הדוד השדכן

הדוד השדכן

מה דעתכם/ן על הכרות של שידוך
ולמה אני שואלת יש מישהו במשפחה רחוקה שכל הזמן שואל את אבי מה קורה איתי, הוא לא מניח לנו ולוחץ ובכל שיחה ממנו כל כמה חודשים הוא מתעלק עלי ומנסה לשדך לי כל מיני "מיוחדים" וטובים שלא כמו השאר שאני מכירה (לפי טענתו ושפת גילו), ככה בכל פעם אני מסבירה לו שאני בשקט לבד וטוב לי ככה וממש לא בא לי להתחתן בזמן הקרוב ואין לי מושג מה אני חושבת על המילה "נישואים" אלא על קשר שאינני חושבת גם על זה עכשו..והוא ממשיך וממשיך לדאוג ולשדך, כמובן שהוא איש טוב ולא מרוצה שאני לא מרצה אותו אף פעם חוץ מפעם אחת שהסכמתי שיתן את המספר שלי לאיזה בחור ילדון חמוד שעד היום מתקשר ואנו שומרים על קשר טלפוני אפילו מנסה למצוא לי עבודה ואפילו לא נפגשנו לעולם.. אישית לא רואה חלילה השפלה או נחיתות בלהכיר בשידוך כאילו מה ההבדל הגדול בין שחברים מכירים או אצל חברים או סתם בהכרויות בקשר.. אבל מה על הפדיחה? אם זה לא מסתדר וזה "נשאר במשפחה" קצת מביך לא?

אז

חושבת ששידוך מהסוג הישן עדיף פי כמה מהאינטרנט. כבר כמה פעמים אמרתי: הכרות דרך חברים (למרות שמה שניראה להם נהדר יכול להיות ההפיך ממה שאת רוצה..לפחות יש כמה נתונים אמיתיים לפני שניפגשים) ללכת לשדכן עם רשימת הקניות ואולי לקבל התאמה מדוייקת שווה את המאמץ לדעתי הרבה יותר מפגישה עיוורת דרך האינטרנט. בשני המיקרים יש הוצאת אנרגיה ריגשית. לפחות אצל שדכן את יודעת לקראת מי ומה את הולכת.

רו נה

New member
זורמת

את מכירה את הקרוב-רחוק הזה? סומכת על טעמו? לפי מה שכתבת מרגישה שהוא קצת "מיושן" ? את חושבת שהוא יכול להתאים לך מישהו "טוב" אבל אחד שמגיע ארוז בתוך נפתלין???? מרגישה את ההיסוס שלך. לדעתי את יודעת מה התשובה, רק לא נעים לך לסרב לו. תעשי בא שבא לך

קצת התבלבלת

לא שאלתי אישית לגביי רק נתתי דוגמא. לגבי הממליצים והשדכנים למיניהם אישית לא אוהבת או לא סומכת איך שתרצי כי הטעם של האחר לא תמיד הוא הטעם שלי..

רו נה

New member
תלוי בממליץ

אישית לא הייתי פוסלת הכרות כזו.אבל - הממליץ צריך להיות מישהו בראש שלי, מכיר אותי, אדם עם אינטואיציות טובות ושכל ישר. יום יפה לך

s h o o s h a

New member
שדכן ופגישה עיוורת

למעשה אין הרבה הבדלים בין השניים. כי בשני המקרים אנחנו לא מכירים את בן/בת הזוג ה"מיועדים". ההבדל הוא בעובדה שיש מי ש"מקשר" בין הצדדים, בד"כ הוא גם מכיר אותם ולמיטב הבנתו ועניות דעתו יכול להתפתח קשר יפה בין שני האנשים, שזרים זה לזה. לגבי ה"פדיחה" ... כמו בכל פגישה שאינה מניבה רומן ו/או קשר אחר, כך גם כאשר מדובר בשדכן. וגם אם מדובר ב"דוד שדכן" הרי שאין כל הבדל. ה"הימור" שלו היה לא מוצלח ולא קרה אסון. ואם זה "נשאר במשפחה" אז בכלל ... איפה ה"פדיחה"? אפ'חד לא ראה, לא שמע, לא ידע - למעט המשדך והמשודכים. אז, איפה בעצם ה"פדיחה"??? ובכל מקרה, משדך, משרד שידוכים, אינטרנט ... תמיד ללכת בעקבות הלב והאינטואיציה. לפני הכל. בוקר טוב

antigone

New member
אני אישית לא פוסלת את אפשרות ...

של שידוך... ואף מעדיפה על הכרות דרך האינטרנט, למרות שבשני המקרים שניהם זרים לנו, העובדה שאדם שלישי מכיר את שנינו וחשב שאולי יווצר סוג של קשר בין שני אנשים , נותנת לי תחושה של "לא לגמרי זרות" ופוסלת הרבה ספקנות לגבי מתחזים למיניהם.. ולמה לא זורמת? תזרמי...

למעלה