|הדגש|כ"כ צודק !!!|סדגש|

tapr

New member
לא מסכים

קודם כל, אין כאן אלימות. זאת פשוט התלהמות, להגיד דבר שכזה. צריך להבדיל בין לגיטימיות לחוקיות. אמנם חסימות הכבישים אינן חוקיות, אבל יש להן לגיטימציה מלאה. זכור לי במיוחד ציטוט מהשמאל, שמדבר על טרנספר. הוא קורא לשכב מתחת לגלגלי המשאיות אם יעשה טרנפר. אז מצד השמאל יש לא רק התלהמות, אלא גם צביעות מחרידה.

חחחח......./images/Emo6.gif

קודם כל, לא כל השמאלנים מסכימים עם הציטוט שנתת כמו שלא כל הימיניים מסכימים על טרנספר !!! האם אתה נותן לגיטמיציה לעבור על החוק. אתה בעצם נותן לגיטימציה לעבור על חוקי מדינת ישראל. "אמנם חסימות הכבישים אינן חוקיות, אבל יש להן לגיטימציה" אני חושבת שחסימות הכבישים הן לא לגיטימיות כי מעבר לכך שהן עוצרות עשרות אלפי אזרחים ויוצרות פקקים ענקיים הן גם מונעות מאמבולנסים להביא חולים על סף מוות לבתי החולים. יש המון אבל המון דרכים להפגין מבלי לעבור על החוק ועדיין להשמיע את עמדתך ! המתנחלים בחרו, מתחילת המאבק, בדרך אלימה וחסרת גבולות ורסן להאבק נגד תכנית ההתנתקות שעברה אישור כנסת. חוצמזה, המתנחלים מערבים תינוקות וילדים קטנים במאבק- דבר שחוקי אבל אינו לגיטמי. פשוט בושה !!!

asafz8

New member
צודקת.

המתנחלים יותר ויותר מרחיקים אותנו מלהבין אותם. גם זכור לכולנו התלאי הכתום שאינו חוקי ובטח שאינו לגיטימי. אצל המתנחלים זה מנהג קבוע- לחנך את הילדים שלהם לבוא להפגנות זה פשוט שיא הרדידות.

תמיר1991

New member
בהחלט.

אני לא מבין מה המתנחלים משיגים בחסימות הכבישים. רק עוד אזרחים מתווספים למאגר הממש לא קטן של "בעד ההתנתקות". תמיר.

tapr

New member
פרופורציה

לא כל, אבל רוב גדול. זוהי גם העמדה של כמה מפלגות שמאל, או ח"כים בהן. אל תשבחי אותי עד כדי כך, מי אמר שזוהי דעתי האישית בלבד? את זה אמר אהוד ברק לפני זמן לא רב. אז את אומרת שחסימת כבישים אינה צורת הפגנה לגיטימית? תגידי את זה לסטודנטים, נהגי מוניות, עובדי תע"ש ורבים אחרים. לפעמים צריך לעבור על החוק כדי שישמעו אותך, וזה נפוץ גם בישראל וגם בעולם. שוב התלהמות."בדרך אלימה וחסרת גבולות ורסן"... אין כאן אלימות, מדובר במחאה פסיבית ולגיטימית. דבר שני, את מכלילה מתוך חוסר ידע. לא כל חוסמי הכבישים הם מתנחלים. אלה מהם שהם מתנחלים, רובם לא מגוש קטיף, ורובם לא מערבים תינוקות בצורה ברברית. שמעת אי פעם על מרטין לות'ר קינג?

Sashka7

New member
מאוד מסכימה עם כל מה שהאנונימי כתב!

אין צורך לחזור על דבריו... אני שמחה שמישהו העלה את הנושא הזה כי המפונים עושים מעצמם קורבנות ולא הרבה יודעים שגם אזרחים כמונו נפגעים מהמחאות שלהם...

tapr

New member
האם

המפונים אינם קורבנות? האם הם לא שם עקב החלטת ממשלה ובעידודה? (ממשלת רבין, אם אני לא טועה...)

skywalker 8

New member
בלי שום קשר

לעידוד הממשלה ותמיכתה, הם קורבנות. הם קורבנות ולא רק בגלל שמפנים אותם אחרי ששלחו אותם אלא בגלל הטרנספר שהולך להתבצע בהם. צריך להגיד את האמת, מה שיקרה זה טרנספר וגירוש של אנשים מביתם. אם זה מוצדק או לא זה כבר משהו אחר.

נגד חסימת כבישים

אני חושב שחסימת הדרכים אינה דרך לגיטימית להפגין נגד תכנית ההתנתקות. רבים טוענים שזו דרך לגיטימית כיוון שאין שימוש באלימות נגד שוטרים וחיילים אך עם זאת היא, כפי שנטען במכתב המערכת, מעכבת, משבשת ואף עלולה לסכן את חייהם של אלפי אזרחים. פסיבי, מבחינתי, זה לא לסכן חיי אדם תוך שיבוש חייהם של עשרות אלפי אזרחים. יש המנסים להצדיק דרך זו בכך שלפעמים "צריך לעבור על החוק כדי שישמעו אותך". היופי במנגנון הדמוקרטי הוא שיש בידי האזרחים את הזכות להפגין בכל דרך שיבחרו מבלי לעבור על החוק. התרבות של זלזול וצפצוף על חוקי המדינה על מנת "להרעיש קצת" היא לא מקובלת ולא תקינה. אולי גם אלימה.

למעלה