|הדגש|LA TAVLA DE DULDE|סדגש|

may55

New member
|הדגש|LA TAVLA DE DULDE|סדגש|

LA TAVLA DE DULDE / מתילדה כהן -סרנו Tavlv de plata A mipared enkolgada Kualo te akodras de tu vida pasaa M'akodro fiestas I me akodro de bodas M'akodro manos de mujeres henozas T'akodras madres Ijas' tias i parientes T'akodras las kazas tan yenas de djentes M'akodro dulses Shurbetes i sharopes De roza' de almendra i de fistkes M'akodro piron De plata i kucharika I fruta dulse i de kolor tan rika T'akodras karas Sunriyentes i jentiles Refletandosen en luzes de kristales M'akodro dichas Suetos i bindisiones Saliendo- entrando en los korasones Agora durmo En tu pared enkolgada Para ti ke sonyas tu vida pasada

אפרופו לשיר הזה שהיה פה כבר

באם יש אפשרות להעלות את הספור שבו כתבתי בעבר על המקרה שבו דודתי הגישה דולסה והחתן המיועד אכל את כל הצלחת. לאלה שלא קראו זאת בעבר. מקווה שבקשתי לא מוגזמת.

may55

New member
סיניוריקה הקישור לסיפור שביקשת

טבלה דה דולסה" נכון הסיפור שכתבת מתקשר לשיר שהבאתי

יגעתי ומצאתי , התכוונתי לזה

אתם בוודאי זוכרים את המנהג שהיה להורינו כאשר באו אורחים לבקר הגישו על מגש שני סוגי ריבה (כמובן שנעשו בבית- דולסה דה רוזה או דה ביבריו או דה פורטקל או שרופה בלנקו) לפחות ומספר כפיות וכוסות מים כמספר האורחים- זה היה כמעט טכס, שבו האורח היה ממלא כפית מהריבה לוגם מכוס המים ומוסיף את הברכה דולסה כאסטש. והתשובה: אי אסטש זוכרים ?????? ובכן הספור קרא לפני כ-40 שנה דודתי גרה בשכונה שבה רוב התושבים היו טורקים ומעט בולגרים - כעולים די חדשים באותם ימים כמעט ולא יצא לה להפגש עם מנטליות שונה. בתה התגייסה (אני מדברת לפני 40 שנה שהדבר עוד לא היה כל כך מקובל) והנה הבת מצאה חן בעיני בחור צעיר ממוצא אשכנזי , והוא בא בהפתעה לבקרה בגלל שהיתה חולה - מה עושה אמא ספרדיה-טורקיה טפוסית נכנסת ללחץ ויוצאת מן הכלים על מנת לכבד ולארח את הבחור. "כן, תשב היא תכיף יבוא" מושיבה אות על ה"מנדריקו" תוך שהיא מתופפת על ה"כבסליקו" ודוחפת לו מאחורי הגב. והוא מצידו עם האפוק האשכנזי לא מבין באיזה זכות האמא נוגעת בו ועוד "דוחפת אותו" ומצמידה אותו לכרית - כמעט בפקודה . היא רצה למטבח שולפת את המגש היפה ביותר בוחרת את הצלוחית מקריסטל המסולסלת מוזגת לתוכה את ריבת התאנים שרקחה בבית, (כמובן שהתאנים היו מהעץ שבגינה) מוסיפה גם את הדולסה דה רוזה (שכמובן משיח הורדים בגינה) מוסיפה את כוס המים והכפית למגש ופונה אל הצעיר "תאכל זה טעים אני עשיתה בחיי" הבחור לוקח את הכפית ביד אחת ואת הצלוחית עם התאנים ביד שניה ומתחיל לאכול כפית, ועוד כפית, ועוד כפית, האמא רצה אל המטבח ואמרת לבתה "אדיו דיו, סה לו וה קומר אל דולסה טודו" "סה וה האוגר" חוזרת אל הבחור ושוב עוד כפית ועוד כפית , וחוזר חלילה "אדיו סה וה אטבפר" , "קואלו אז אסטו" "סה לו סקפו טודו" הדודה שלי היתה בטוחה שלא ראתה חזיר כזה בחיים. בהמשך לאחר שהזוג נישא (עד היום חיים באושר) כשראה שהגישו שוב ריבה , החוויר ואמר בבעתה "אני יודע שאסור להשאיר בצלחת אבל הפעם אני ממש לא יכול לגמור את הכל הפעם" מצטער בפעם הקודמת הרגשתי מאוד רע -

רחילו

New member
../images/Emo6.gif סניריקה ב"זכות" המנהג הזה

אחוז גבוה מהדור הקודם מזריק היום אינסולין. אני זוכרת את אבי כל יום בסיום הארוחה היה מבקש "סאב'ור דה בוקה" הכוונה למשהו מתוק, זו היתה חלבה או דולסה או לפתן (קומפוסטו) ולקח לי הרבה זמן (שנים) להגמל מהמנהג המתוק המתוק הזה.

Sarika

New member
אוי רחילו הזכרת לי ביטוי שמזמן לא

שמעתי סאב'ור די בוקה ועוד ביטוי באותה רוח פרה דוב'אר לה בוקה - כדי לתקן את הפה.

גם אצלנו היה נהוג לסיים ארוחה עם

"סבור די בוקה"....צרה צרורה....
לא מסוגלת לסיים ארוחה בלי משהו מתוק ומתוק זה קילואים....אוףףףףףף

רחילו נכון, אני גאה בך שנגמלת - אני

עדיין לא. הנוהג שעם כל קפה מגישים ביסקוצ'יקוס, נוסף על "סאבור דה בוקה" אבל את מוכרחה להודות שעם כל כך הרבה דולסה - יצאנו דולסאס , אחרת איפה היית פוגשת חבורה שכזאת , כמו פשריקה, שריקה, אסטרלו, מטיקה, אנג'יליקה חונה, אביאליקו, רותי, מאי, וכוווווולם!!!!!!!!!!. היידה , לפחות מבחינה זו היה כדאי.

רחילו

New member
סניוריקה יה טיינס ראזון קרידה

פורמודו דה אסטו סמוס דולסיס אי און פוקו אאופלדיקאס

אסטרלו

New member
אה טודאס לאס דולסיס../images/Emo135.gif

אגורה אסטו אסנטאדה קון אונה קופה יינה דה אגואה, אי און דאטילה (תאנה) דולסי. אנסינה מוס אמבזארון אן צ'יקס. מי מארידו מרקו און ססטו דה דאטילס מוי ארמוזוס, אי מדישו טה ב'ה אזר דולסי. בושקו אן אל אינטרנט און רצפטו, אי איזו.

אסטרלו

New member
../images/Emo9.gif סיגורו קה טיינס רזון, סניוריקה

מה טומו אונה אורה פנסאר קומו סה יאמה לתאנה! אי אל פין מה יירי.

למעלה