הדיוט

Decadent

New member
הדיוט

לא מצאתי פורום רלוונטי אחר, פורום מוזיקה קלאסית נסגר ובכלים אחרים יש ייצוג בולט מדי לגיטרות.

אני חובב מושבע של ההגדרה הכלית והנלוזה-קלאסית,
מהילדגרד מבינגן דרך ראמו וזלנקה ועד פילפ גלאס,
אבל אני בעיקר יודע מה הטעמים שלי, בלי להסביר אותם.

הייתי רוצה להתחקות יותר אחרי היסטוריה ותת-זרמים,
אבל אני נתקל במכשול הטכני (אני מנגן בכלום).

מודוסים, מודולציה,סולמות,שיטות- מה לי ולכל אלה?

הייתי מבקש המלצה על ספר, חשבתי לקנות את תולדות המוזיקה לתיכוניים- אבל מה לי ולכל התווים שם, ציור נחמד וזה.

אולי אתם מכירים איזשהו קורסון, או ספרון, שיכול לתת לי מעט כיוון ודוגמאות - אין לי עניין בביצוע או רכישת טכניקה של ממש.

1Reebok

New member
כן, בהחלט.

יש לאוניברסיטה הפתוחה סדרה בשם "מבוא למוסיקה", סדרה תיאורטית ומוצלחת מאוד.
למשהו עם יותר רקע היסטורי תוכל לבדוק את שני הספרים של עידו אברבאיה - אחד "קיצור תולדות המוזיקה" והשני "כלי הנגינה", שני ספרים מאוד ברורים שמאוד מהנה לקרוא למי שמתעניין בנושא.
"כלי הנגינה" פחות מדבר על זרמים ותת-זרמים, אבל אני חושב שחשוב מאוד לקרוא אותו כדי להבין את הנושאים האלו יותר לעומק.

assaf66

New member
אני אישית חושב

שאתה לא צריך ללמוד תיאוריה מוזיקלית וכד' אם אתה לא הולך בעתיד ליצור/ לנגן/לבצע וכו'. בשביל הדברים הללו אתה צריך להבין יותר לעומק. כי בשביל להאזין לא צריך לנתח כל דבר צריך רק להקשיב (גם אם זה לעומק, עדיין לא חייבים לנתח בשביל להנות מהמוסיקה). ומבחינתי "מוסיקה למוסיקאים/ למשכילים" היא מוסיקה פחות טובה. או במילים אחרות, מוסיקה שנחשבת בגלל המורכבות שלה ולא בזכות עצמה היא, לדעתי, פחות טובה. ולכן אני חושב שאתה צריך ללכת אחרי מה שאתה אוהב ולפי האוזן. כמובן שלדעת מושגים מוזיקליים יכול לעזור בשביל להבין יותר טוב איך המוסיקה בנויה אבל בשביל להאזין, לטעמי זה לא מספיק חשוב. אם אתה רוצה כיוונים על הסטוריה של המוסיקה ועל התגלגלות תולדות המוסיקה, השפעות, זרמים וכו' (אני מבין שאתה בעניין של מוסקה מערבית בעיקר) אז הנה כמה המלצות:

מתוך הספרים שיש לי (השתדלתי לקלוע למה שאתה מחפש, לפי מה שהבנתי):
כמו שאמרו מעליי- "קיצור תולדות המוסיקה"/ עידו אברבאיה, הוצאת 'אור-תו'.
"מוסיקה קלאסית"/ ג'ון סטנלי, הוצאת 'שבא'.
"המלחינים הגדולים"/ ג'רמי ניקולאס, הוצאת 'מטר'.
"ענקים ופסנתרנים אחרים"/ נתן דונביץ', הוצאת 'זמורה-ביתן'.
מאותה הסדרה של "ענקים ופסנתרנים אחרים" תוכל למצוא עוד ספרים של נתן דונביץ' כמו: "ארבעה מיתרים לתהילה" ו"רקוויאם למנצח". אני מניח שגם הם מהוצאת 'זמורה-ביתן'.
יש לי עוד המון רעיונות בראש, אבל אני מציע שבתור התחלה קודם תחפש את מה שכבר כתבתי, כתבו, ויכתבו כאן.

Decadent

New member
רשמתי לפני

אני לא מחפש "מוזיקה נחשבת", או משהו דומה-
אני פשוט רוצה לחדד הטעמים ולדעת להצביע בדיוק על מה שאני אוהב, כמו גם לגלות אפיקים חדשים.

רשמתי לפני ואלך לחפש, תודה :)

assaf66

New member
"מוסיקה קלאסית" מומלץ בחום אבל הוא יצא בישראל

בשנות התשעים ככה שיש מלחינים מודרנים שהספיקו למות בשנים האחרותנות ויש אי דיוקים קטנטנים פה ושם אבל קטנים ברמה של "נכתבה עבור גיטריסט הרוק פט מת'יני" כשהוא בכלל גיטריסט ג'אז ופיוז'ן...

ItsikH

Member
1. תווים 2. קריאה המייחד החשוב ביותר של המוזיקה הקלאסית לדעתי הוא התיווי הכתוב, יותר מצורה מוזיקלית מסוימת או כללי תאוריה כאלו ואחרים. לכאורה ניתן ללמוד תאוריה והאזנה ללא שום ידע בתווים - לדעתי עדיף הפוך, מעצם לימוד התווים מקבלים גם שמץ תאוריה, שממנו אפשר להמשיך הלאה. לגבי קריאה - המקובל הוא בשירה (סולפז') אבל ניתן בהחלט להחליף את הכלי הקשה במיוחד הזה בכלי פשוט וזמין כמו חלילית, רק על מנת ללמוד את השפה (ויסלחו לי חובבי המוזיקה העתיקה על הזניית הכלי החשוב הזה לצרכים בנאליים כל כך).

assaf66

New member
אני לא חושב שתווים ותיאוריה זה הכרחי בשביל

לשרת את המטרה שהוא רוצה

Decadent

New member
מעלעול של עשר הדקות

בחנות,

הבחנתי שהספר הוא כמעט חצוי ללא הבנה של תווים.

אני אוטוטו סטודנט, ככה שזמן בשפע אין לי-

חלילית???

ItsikH

Member
למרות שמקלדת תיתן לך הרבה יותר מבחינת לימוד תאוריה (יותר מאשר רק תווים), היא הרבה יותר יקרה - אפילו הפשוטה ביותר. חלילית פשוטה לדעתי (לא בררתי ב-40 השנה האחרונות
) צריכה לעלות גרושים, אני אומר שזו "הזניה" כי חלילית היא כלי רציני בתחום המוזיקה העתיקה (ולא רק), זה קצת ABUSE, אבל אותו דבר היה נכון במקרה המקלדת - כי המטרה אינה לימוד כלי (בפרט שאתה אומר שבקרוב מאוד לא יהיה לך זמן) כי אם לימוד תאוריה. כאמור, אפשר אפילו בלי שום כלי ללמוד תווים - אבל זה מאוד מפשט ומקצר את הדרך.

1Reebok

New member
האמת?

יש צעצועים טפשיים לילדים שיש בהם שתי אוקטבות, צליל אחד שנשמע גרוע והם פועלים על סוללות AA, ועולים משהו כמו 75 שקל.
אבל בשביל ללמוד תיאוריה, לא צריך יותר מזה.

assaf66

New member
אני עדיין חושב שיהיה יותר יעיל ללכת לכיוון

הספרים שמסקרים הסטוריה וזרמים מאשר ללמוד חמישה תווים בחלילית.

Decadent

New member
לאוטה!

אולי אלמד לנגן בלוט?

או שהוא עתיק מדי בשביל לתת לי כיוון,
קראתי אבל ששיטת התיווי שלו שונה-עדיין?!

למעלה