הדיאטן ניר פינק מתארח: יום ג' 12:00-13:00

כמה תשובות

לגבי שאלה ראשונה – מטעמי בריאות. הייתי בשנים האחרונות צמחוני ולאחר בחינה של מאמרים שונים (לדוגמא העמדה של ה-ADA שצירפתי) החלטתי לעבור לטבעונות.
לגבי שאלה שנייה – יש הרבה סטיגמות, אך קשה להדביק אלי את הסטיגמה – מסת השריר שלי גדולה יחסית ואני לא נראה חלש – הרבה פעמים אנשים מופתעים מכך שאני טבעוני. התוצאות שלי במרוצים יחסית טובות ואני מסיים אותם במיקום דיי טוב. לגבי חיוורות – זה תלוי בכמה אתה נחשף לשמש  מכיוון שחלק מהריצות שלי אני עושה בשעות הצהריים עקב אילוצי עבודה אני לא נראה יותר שחום ולא חיוור. אגב, טבעונים שאוכלים הרבה גזר לא נראים חיוורים...
לגבי שאלה שלישית – התזונאי שלי הוא אני והוא מסכים עם המעבר ומקבל אותו 
לגבי השאלה האחרונה – מאז שאני טבעוני התוצאות שלי השתפרו בתחום הריצה, אך לא בהכרח ניתן לזקוף זאת לעובדה שאני טבעוני זה יכול להיות גם מגורמים אחרים. אני אכן מרגיש טוב יותר פיזית ונוטה פחות להיפצע.

תודה :)

קודם כל תודה על כך שנתתן לי את הבמה על מנת לענות לכן על השאלות. אני מצרף במקביל את דף העמדה המפורש לעברית של ה-ADA איגוד הדיאטנים האמריקאי בנושא צמחונות וטבעונות שפורסם בשנים האחרונות. קריאה מהנה :)

מור שלז

New member
מעניין מאוד! לא הכרתי את זה! תודה

מסמך מרתק, תודה שהבאת את זה לכאן ניר.

אחת העובדות המעניינות שלמדתי שם היתה לגבי אחוזים נמוכים יותר של סרטן:
Vegetarians tend to have an overall
cancer rate lower than that of the
general population, and this is not
confined to smoking-related cancers

מסמך העמדה בעברית

בטעות העלאתי את המסמך באנגלית - מצרף את הפירוש לעברית כדי שיהיה קל יותר לקרוא ולא לשבור את השיניים

למעלה