינה הזאת אני שונה אין לי את הצורך החזק הזה של נשים לילדים ואני גם לא מזדהה איתו). אני חושבת שזה לא נכון להעביר אתה ילד באופן אוטומטי לאמא. לפעמים האבא הוא "אמא" יותר טובה, לפעמים האמא יכולה לדוגמא להיות מכורה לסמים והאבא נקי לפעמים אם יעשו קצת להורים נו נו נו הם יצליחו להגיע לגישור ולהתעלות על המצב ולדאוג לילדים במשמורת משותפת. לפי מה שראיתי בזמן מיסטיקה לחוק יקח משהו בין שנה וחצי לשנתיים להתקבל יהיה מלווה בהרבה מלחמות כי יהיו לצערי גברים שינצלו את החוק הזה כדי להתקטנן על המזונות אבל בסוף הוא יעבור

פרויז1

New member
בחברה בה המנהיגות חלשה, דוגמאטיות

מחליפה פרגמטיות. ראיה מפוקחת נשארת הרחק אחרי ראיה חשוכה שהופכת לדומיננטית וגם מובילה. תחלואי החולשה משאירים הרחק מאחור מימוש של חשיבה שלאחר נסיון. ידע, התפתחות רוחנית, התפתחות חומרית וקידמה אנושית. כל זה מנתב את החברה במקום חצי צעד קדימה שישלים את ההתפתחות החברתית - חצי צעד אחורה אל תרבות חברתית כלכלית שנעלמה מן העולם ואיננה עוד בנמצא. ואולי ההיפך הגמור הוא הנכון : החברה הפוסט מודרנית מתקיימת בתוך שפע תודה לאל. "שפע" אמרתי? עלי לתקן את דברי : החברה הפוסט מודרנית חיה בתוך עודפים. כן! אין מחסור של שום מרכיב קיומי : מזון, מים, כסות ומחסה. בעוד שהאדם הקדום חי בטבע על פי "חוקי הג'ונגל" כדי לקיים את עצמו - רק מזון!!! היום לא חסר מזון. גם מים לא חסר. אפילו כסות!!! לא חסר! מה רציתם עוד לכולם יש אפילו מחסה - בית כלשהו. להומלס בן ימינו בהשוואה לאדם הקדום, יש את התחנה המרכזית או חדרי המדרגות לחסות בהם בגשם ובצינת החורף. יש את הקרטונים ונטכסטיל במיכלי אצירה הפסולת - מה שלא היה לאדם הקדום! הנה כי כן : לאדם הפוסט מודרני הנמצא בתחתית הנמוכה ביותר של הסולם יש הרבה יותר ממה שהיה לאדם הקדום. ואם רק נתחיל לעלות בסולם הרמה הכלכלית חברתית, הרי שהאדם הממוצע כיום חי ברמה שניתנת להשוואה עם מלכים קדומים!!! שנעלה עוד קצת? האדם היום חי בתוך עודפים! לכו ותסתכלו בפחי האשפה של הבתים שלכם . תסתכלו מה אתם - מה אנחנו - זורקים למדרכות : מזון, לבוש! רהיטים, מכשירים ביתיים. חומרי בניה תחת ייחס של פסולת בניה. מה עוד? האדם הפוסט מודרני של היום חי בתוך עודפים - עודפים חונקים. ראו את מידת ההשמנה של האוכלוסיה! ולמה כל ההקדמה הזאת? ללמדך את השינוי שעבר האדם של היום - האדם הפוסט מודרני - לעומת האדם שכתב את ההלכות אליהן רוצים רומנטיקנית תאוקרטיסטיים להחזיר את החברה. העודפים כבר חונקים! בואו ונחזור קצת אחורנית! נהיה צנועים. נצטנע בצריכה האישית - אי אפשר? אז נמחזר פסולת. כשתנועת ההצלה מהעודפים נכשלת, היא מנצלת כל דרך אפשרית להגביל את הצריכה האנושית. גם אם החזרה אחורנית איננה תואמת את המבנים הקיימים. אי ההתאמה למבנים הקיימים, היא היא התיקון ! הרי המבנים הקיימים הביאו את האדם הקדמון הצמא כאילו למרכז של אוקיניס של מים מתוקים וטעימים ונטשוהו. עכשיו הוא שותה עד לפיקעון. הוא מתפוצץ! השימוש במשאבי הטבע בזבזני. הצריכה מוגברת ומעל לצורך לפי כל אמת מידה! הצריכה מוגברת לא רק בחומר! גם לרווחתו הרוחנית - לא במובן הנעלה של הרוח - אלא במובן של סיפוק היצרים!!! וואוו! הארכתי וגם לא מסודר כל כך!

חני 61

New member
סנופי

שינית את החתימה למה ? על כן נאמר נר קטן יכול להאיר חשכה גדולה .. חשכה גדולה לא יכולה לכבות גם נר קטן ..

snoopytush

New member
האמת שלדעתי פעם היו להומלסים תנאים יותר טובים

היה להם מזון מהטבע מים נקיים לשתייה טבע לעשות בו ספורט ולהנות ממנו זה די מדכא לישון על ספסל כשבמקום חיות טרף יש חיות אדם

???

ראיתי הרבה אנשים ישנים על ספסל או אפילו על הרצפה... אם את לא מכירה את התופעה ממליץ לך סיור קטן בשעות הערב ברחוב אלנבי בתל אביב...

למעלה