הדלקת נירות

אתד

New member
הדלקת נירות

מה אומרים שמדליקים נר לרב שנפטר? בלוח שנה לפעמים יש ציון של יום הפטירה שלו וגם אמרו לי שלפעמים אפשר להדליק לזכותו בשביל כל מיני דברים או לפני קריאת תהילים אז... מה אומרים כשמדליקים? (לפני אחרי) והאם באמת מותר להדליק לא דווקא בתאריכים המסוימים שלהם? תודה

asaf2000

New member
תשובה

עד כמה שידוע לי נוהגים להדליק ביום הפטירה ולומר "לכבוד\לזכות נשמת הצדיק פלוני בן פלוני" ולבקש מהקב"ה בקשות בזכות הצדיק. נוהגים גם ללמוד בתורה של הצדיק ביופ פטירתו.

אתד

New member
בטוח?

כי אני יודעת למשל על מישהי שכל פעם שהיא בחול היא נוהגת להדליק להגנה ובכלל לפני קריאת תהילים שזה יכול להיות כל יום גם בהרצאה שהייתי ראיתי שנוהגים המרצים להדליק נרות לפני

זכות צדיקים

טוב להדליק נר עבור נשמת צדיק, ולאוו דווקא ביום פטירתו, אפשר בכל עת שרוצים למשוך עלינו רחמי שמים, להדליק נר ובזכות הצדיק שהדלקנו עבורו יומשכו עלינו רחמיו יתברך. "נר זה אני מדליק/ה עבור נשמת רבנו הקדוש, צדיק יסוד עולם נחל נובע מקור חכמה רבנו נחמן בן פיגא מברסלב, זכותו יגן עלינו ועל כל ישראל, בזכות הצדיק הקדוש יומתקו כל הדינים וכל הגזרות הקשות, והשם ברחמיו יפקוד אותנו בפקודות ישועה ורחמים ויבשר לנו בשורות טובות אמן" כאן אפשר להמשיך תפילתך לפניו יתברך ולבקש את זכות הצדיק (רבנו או מי שהדלקת נר עבורו). "התפילה שאדם מתפלל בהתקשרות הצדיקים, הוא נענה" "התקשרות לצדיק הוא רפואה גדולה"(דברי רבנו, ספר המידות) טוב גם לתת צדקה עבור נשמת הצדיק ולומר: "צדקה זו אני נותנת עבור נשמת הצדיק נחמן בן פייגא מברסלב זכותו יגן עלינו ועל כל ישראל אמן" את הצדקה נותנים בשתי ידיים, וטוב לתת בקופת צדקה ללומדי תורה. "הממון שמהנה את הצדיק, הרי זה כאילו עבד עבודת בית-המקדש" (רבינו, ספר המידות) זכות כל הצדיקים האמיתיים תגן עלינו א מ ן!!

אתד

New member
שמחה את

מעיין
נובע
של
טוב
ואור
אשרייך המון תודה האם יש שעות שאסור להדליק כמו לילה או משהו? תהילים אני יודעת שמקובל לקרא עד הערב ומאחרי חצות האם זה זהה להדלקת הנרות? שוב תודה

נחל נובע מקור חכמה...

הוא רבנו הקדוש נחמן בן פייגא מברסלב, ואשרי המקושר בו וזוכה שמיי חכמתו זורמים אליו ומשקים העולם ממנו, ולכבודו יתברך, שנזכה בע"ה לשים כל מגמתנו לכבודו יתברך מבלי שום פניות אישיות משל עצמנו, אמן!! ניתן להדליק נר בכל שעה, לגבי תהלים נכון שמקובל לומר עד הערב ואחרי חצות, אך לא כן עם "התיקון הכללי" (שהם עשרת המזמורים שליקט רבנו מספר התהלים הקדוש ותיקן מהם "התיקון הכללי"), אותו ניתן לומר בכל שעה, וכן אם ח"ו יש איזו צרה וצריך ישועה לרפואה וכו' גם ניתן לומר תהלים אף על פי שירד הערב, ובכלל בזמננו אנו שהדור נחלש עפ"י חלק מהדעות ניתן לומר תהלים גם אחרי שקיעה לישועת עם ישראל ולעורר רחמי שמים (אבל בכל מקרה כדאי לקבל עצה ממקור יותר מוסמך כדי להסיר הספק..). והעיקר זה לעבוד את השם בפשיטות ובתמימות ולהיות בשמחה תמיד!!

asaf2000

New member
יש סיפור על הבבא סאלי

הבבא סאלי נסע פעם באיזור המרכז ואמר לנהג שלו לפנות לאיזה ישוב כי הוא רואה עמוד של אור מהישוב עד השמים. למרות שהבבא סאלי לא ביקר שם אף פעם הוא הורה לנהגו לעצור ליד אחד הבתים ודפק בדלת, אשה אחת שפתחה את הדלת הופתעה לראותו, הוא שאל אותה מה היא עושה והיא אמרה לו שהיא סתם עקרת בית ולא עושה שום דבר מיוחד, הוא דחק בה ושאל האם יש מצווה מיוחדת שהיא מקפידה עליה, בסוף היא אמרה לו שכל היום היא מדליקה כמה נירות לכבוד נשמת צדיקים ומתפללת על עם ישראל. הבבא סאלי אמר שזה מה שהוא ראה את עמוד האור בגלל התפילות שלה. המנהג הרווח הוא להדליק נר היום הפטירה אבל אין איסור וגם יש הנוהגים להדליק נירות לצדיקים גם לא ביום הפטירה.

אסור להדליק נרות למתים

זה נקרא דורש אל המתים זה מדרכי האמורי וזה לא יוסיף לא לכם ולא למתים רק יגרע

פראזניק

New member
לא מדליקים נרות למתים

אלא לכבוד - או לזכר, או לעילוי נשמת - המתים. ובזה אין שום "דורש אל המתים" או "מדרכי האמורי".

bzk3

New member
אגב אם מישהו מכיר מישהי לשידוכים ..

בס"ד אני ועוד כמה מחבריי ברעך 4 חברה רווקים מחפשים שידוך אנחנו חלק בגלאי ה20 וחלק 40 אם למשהו\י יש הצעה אשמח לשמוע ואולי אם לא בשבילי אז בשביל חבריי זה מאוד קשה למצוא שידוך בחסידות הזאת תודה ותזכו למצוות שבת שלום כל הישועות נחמן מאומן

פראזניק

New member
ועדיין: אסור להתפלל אל הצדיק

אלא יש שלש אפשרויות: א. מתפללים לבורא בזכות הצדיק; ב. מבקשים מהצדיק שיבקש מהבורא; ג. מבקשים מהצדיק שיבקש מהבורא - בזכותו.

למעלה