הדוס המודרני

hillelg

New member
אפשר גם להשתמש בפיירפוקס

עם הרחבת ה"Adblock", וכך נפטרים מפרסומות די בכל אתר ואתר (יהא רעווא...). הבעיה היא שהארץ שונאים את פיירפוקס, וכל המספרים מופיעים שם הפוך (אני קראתי שם על זקנים בני 08, למשל).

hillelg

New member
יהא רעווא

דתקבלי אולפנא דלישנא ארמאה. יהא = יהי רעווא = רצון (ע' ו-צ' מתחלפות; כמו "רעות רוח") דתקבלי = שתקבלי (ד' הזיקה בארמית מקבילה ל-ש' הזיקה בעברית) אולפנא = לימוד (אל"פ הוא למ"ד, כמו כלב מאולף וכמו אולפן) דלישנא = של הלשון (א' בסוף מילה בארמית רימז על יידוע, אם כי בסופו של דבר הוא התקבל כסיומת קלסית בלי קשר ליידוע) ארמאה = הארמית (כנ"ל).

קיימת הרחבה לפיירפוקס שפותרת את זה

ושמה בישראל "Fix Ha'aretz encoding cacophony". אפשר להתקין מכאן: https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=1893

שאלת טריוויה:

ר' יהושע סופר, ממציא אמנות הלחימה היהודית, התפרסם פעם בשם ועיסוק אחרים. מהם?

Raffael

New member
איך הגעת לזה? ../images/Emo2.gif

היה ידוע בשם נייג'ל האדמו"ר, אם אני זוכר נכון. הוא זימר ראפ-רגאיי שטותניקי וחביב עם כיפופי ברכיים ותנועות פשיטת היד המקובלות על המהדרין. על היותו "ממציא אמנות הלחימה היהודית" יש פולמוס לא קטן. אין ספק שהאיש אמן לחימה מהולל, בעל ידע נרחב באמנויות לחימה שונות (קוראניות בעיקר), אבל על מהותה ומקורותיה של "אביר" שהוא מלמד הדעות חלוקות (בעיקר בינו לבין שאר העולם). יש אינספור דיונים בנושא בפורום אמנויות לחימה. נדמה לי שיש אפילו מסמך שו"ת איתו. לא ידעתי שאת מתעניינת בתחום (או שזה מהמאמר של שחר אילן, שטרם קראתי?)

../images/Emo45.gif תשובה נכונה ומלאה

זכית בקלטת "עוד פנצ'ר" שקיבלתי אתמול אבל אין לי מה לעשות איתה כי אין לי מכשיר שמשמיע קלטות.

למעלה