הדלק החדש

camaro69

New member
הדלק החדש

שלום לכולם אני בטוח שיצא לכם לשמוע על הדלק החדש היורו 5 שאמור להיות טוב יותר ולפי דעתי נקי יותר גם לסביבה איך זה משפיע על הדו"ג לי אישית יש מנוע קרבורטור ואני ממלא 95 השאלה אם לא נממן יותר את בעלי חברות תחנות הדלק?

xfwind

New member
../images/Emo4.gif"נקי יותר לסביבה", נכון, אבל מה המחיר../images/Emo35.gif

אם כתוצאה מהסבת גידולי מזון לגידולי דלק (תירס וכו') ימותו אנשים בארצות עניות, האם הארופאים ימשיכו להיות מאושרים באיכות האויר שלהם

enigo

New member
לא לבלבל, יקירי

דלק יורו5 המדובר הוא עדיין דלק פוסילי למהדרין, המופק ללא חשש קטניות, אוכמניות או שאר גרעינים. מסובר בסך הכל בדלק מסונן יותר, עם פחות גופרית ופחות אי-נקיונות העלולים לגרום לשריפה פחות נקיה, ובכך מפחית את פליטת ה-CO (חד תחמוצת) ונוקסים. כמה זה משמעותי? לא יודע. אם ימכרו לי באותו מחיר, או בהפרש זניח, אני אישית כנראה אנסה לתדלק ביורו5. מבחינת האופנוע/מכונית זה לא משנה בכלל.

camaro69

New member
אם זה באמת יעזור לסביבה ולא משנה מבחנית הכלי

רכב אז אני בעד רק שיש לי הרגשה שזה לא יהיה יותר זול או כמעט אותו מחיר

cafesito

New member
הדלק החדש רק מעביר את הזיהום מהאגזוז

לארובת בית הזיקוק. ביום עיון של בית בזיקוק, נאמר במפורש שהמטרה להפחית את רמת המזהמים שפולט הרכב בקרבת מרכזי חיים הומי אדם. יש וויכוח הכל העולם אם פליטה מרוכזת של NOX וCO בבית הזיקוק ומארובה גבוהה טובה יותר לכדור הארץ מהמצב היום. בכל מקרה לנהגים ושאר האנשים בקרבת הרכב זה הרבה יותר טוב מהדלק שנמכר היום. כרגע סולר היורו 5 נמכר ב15 תחנות ברחבי הארץ, 98 כולו עומד בתקן יורו 5 ו95 אוקטן אמור לעמוד בתקן עד ינואר 2009

cafesito

New member
בשביל להנות מרמת זיהום נמוכה כמו ממנוע גז

גם הדלק וגם הרכב צריכים לעמוד בתקן יורו 5. באופנועים שרק מעטים מהם עומדים בתקן יורו 4 וחלק עומדים ביורו 3 לדלק החדש אין תרומה כל כך גדולה.

Spondylus

New member
מוכן לעשות את חברה שלך במרפסת...

אין מספיק נפח לגידול האצות

ehazoum

New member
יש יתרונות ויש חסרונות

יתרונות: פחות פליטת CO2 אחוז מסוים של יעילות בפיצוץ / תערובת ע"י אפשרות להעלות יחסי דחיסה יתרונות בולטים למנועים מוגדשים חסרונות: חיסול מקורות מזון אם המנוע לא בנוי לכך (יחס דחיסה / הגדשה) יש ירידה בכוח בקיצור - לא לאופנועים כרגע. (זה מה שהבנתי מקריאת מאמר שפורסם ב-superbike של החודש)

menyroth1

New member
כל מוצר חדש שיוצא לשוק עולה יקר מאוד

א. חברה שפיתחה מוצר חדש רוצה להחזיר את ההשקעה כמה שיותר מהר ובטח שעוד לפני שיתחילו לצאת חיקויים ותתחיל תחרות ולכן התמחור הוא בהתאם . ב. השיווק מחולק לחמישה מחזורים באורך חיי המוצר כשהמקדימים יודעים שהם משלמים יותר (אם כי בענף הדלק זה קצת בעייתי מיתוג ובטח ובטח של בז"ן שמוכרת לכל חברות הדלק) ג. תוכל למצוא דוגמאות בעולם ה DVD והטלוויזיות . בתחילת שנות ה 2000 פלזמה הכי פשוטה עלה כ 40,000 ש"ח (כן פלזמה הרבה יותר פשוטה מכזה שעולה היום 5,000 ) אני מאמין שבעוד כשנה שנתיים זה יהפוך לתקן ביצוע (כמו שהיום לא תוכל כמעט למצוא בתחנות דלק חוקיות סולר ללא התוספים כמו הדרגון ) ואז לא תישאר לך ברירה או לחלופין זה יוזל .

menyroth1

New member
גם אם זה לא פיתוח זה פיתוח וזה יקר יותר

גם אם זה סתם ייבוא של איזה דלק עם מאפיינים ידודותיים לסביבה שכבר נמכר 10 ש' באירופה ופה עוד לא , זה עילה להעלאת מחיר . אגב זה לא מה שהצהיר בז"ן (באמצעות הדוברת שלו ) בחדשות , הטענה שלהם הייתה שזה פיתוח חדש .

למעלה