הדיכאון מתחיל

IMAN14

New member
הדיכאון מתחיל

הכל התחיל בזה שהודיעו לי על הקבלה שלי למשפטים באונ' ממש מאוחר(סביבות יום כיפור). ומן הסתם כבר הייתי רשום למקום אחר (בינתחומי) ביטלתי שם(שילמתי המון דמי ביטול) אני גר בנתניה- איך מה חשבתי לעצמי שבחרתי בחיפה? אין לי מעונות עדיין. הגשתי השבוע את כל הטפסים ואמרו שעדיין לא התחילו לטפפל בבקשות של הרשימת המתנה. זה שעה וחציכל כיוון מדי יום. הצילו,... מישו מאגודת הסטודנטים שהיה מאוד נחמד ולא אציין את שמו אמר שיעזור לי בזה ואין לי מה לדאוג ושהוא הלך למשרדי המעונות ואמר עליי. אך שום דבר לא זז. יש תקווה לשינוי? מה אפשר לעשות?

deathcaster

New member
תגובה

הנה כמה אופציות רציונליות: 1. להתמודד ולנסוע יום יום לנתניה (ואולי לאכול עבמבר אצל צ'אצ'ו בשוק הטרבלסים). 2. לא ללמוד, לבטל גם בחיפה. 3. לשכור דירה בחיפה/נשר. 4. לחכות עד שיתפנה מקום במעונות (הסיכוי לכך אפסי לדעתי). 5. "איך מה חשבתי לעצמי שבחרתי בחיפה?"- להבא לחשוב טוב יותר

IMAN14

New member
חוץ מהאופציה של לא ללמוד

בקשר לאופציה החמישית שכתבת. זו היתה החלטה הכי מסובכת שקיבלתי בחיים, מצד אחד האפשרות שללמוד במכללה שתעלה הון. מצד שני ללמוד באוניברסיטה שעם כל היוקרה שיש לבינתחומי זו עדיין אוניברסיטה ומספר המועסקים במשרות שהם לא של אבא שלהם גדול יותר בחיפה מאשר בבינתחומי. נתנו לי "מתנה" וקיבלו אותי למרות שלא היה לי ציון גבוה מספיק, לבינתחומי אני אוכל לעבור מתי שארצה, אבל לא כך לגבי האוניברסיטה. יש מישהו שיכול להבין ולהתחשב? למשל רמ"ד מעונות או רקטור האונ'? לא יכול להיות שאין פתרון לסטודנטים שבאים מרחוק ואין להם כסף לדירה משלהם בחיפה.

deathcaster

New member
תגובה

יש פתרון, למי שנרשם בזמן למעונות.. לכן רשמתי את אופציה מס' 5
לא צריך להיות לך כסף לדירה משלך, אתה יכול לשכור דירה עם שותפים, בתחילת השנה נזכרים אלה שכמוך לא תכננו טוב את מהליכם, שכרו דירה לבדם וזה יקר להם ומחפשים שותפים, חפש במודעות בלוחות המודעות בתחילת השנה. לשנה הבאה... תירשם מראש למעונות כמה שיותר מוקדם.

IMAN14

New member
הבנתי

אין האשמה נוספת בסמסטר ב'? אני מניח שלא ויצא לי באמת לדפדף ביד 2 קצת במודעות דרושים ויש כמו שאתה אומר מגוון גדול של דירות בקרבת האונ'. משהו שאני לא מבין, זה המחיר. למשל כתוב שיש שני שותפים ומחפשים שותף שלישי. כתוב שכ"ד 1300 ש"ח. זה התשלום המלא או שזה החלק של כל אחד מהשותפים?

deathcaster

New member
תשובות

"אין האשמה נוספת בסמסטר ב'?"- כבר משפטן ? או שהתכוונת ל"הרשמה"?
יש הרשמה נוספת לסמסטר ב' "זה התשלום המלא או שזה החלק של כל אחד מהשותפים?" - חלק של כל אחד מהשותפים, ברוך הבא לחיפה, זה לא נתניה כאן, חיפה זה אחד המקומות היקרים בארץ באופן יחסי מבחינת נדל"ן ציבורי.

deathcaster

New member
הממממ...רק לצורך המחשה

ב-1300 ש"ח לחודש אתה יכול לשכור מקסימום מלונה או חבית גדולה ריקה של דג מלוח

stkachov

New member
אתה לא צודק

ב 1300 בהחלט ניתן לשכור יחידת דיור, ואם להוסיף עוד כמה מאות שקלים אז גם דירה לא רעה בכלל. תלוי איפה, באיזו תקופה מחפשים, ועוד.

stkachov

New member
נראה לי שאתה קצת מגזים עם הדרמה

בסך הכל, אלפי סטודנטים עושים את מה שאתה צריך לעשות - נוסעים כל יום שעה + למקום הלימודים שלהם. זה לא כזה נורא, ורבים האנשים שעושים זאת, כלומר מצבך אינו שונה ממצבם של סטודנטים אחרים. מצבך עוד טוב יותר, כיוון שאת מרבית הדרך אתה עושה ברכבת, בצורה נוחה, שקטה יחסית, ומרווחת. אני דווקא חושב שכן יהיה לך מקום במעונות, אם תמתין זמן מסויים ותהיה סבלני. לאחר תחילת הסמסטר רבים מבינים כי חיי מעונות זה לא בשבילם, ובוחרים לצאת מהמעונות, וכך מתפנים מקומות. אני גר כבר 3 שנים במעונות, וכל שנה במשך תקופות ארוכות חלק מחדרי הדירה עמדו שוממים, לאחר שדיירים עזבו. תיסע כמה שבועות ברכבת, ואני מאמין שיפנה מקום בשבילך.

IMAN14

New member
תודה

כבר איבדתי תקווה, העידוד שלך לפחות החזיר בי את המוטיבציה ללמוד.

למעלה