הדילמה היומית

הדילמה היומית

בעבר הייתה לנו בפורום "פינה" של המצב היומי/הדילמה היומית, וחשבתי שהגיע הזמן להחזיר אותה. כל אחד מוזמן להעלות דילמות, גם היפוטתיות, שאנחנו עשויים להיתקל בהן במהלך העבודה וננסה להעלות פתרונות אפשריים (בצבא קוראים לזה "תכנון לפי מצבים"...). והדילמה היומית של היום: קולגה שלכם מפשל או עושה משהו שמהווה עבירה על הנוהל. האם תדווחו על זה, תעלימו עין או תנסו לשכנע אותו לדווח בעצמו? האם התשובה שלכם תשתנה בהתאם למידה שאתם מחבבים את אותו קולגה?

stich24

New member
תלוי

בואי נגיד אם הוא גנב מסך מחשב ואני הייתי עד לכך, זו עברה חמורה, אני בוודאי אדווח. אבל אם מדובר על משהו זוטר, כמו למשל עובד במודיעין אגד, אומר ללקוח שהתקשר לברר על אוטובוס שעדיף לו לנסוע ברכבת. לא אדווח פשוט התעלם מזה. תלוי בחומרת האירוע.

RReuTT

New member
כן, התשובה שלי אכן תשתנה

בהתאם למידה שאני מחבבת את אותה קולגה למרות שאני משתדלת כמה שפחות להתערב בעיניינים של אחרים. זה קרה לי השבוע, ראיתי את אחת הקולגות שלי השבוע מדפיסה את הכרטיס עבודה שלה בזמן שהיא לא אמורה להדפיס, הכוונה שהיא הדפיסה את הכרטיס מוקדם משהייתה אמורה, זאת הקולגה הכי שנואה עליי, אני פשוט לא סובלת אותה ולא מסוגלת להיות איתה באותה משמרת, במשמרות אני בקושי מדברת איתה, משתדלת שלא לבוא איתה אפילו בקשר עין. באותו רגע שראיתי אותה מדפיסה כרטיס הייתי מתה לרוץ למנהלת שלי ולהגיד לה את זה כי אצלנו מקפידים על זה מאוד אבל החלטתי לשתוק ולחכות לרגע המתאים, כבר התלוננתי בפני המנהלת שלי עלייה והיא יודעת כמה אני "מתה" עליה והאמת שאני לא היחידה אבל המנהלת מודעת להכל והבטיחה לטפל בבעיות, ברגע הכי מתאים אני אזרוק לה את זה, זה מה שבטוח, לא כי אני סתם רעה אלא כי מגיע לה וכי היא חוצפנית. יש לציין שהיא למדה מאחרים לעשות את זה, כי יש עוד כמה אצלנו שעושים את זה ואני מניחה שהיא למדה את זה מהם כי כשהיא הייתה חדשה היא לא הייתה עושה את זה, כנראה שהיא משום מה מחשיבה את עצמה פתאום לוותיקה אחרי 4 חודשים וחושבת שהיא יכולה להרשות לעצמה למרות שגם הוותיקים לא עושים את זה אלא רק כמה בודדים. בכל מקרה, הכמה הבודדים האחרים, אין סיכוי שאני אגיד משהו ואני לא מתייחסת לזה ולא אכפת לי כי אותם אני אוהבת, כי הם חברים שלי לעבודה, כי כיף לי איתם וכי הם אחלה אנשים אז אין לי שום סיבה להתנקל אלייהם.

המממ...

האמת שלא זכור לי ממש על מקרה מיוחד שבו זה קרה לי, אבל... אם זה יקרה- אין מצב שאני אדווח על זה. אם מישהו מחליט לעבור על נהלים זו הבעיה שלו וממש קשה לי להאמין שאני אתערב. אגב זה מזכיר לי קטע מסריח: כשהגעתי למוקד, כמובן הייתי בחניכה, הצמידו לי חונכת מהצוות שלי (נוהל סטנדרטי). בימים הראשונים האזנתי לה ואז התחלתי לדבר לבד כשהיא מאזינה לי, ונותנת לי משוב בסיום של כל שיחה. בקיצור, המשובים שלה היו מזעזעים, באמת. היא הייתה מגעילה ברמה רצינית. ברור שצריך לקבל ביקורת ברור וברור שהייתה צריכה להיות ביקורת כי בכל זאת הייתי חדשה - אבל יש צורה להעביר ביקורת. בכל אופן, היא ממש עצבנה אותי והיה לי באמת קשה עם זה, ביחד עם כל ההתמודדות של פעם ראשונה בחיי לענות לשיחות של אנשים (לא עבדתי במוקד שירות בעבר). הייתה מישהי מהצוות שמאוד התחברנו וסתם דיברתי איתה על זה, הייתי חייבת לשתף מישהו! החונכת קלטה אותי מתישהו וכנראה ניחשה שידברנו עליה. כשעברו עוד איזה יומיים של משובים נוראיים על השיחות שלי, הרגשתי שאני באמת לא יכולה יותר, הסברתי את זה לרצ"ית וביקשתי להחליף חונכת. היא פשוט הושיבה את שלושתינו לשיחה משותפת כדי לדבר, וכל אחת אמרה מה שהיא חושבת. ומה החונכת שלי אמרה? אחד הדברים היה ש"אני ממש לא חושבת שהיית צריכה ללכת ולהפיץ לכל הצוות מה שאת חושבת עלי, שעכשיו כולם מסתכלים עליי כאילו עשיתי משהו כ"כ רע, בלה בלה...". נכון, זה לא בסדר שריכלתי עליה עם חברה לצוות. סבבה. אבל ללכת ולהגיד את זה ליד הר"צית?! אני בחיים לא הייתי עושה את זה. לדעתי זה דוחה, עברנו את גיל 3.
ותחשבו על זה...
(סורי על המגילה) אגב, פני בובה, יש לי דילמה שהייתי רוצה להעלות.. תשמרי לי את הפינה מחר?

בוודאי ../images/Emo13.gif

מחכה כבר לקרוא את הדילמה שלך. אגב, כולם מוזמנים להעלות דילמות מתי שבא.

../images/Emo13.gif

מאוד מאוד רלוונטי להיום. אצלנו בניגוד למקומות אחרים, חריגה מהנוהל עלולה להסתיים בפיגוע, לכן מאוד חשוב ליצור איזשהי מערכת בקרה. במידה וקולגה עושה משהו מנוגד לנוהל (זאת כמובן והפעולה לא הגיעה מלמעלה) אני אדאג לדבר איתו על זה על מנת שיוכל לתקן את הטעות. במידה ויהיה מאוחר מידי או שהקולגה לא יהיה מוכן להקשיב אני אצטרך להעלות את זה הלאה. לא משנה לי כמה הקולגה חברה טובה שלי, אני מעדיפה לאבד חבר או חברה טובים ושאנשים ישארו בחיים. זה נשמע אולי מצחיק אבל זה דבר מאוד ריאלי.

אצלנו זה באמת לא מדד

כי אצלנו מי שמפשל... רק היום גיליתי שפיטרו עוד מישהי שפעלה בניגוד לנוהל בצורה מאוד מטופשת, ואני מניחה שהדבר נודע בעקבות דיווח של קולגה ומי שזה לא יהיה, אני לא מאשימה אותו.

haych

New member
גם אצלי-הכל תלוי...

אצלינו כחלק מהנוהל יש גם דברים מאוד מטומטמים-כמו שאסור לשבת בעמדות מסויימות. אם אני אראה מישהו עושה את זה אני בחיים לא אעיר לו, אני עושה את זה בעצמי... המצב היחידי בו אני אעיר לו זה אם אני אראה בעל סמכות מתקרב. אם זה משהו יותר חמור-אני אקח את הבן אדם הצידה ואעיר לו. אם אני יודעת שזה לא בן אדם שיודע לקבל ביקורת, אני אעלה את הבעיה למעלה, אבל לא אציין את שם הבודק, אלא פשוט אעביר את זה הלאה כדי שידברו על זה בתדריך וירעננו את הנוהל. בכל מקרה: בחיים אני לא אפליל חבר לעבודה, גם אם אני שונאת אותו, אלא אם עצם זה שאני מחפה עליו מפיל את האשמה עלי.

מותר לי

New member
תלוי מי וכמה...

יש נהלים "כדי שיראו ביטחון" ויש נהלים "כדי שיהיה ביטחון" אז אם מישהו קרא ספר, דיבר בטלפון או סתם לעס מסטיק- יאללה, כל עוד שאין אחראי באיזור שיהנה, למה לא... אם זה דברים "קטנים", הניחו מכשיר קשר על השולחן, חרגו קצת מהגזרה, הפנו גב לנוסעים (שזה לא בטיחותי בכלל, כי כך אפשר לתקוף בקלות) אז אני מעירה, בעיקר בקטע של "תשמור על עצמך ועלינו" דברים רציניים יותר- אני מעירה ומשתדלת לתקן דוגמא שהיתה- איש אחד בן 25 עם תסמונת דאון, היה אמור לעבור בדיקה מסויימת, וכיוון שהיה נראה קטן לגילו הבודק שיחרר אותו ללא הבדיקה. אני מיד מיהרתי לגשת לאמא ולבקש תעודת זהות של הבן, להחזיר אותו, לבצע את הבדיקה ולשחרר, ויחד עם זאת הסברתי לבודק שאנשים עם תסמונת דאון נראים קטנים לגילם, אז שישים לב... דברים שעוברים את כל הקווים האפשריים אני בהחלט מעבירה הלאה, וזה יהיה עם שמות כדי שלא יחזור על עצמו! והדוגמא ה"קלה" לכך: עובד העמסה שזרק תיק כבד על השולחן בידיעה שיש שם משהו שביר, כי "מקסימום ישבר, זה ערבים"! אבל המקרים האלו נדירים, וכמעט שלא קורים...

articulate

New member
הייתי מדברת איתו על זה.

אנחנו צוות קטן ומגובש מאוד, כך שאין שום סיבה לנהוג אחרת.

למעלה