הדינמיקה של השפה

CallMeCavanaugh

New member
הדינמיקה של השפה

הנושא הזה לא קשור ספציפית לרוק מתקדם, אבל לדעתי השפעתו מורגשת בתחום הרוק המתקדם הישראלי בצורה מאוד חזקה, אז אני מעלה אותו כאן בכל זאת. האם השפה שבה שרים מגבילה את היצירה מבחינה מוזיקלית? אני לא מתכוון ליכולת להביע דברים, שעלולה להיות מוגבלת בגלל חוסר מלים בשפה (למשל, עברית היא שפה רעה מאוד לפנטזיה, ולכן הרבה מאוד טקסטים קיימים ברוק מתקדם שעוסקים בתחום הזה לא ממש יעבדו בעברית) אלא לדינמיקה של השיר. האם זה מקרה שסגנונות מסויימים כמעט שלא התפתחו בעברית? שאין (או שלפחות כמעט שאין) להקות בסגנון קינג קרימזון או איאלפי ששרות בעברית, והלהקות הבודדות שקמו בארץ וכן הלכו בכיוון הזה מבחינה מוזיקלית שרות באנגלית (החומר המקורי של אגרול, למשל, או טרספאס)?

cut2

New member
אני לא חושב

זה הכל שאלה של עד כמה אתה תלוי וקשור לאמנים מהם אתה מושפע. כלומר, אם אני ממש מעריץ את קינג קרימזון מכל כיוון שאפשר רק להסתכל עליהם, תהיה לי בעיה לשיר חומר סטייל קרימזון בעברית, כי תמיד אני אשווה למקור, והאסתטיקה\פונטיקה של ההברות בשירה יצרמו לי מיד, כיוון שהם יתנגשו עם מה שמוכר לי וכל כך אהוב עלי. לעומת זאת, אם אני יודע לקחת מההשפעות שלי את הגורמים הרלוונטים, ה'מוסיקליים' כדברי בוטניק, אני אוכל לשלב אותם אם מה שאני אוהב - שירה בעברית - ולהפתיע גם את עצמי. או בקיצור, כן. אפשר לשיר חומר סטייל קרימזון/אי-אל-פי/ג'נטל-ג'איינט, זה פשוט ישמע קצת שונה. כי זה לא יהיה... באנגלית. אגב, שים לב שהחומר המקורי של אגרול שהולך בכיוון קרימזון הוא ברובו אינסטרומנטלי, לעומת החומר המקורי שכולל שירה, שמזכיר לי יותר ג'נסיס וסונגרייטרס.

למעלה