הדילמה הניצחית.......

jack is the man

New member
הדילמה הניצחית.......

איזה טיול ארוך כדאי לעשות אחרי תואר ראשון? אני מתלבטת בין דרום אמריקה או המזרח- הודו , תאילנד ,נפאל........ טיול של בערך חצי שנה. אשמח לקבל המלצות של אנשים שהיו בשניהם או באחד מהם והתרשמו. תודה!!!!!!!

jack is the man

New member
האמת ששניהם מושכים אותי

מצד אחד- לראות את התרבות של האנשיםואת התלבושות/שווקים/טקסים של האנשים, ומצד שני הטראקים, הניחוחות, הנוף המדהים....

natyh

New member
אין כל התלבטות

הפקירים אלה שאוהבים לישון על מיטות מסמרים ....וגם כאלה שאוהבים פרות קדושות שיסעו להודו . מי שרוצה לטיל או זה כבר סיפור אחר .... נתי

jeshu

New member
אתה פשוט לעולם לא תדע על מה אתה מדבר בכלל. מבחינה תרבותית דרום אמריקה פשוט נגדעה לפני 500 שנה וההרכבה של התרבות הספרדית-פורטוגזית-אירופאית אחרת-נוצרית עליה היא כל כך לא אחידה וכל כך בולטת. מי שרוצה להתקל באושר תרבותי (וגם כזה שמשתלב בטבע) אמיתי ומפתיע שיסע לאסיה.וגם האוכל שם יותר טוב.

natyh

New member
אז אם כך

אוסיף לרשימה את ניו דלהי שדה התעופה בטרנזיט מקום שלעולם לא ארצה לחזור אליו . החויה המעצבת בתפיסת העולם התרמילאית שלי: אותו הטמא ששוכב על הרצפה וזורק לאסלה בלי להתרומם מהרצפה כלל ,כדורים לחיטוי אחרי שעזבתי שם ... אני חוזר שוב בלי להתרומם מהרצפה כלל , למקום כזה לא ארצה להגיע ולעולם לא לחזור אליו , אחרי 25 יום בנאפל לקחתי טיסה חזרה לארץ בלי להיכנס להודו , אז תודה אבל ... לא תודה . נתי

jeshu

New member
אז יש לי רעיון אחר בשבילך - בורמה היא משלבת פסיפס תרבותי מרשים,היסטוריה עשירה,אוכל טוב ומקומיים חברותיים. גם הודים יש שם - אבל בלי שעניין הקאסטות יבלוט כל כך. בשביל לטעום מאסיה בלי כובד המשקל של הודו בורמה בהחלט מתאימה. רק המשטר שם לא משהו.

natyh

New member
מיינמאר

פעם מזמן פירסם עזריאל קרליבך קטעי מאמרים על מסעו באסיה בין היתר היה שם קטע ארוך ומרשים על המפגש עם נשיא בורמה מיינמאר בשבילינו היום , אין לי כלום נגד אסיה , בנפאל הייתי , אבל היעד המועדף 11 פעמים מתוך 10 אסע לדרום אמריקה או אפריקה מקומות אחרים לא עושים לי את זה . נתי

Yo-man

New member
סיפור מקסים, מסקנה של ילד

אז ראית מחזה לא נעים בשדה התעופה. בשביל זה אתה מבטל תת-יבשת ? ואתה יודע מה- גם אם אתה בטוח שאחרי החוויה שאתה עברת אין לך מה לחפש שם בחיים, כתרמיאלי ואדם בוגר לא הייתי מצפה שעל מך זה תמליףץ לאחרים כיצד לנהוג. אני מצטער אם זה נשמע כמו הטפת מוסר, ואני לא יוצא להגן על הודו (שיחד עם ניו-זילנד היא המדינה המועדפת עלי לטיולים anytime) פשוט ההחלטה שלך לא לחזור למדינה או ליבשת כולה(!) בגלל אותו אירוע משולה למי שימליץ בחום לא להיכנס לברזיל (המדינה האהובה עלי בדרום אמריקה) כי גנבו לו שם את המוצ'ילה וזה הרגיז אותו אז הוא חזר הביתה. אם היית מסתובב בהודו (ולא רק בדלהי, לצורך הענין) וסובל שם אז ניחא. אבל אפילו לא נכנסת למדינה...

jack is the man

New member
תודה רבה...

נתתם לי חומר למחשבה... אני חושבת שאני אלך על המזרח אבל לא בטוח שכולל הודו. תודה על כל הטיפים! (אגב- שמעתי גם מחברה שבורמה מדהימה אז ייתכן שאקפוץ)

למעלה