הדיסק הראשון

Ignition

New member
הדיסק הראשון

תגידו , למה בדיסק הראשון יש מכונת תופים ואיגי לא מתופף שם?

Vdrums

New member
האמת זה נשמע אלקטרוני, אבל זה

לא מחייב שזו מכונת תופים.

Vdrums

New member
הקשבתי ל"כי לא בא לה" עכשיו,

אלה תופים רגילים לגמרי, עם סנר שלדעתי יכול להיות שהוא עבר טיפול סאונד בעריכה. אבל המערכת שאיגי ניגן עליה היא אקוסטית לחלוטין כולל כל הסאונדים שיש כמו פעמון הפרה...

Vdrums

New member
עוד משהו בקשר לזה...

בזמנו משינה רצו לעשות מוזיקת NEW WAVE הגל החדש, אז השתמשו בסאונדים שכאלה... מי ששמע פעם איזו הקלטה של שלום הציבור או החזית העממית יבין את העסק... שנות ה80, לא?

Ignition

New member
חבר שלי אמר לי שזאת מכונת תופים

יש שירים שהתופים ממש נשמעים אלקטרונים..

Vdrums

New member
אני יכול לתת לך להשמיע לך שירים של

להקה (לא ישראלית) שגם שם התופים נשמעים אלקטרוניים וזו מערכת אקוסטית לכל דבר. לפעמים מעבירים את ההקלטה סימפול מסויים כדי להגיע לסאונד מסויים. חבר שלך טועה.

NISAN1000

New member
הנה משהו מהאתר mashina/.com

אומנם עם צליל הסקא-"גל חדש" הקופצני שלה היא נחשבה לסיכון מסחרי והתקציב לתקליט היה רק 10,000 דולר, אך עם כל ההשפעה על ההפקה (הקלטה באולפן "די.בי." הקטן, שימוש במכונות תופים), התקציב לא פגע לרעה.... דיין ניגן בתופים וכלי הקשה, שר קולות וניגן בקלידים... מהביוגרפיה...

טוב...

הביוגרפיה מהאתר היא ממומה (ז"ל). למי שראה פעם את הקליפ של אופטיקאי מדופלם, יש שם שני דברים שנראים מוזר: איגי דיין מנגן על משהו שלא נראה כמו תופים אלא איזה לוח שטוח מחולק לפלטות. מייקל בנסון מנגן על גיטרה בס שאין לה גוף - רק צוואר.

Vdrums

New member
אוקיי

כמו שאמרתי קודם, יכול להיות. הלוח שאתה מדבר עליו הוא מכונת תופים. כל פד (פלטה) זה סאונד אחר. (ראו תמונה). אני לא פוסל את האפשרות של תופים אלקטרוניים או מכונת תופים כמו שיש בקליפ זה היה די פופולרי ב80' ובמוזיקת הגל החדש. בקשר לבס של מייקל, יש בס כזאת וזה לא סתם משהו בשביל בקליפ. בקליפ של רכבת לילה הוא משתמש באותה גיטרה.

כן

תודה על ההשקעה, החיפוש, והעלאת התמונה. למכונה של איגי היו פדים מלבניים אם אני זוכר נכון. והבס: לא חשבתי שזו בס לקליפ, פשוט, כמה גיטרות אתה רואה שיש להן רק צוואר?

Vdrums

New member
כן זו סתם תמונה בשביל ההמחשה

הצורות זה לא משנה. גם הגיטרה הזו (אגב, יש את זה רק בבס למיטב ידיעתי) היא מן סימבול אייטיז שכזה...

NISAN1000

New member
דרך אגב

יש גם תופים אלקטרונים לא? כאילו תופים שאת הצליל שלהם מוציא מגבר..... יכול להיות שזה היה זה?

למעלה