הדמגוגיה בעניין ת"א

מה אתה רוצה?

אני חיה בבועה הירושלמית ל א יודעת איפה נגמרת גבעתיים ומתחילה רמת גן ואיפה חיים הצפונבונים האמיתיים

נץ666

New member
הוא חושב שהם גרים בשלושה רחובות

ואת טוענת את מה שאני טוען. [אולי בגלל שגם אני ירושלמי לשעבר
] ואת יודעת איך זה עם ילדים, מה שמישהי אחרת אומרת יותר משכנע ממה שאבאמא אומרים/ות.

hillelg

New member
עוד מחקר

שהובא עכשיו ב-NRG: מחקר חדש: שיעור ההרוגים בלבנון בקרב הקיבוצים, המושבים וההתנחלויות גבוה בהרבה משיעורם באוכלוסייה. 42% מ-117 ההרוגים היו מהספר, למרות שהם מהווים 11% מהאוכלוסייה

כותרת מתועבת למחקר

"החיילים מהספר הגנו בגופם על העירוניים" - אחר כך כתוה ששיעור בני הקיבוצים והמושבים שנהרגו גבוה בהרבה מחלקם ברוכלוסיה ושיעור המתנחלים גם הוא גבוה מחלקם באוכלוסיה. את כל זה מכסים בכותרת מגמתית, מכוערת, נבזית ומרושעת ועוד מכנים את זה בשם "מחקר".

hillelg

New member
כותרת, מה אתה רוצה

זה צהובון, אני מזכיר לך. אבל זה מזכיר קצת את הטענות שהחרדים עושקים את החילונים, שמגינים עליהם בגופם. וכו'. אבל תעזוב - תתייחס לנתונים, לא לדמגוגיה.

נץ666

New member
זה מוכר עוד כמה עיתונים?

אתה מבין? בסוף עוד נתנצל על זה שאנחנו תלאביביים, או תושבי גוש דן. שאנחנו אוהבים מסעדות טובות, שהילדים שלנו קונים מותגים, שיש לנו השכלה אקדמית גבוהה, שילדינו משרתים ביחידות עילית, שאינן בהכרח קרביות. לא זכור לי שכשסאדאם הוריד עלינו טילים מישהו רצה להתחלף אתנו. דבר נוסף שכדאי שנשים אליו לב הוא תרבות השכול המעוותת במדינה הזו. לפני כמה שנים קבוצות של הורים שכולים הפכו לקול "המוסר" בחברה הישראלית. זה דחה אותי כשזה קרה וסירבתי להצטרף להתארגנויות שונות, למרות שפנו אליי. עכשיו מי נהרג, מאיפה מקנה איזו "הילת כבוד ומכובדות". מתי נזכה לחיות בשקט במדינה הזו, ונזכה שאיזה מתמטיקאי גאון משלנו יסרב לקבל כסף ונצחק קצת עליו.

יו"ר יד לבנים בתל אביב, יוסף לוטנבר

יו"ר יד לבנים בתל אביב, יוסף לוטנברג, זועם על ראש אכ"א, האלוף אלעזר שטרן, שאמר כי בתל אביב אין שכול כ- 5,000 מתושבי תל אביב נפלו בכל מלחמות ישראל "אם חלילה היו עוד חללים מתל אביב, זה היה מיישר את הסטטיסטיקה של האלוף שטרן?" דבריו של ראש אכ"א, האלוף אלעזר שטרן, לפיהם בתל אביב אין שכול, והרמז ששלח לפיו תושבי תל אביב המשרתים בצה"ל מעורבים פחות בלחימה, קוממו את יו"ר ארגון יד לבנים בתל אביב, יוסף לוטנברג, ששכל את בנו איתן ז"ל במלחמת יום הכיפורים

נץ666

New member
תם, אני לא נכנס למלחמות האלה ונשלם

אב'שלי והוא אבות שכולים מאותה מלחמה. הם נפגשים אחת לשבוע לפחות. יש לי הרבה מה להגיד על תרבות ההתחמקות משירות צבאי, שהפכה לדבר שאין להתבייש בו, ואין רק לבוא בטענות למתחמקים אלא לברר באמת מדוע הנורמה הפסולה הזו הופכת לנורמה חיובית, דווקא.

אני עכשיו בחופשה משירות מילואים

ואני רוצה לספר שכל חיילי המילואים שפגשתי ביום חמישי- וזה כולל דוסים וקיבוצניקים- מגנים את דברי האלוף שטרן וסבורים שהוא בייש את מדיו ודרגותיו.

עניתי כבר ואוסיף:

בגלל שאני רוצה גם לדפוק את שאר המילואימניקים ואת חיילי הסדיר שהם המילואימניקים של מחר. בגלל אנשים כמוני מערכת הבטחון מתרגלת שהמילואימניקים ימשיכו לבוא למילואים גם אם זה דופק אותם בעבודה או לימודים או בכל דבר אחר- אז אפשר להמשיך לשחרר כל מי שלא רוצה לשרת בסדיר. זוכר את השורה האחרונה של "שני מקסיקנים על רכס"?

אטיוד5

Active member
עזוב מתועב או לא מתועב.

זה נכון? ואם האמת מכוערת אז אתה מסרב לראות אותה?

בוודאי שזה לא נכון

מה שנכון הוא שנהרגו X אנשים שמקום מגורי הוריהם הוא Y? מכאן ועד הכותרת הזו רב המרחק

אטיוד5

Active member
ולדעתי המרחק הוא די קצר

בהתחשב בכך שרוב הנהרגים הם בחורים מאוד צעירים השוהים עדיין בבתי הוריהם. כמו כן, גם אם הם הספיקו להרחיק, אז החינוך הסביבתי שקיבלו הוא מבית הוריהם ובית ספרם במקום Y.

ihtiyar

New member
סטטיסטיקה אחרת

כמה מהם גידלו חתולים? העדיפו ספרות מקורית או מתורגמת? איזה אחוז ידעו תקופות של נחת, והאם היו כאלה שזכו מדי פעם לגעת באושר? מספר הצמחוניים ביניהם עלה על שמונה? כמה מהם עסקו בעבודה כלשהו לפרנסתם, אבל חלמו על עיסוק אחר לחלוטין? מי מהם נשא בארנקו תמונה משפחתית אחת, וכמה נשאו תמונות נפרדות של האשה והילדים? לאיזה אחוז מהם היה חיוך כובש? ומי מהם מת בעיניים מבועתות? נכון, חשוב פחות מהמידע אודות מקום המגורים או העמדה הפוליטית, אבל בכל זאת...

נץ666

New member
א - פרופו לינוקס, רשימה של שרון

גרינברג בנושא כנס שנערך החודש. ברשימה מסביר שרון את החולשות של הכנס ואת הבעייתיות הממתינה למפתחי סביבת לימודים באמצעות לינוקס. ----------------- חובת הגילוי הנאות אני מכיר את שרון אישית ועבדתי/עובד לפעמים תחת הנחיתו

למעלה