הדיון האינסופי...

הדיון האינסופי...

בתי ספר לברמנים\קורס ברמנים מזל טוב לכולנו על פתיחת הפורום החדש... קיימת עמדה שקורס ברמנים הוא עניין טרנדי לחלוטין, ולא ממש נחוץ בשביל לעבוד. ללמוד על אלכוהול אפשר גם לבד, אחרי הכל... בואו לא נתעסק בזה. השאלה\טענה\ענין שלי הוא כזה... אני בטוח שאני לא הראשון ששואל, ושהיו רבים וטובים לפניי ויהיו עוד רבים אחרי. (למרות שלא הצלחתי ממש למצוא שום איזכור לזה...). אין איזו השוואה מסודרת? מישהו עם כסף ומשועמם שהלך אשכרה לבדוק את ההבדלים בין קורסים? אני לא מכיר יותר מדיי אנשים שלא מרוצים מהקורס שהם עברו, כך שנדמה לאף אחד אין נקודת מוצא להשוואה נורמאלית! גורעת עוד היא העובדה שקה"ל הלקוחות של בתי הספר המדוברים הם חבר'ה צעירים, סביב צבא - ואיכשהו יוצא שגם הבוגרים, וגם גורמים מתוך בתי הספר עצמם נוטים להשמיץ את שאר בתי הספר בשוק. לא מכיר הרבה תחומים עסקיים בארץ שזה קורה... יש כאן(איפשהו?) מישהי שמכיר אדם שעבר קורס ברמנים והוא מרגיש שהוא הפסיד משהו? או מישהו שהרגיש צורך ללכת ו"להשלים שיעורים" בבתי"ס אחרים? מישהו שאי פעם הרגיש נחות מקצועית ליד בוגר בית ספר אחר? מבינים את הנקודה שלי? יש אולי בעל פאב\בר שיצא לו להתקל בבוגרי כל מיני בתי"ס לברמנים ו"להשוות" ביניהם ???(למרות שהשוואה כזו לא תהיה הוגנת לחלוטין, אבל חפיף) לאדם מהשורה היום , ולקוח פוטנציאלי של אחד מבתי הספר האלה, אין שום כלי להחליט, לגבש העדפה (שהיא מעבר לפרטים לוגיסטיים), או להעריך את איכותו או כמה באמת שווה ללכת לעבור בו קורס... what say u?

lior135

New member
תשובה (חלקית)

ותיכף יתנפלו עליי פה... קודם כל אציין שאני עובד כבר כמעט 3 שנים בתחום, ויצא לי להתקל בבוגרים מכל בתי הספר, ואני אישית בוגר ברטנדר. כשאני עשיתי את הקורס, זה היה פחות או יותר בית הספר היחיד באיזור שלי, אז לא היתה לי הרבה בחירה. אחרי שעשיתי את הקורס, נפתחו גם סניפים של זמן אמיתי וברמאסטר באיזור שלי, אבל אני לא מתחרט על הבחירה שלי. קודם כל, אחרי שסיימתי את הקורס שלי (הרבה אחרי...), ייצא לי לבקר גם בכמה שיעורים בקורס של זמן אמיתי (לא חשוב איך ולמה
), ומהתרשמות שלי, הרמה היא פחות או יותר זהה. כך גם ההתרשמות שלי מברמנים שעבדתי איתם, שהם בוגרי זמן אמיתי. בשיעורים של ברמאסטר לא יצא לי להיות, ולכן אני לא יודע מה בדיוק הולך אצלהם שם, אבל משיחות שעשיתי עם בוגרים של הקורס, מברמנים שעבדו איתי, ומהצצה לספר הקורס שלהם, עולה שהרמה שלהם פחות גבוהה. יאשרו את זה 2 ברמניות שעובדות איתי עכשיו, בוגרות ברמאסטר, שאומרות שהן מרגישות נחותות בידע שלהן לעומת ברמנים אחרים, ואחת מהן אף הגדילה ואמרה שהיא מצטערת שהיא עשתה שם את הקורס. באמת שהדיעה שלי לא משוחדת, וזוהי רק דעתי האישית, מהתרשמות כללית מבתי הספר, ותיכף ייתנפלו עלי פה בוגרי ועובדי ברמאסטר (מעניין אם גם הם לא משוחדים...). מי שיודע אחרת, מוזמן להעלות פה סקירה שונה...

למעלה