הדילמה הרגילה...

i l a n n a

New member
הדילמה הרגילה...

נו... אז חוזרים לדיון הרגיל... התקבלתי לעבודה חדשה...טרם ציינתי שאני סוכרתית ואני לא יודעת האם להגיד בכלל... או שאולי להגיד אחרי תקופה מסויימת בה אני אוכיח את עצמי? זה לא צריך להיות רלוונטי בכלל לתפקוד שלי בעבודה היות ובאמת מדובר בעבודה פקידותית ולא בנשיאת משא כבד וריצות ממקום למקום...

לדעתי

לא - תתחילי, תעבדי ואם יצא מצב או שתרצי לספר תספרי- אחרי שיכירו אותך ויראו שאת בחורה נורמלית ללא מגבלות. אם יבקשו הצהרת בריאות אל תסתירי. והכי חשוב
בעבודה החדשה.....

shay10000

New member
האם?

לאילנה שלום השאלה שלך פשותה, התשובה לא. אני רציתי לספר לך שלפני כ-17 שנה שחיפשתי עבודה קיבלתי שאלון מאחד המקומות, ובו הייתה השאלה על הסוכרת. ובדאי שעניתי שאני סוכרתי, לא ביקשו ולא צירפתי מכתב על האיזון, לאחר שבועיים קיבלתי מכתב שהיתקבלתי לעבודה,(בסוף לא הסתדר לי אז לא התחלתי לעבוד שם). לפני כ-15 שנה שהתחלתי לעבוד במקום עבודה הנוכחית, לא סיפרתי כלום,(כי אף אחד לא שעל) ובאותה תקופה היו לי כמה היפואים, המנהל שראה אותי במצב של היפו נבהל,אז סיפרתי, הוא אמר לי שחבל שלא סיפרתי על זה קודם, ומאז דאג שתמיד יהיה משהו מתוק לידי,(מכיוון שהמשרד שלי ליד משרדו היה נכנס כמה פעמים ביום לשאול מה קורה איתי). בחיי היום יום גם נתקלתי בתשובות מביכות, בחוסר ידע של אנשים,והבתגובות לא הכי נעימות מאנשים שהיו בקשר כלשהו עם סוכרתיים ואז הם נבהלים. הנושא הוא עדין, היום לא הייתי מספר עד שלא יכירו אותי ויראו שהכל בסדר, אנחנו לא נכים, ולא מוגבלים, אבל לא כולם יודעים את זה. בהצלחה במקום עבודה החדש

בדיוק לפני מספר ימים הייתי במצבך

אני נמצא היום בתהליך של החלפת עבודה. התקבלתי לעבודה בחברה מסויימת, ובאתי לחתום על החוזה. לפני החתימה קיבלתי מספר שאלונים, שהייתי צריך למלא. באחד מהם היתה השאלה האם מצבי הבריאותי תקין ובמידה ולא, אז מאיזו בעיה רפואית אני סובל. מאחר, ולא רציתי לשקר, פשוט כתבתי סכרת. אף אחד לא עשה מזה ענין, ובקרוב אני אמור להתחיל לעבוד שם.

i l a n n a

New member
אז בואו נבדוק שהבנתי אתכם

קודם כל- תודה!!!!!! שעניתם. מה שאתם אומרים בעצם הוא לא לספר אבל, אם יש שאלונים רשמיים שצריך להצהיר על בריאות לענות בחיוב על הסכרת...??

פחות או יותר

לדעתי זה לא ענינו של איש, ולכן מיוזמתי אני לא אספר. זה לא פוגע ביכולת שלי לעבוד. אי ידיעה על הסכרת לא יכול לפגוע בי או במישהו אחר ולכן זה פשוט לא רלוונטי. מאחר, שזה לא רלוונטי, אני יודיע על כך מיוזמתי. לעומת זאת אם אני נשאל במפורש, אז אני כן אומר. אני עדיין חושב, שזה לא ענינו של איש, אבל אני שונא לשקר

i l a n n a

New member
בדיוק בגלל זה אני מתלבטת

גם אני שונאת לשקר... אז אני דיי "זורקת" רמזים אבל לא אומרת כלום... תמיד עולה השאלה המפגרת "למה את שותה קפה עם סוכרזית? את לא צריכה דיאטה" או "למה את לא אוכלת עוגה? שוב דיאטה?"

shay10000

New member
לשקר?

איני חושב שלא לספר שלא שואלים זה לשקר. יש הרבה דברים על עצמי ועל כל אחד מאיתנו שאנחנו לא מספרים אם לא שואלים, אם הבעיה היא שמירה על גזרה, אני מכיר הרבה בנות שנראות מצויין ועושות דיאטה, היום פגשתי אישה דוקטור שסיפרה לי שלא תמיד מספרת שהיא דוקטור. את לא חייבת לספר, לשקר אם שואלים זה לא נכון, אי אפשר לסתיר את הסוכרת לנצח, ואם משקרים בסוף זה מתגלה וזה נשמע לא טוב. תמשיכי להראות טוב ולעשות דיאטה, שיגידו שאת יפה ושאת לא צריכה, זה מחמאה.

למעלה