הדגל והגולגולת

ולא זה מה ששאלתי

יש גם כמה ספרי ק20 ימיים, ספר על ספנות וקרבות ימיים לסט"ב, וכך הלאה - אבל אני דיברתי על משהו אחר (ראה תשובתי לפנג לו צי אן).

זו לא השאלה

בהחלט אין בעיה למצוא חומר רקע רלוונטי ולהשתמש בכל שיטה מספיק גנרית כדי ליישם אותו, אבל לא זה מה ששאלתי - התייחסתי למשהו מאוד ספציפי: שיטת משחק שלמה ומוכנה, שמדברת על משחק היסטורי של פיראטים. לשם ההשוואה, אם הייתי שואל על משחק בעולמו של קונאן, הייתי מצפה להפנייה לקונאן ק20 החדשה או לשיטה הישנה והמוזרה של TSR על אותו הנושא, ולא להתייחסות לכך שאני יכול לקרוא את הספרים ואז להלביש את זה על מו"ד, BRP או אקזלטד.

אבל זה בדיוק העניין

שאני לא רואה שום סיבה לקיומה של שיטת משחק ספציפית לפירטים. אם כבר זה נשמע יותר מתאים לשיטת הD20, שם בטח יהיו מקצועות כמו: ספן רמה 5, מנקה סיפון רמה 11, צייד עכברושים רמה 7 וכו'. אבל למעשה אינני רואה שום צורך בשיטה כזאת. הרי לפירטים אין יכולות מיוחדות, מדובר על אנשים רגילים עם כישורים מתאימים כגון ספנות, סייף, שתיית רום וכדומה. מבחינתי כל שיטת משחק שהיא !Retad: Arghh יכולה בהחלט להתאים.

שיטה היא לא רק מכניקה

במקרה הזה, אני מתעניין בשיטה שהיא גם "סטינג" - תקצירי עלילה וסיכום היסטורי, דמויות חשובות, כל מה שממיר את הסוגה ההיסטורית למשחק. הרי גם קת'ולהו בימי הביניים הוא בסך הכל מכניקה של משחק אימה ברקע היסטורי מסויים, ועדיין יש לו יופי של ספר כללים.

Ferenheit

New member
לא המלצתי על אקזלטד למערכת פיראטים

היסטורית - הגבתי לטענה שאין מקום בשיטה לאלמנטים ספציפיים שנועדו לטובת מערכה כזו - ונתתי דוגמה למקום שיש כאלה ושהם טובים.

Serpent Axis

New member
צר לי, אבל השיטה היחידה שאני מכיר

שהתייחסה פעם לפיראטים היא Vampire באחד מאותם ספרים ישנים שיצאו בתקופת האבן (למעשה, ישנם שבטי ערפדים שלמים שעוסקים בפיראטיות מסוגים שונים בתקופת ימי הביניים והרנסנס). אולם כתבת שאתה רוצה משחק היסטורי פר-סה ועד כמה שלVampire הישן יש דיוק היסטורי, הוא עדיין משחק של אימה אישית שסובב סביב יצורים על-טבעיים ומעודד שינויים קלים אך משמעותיים בהיסטוריה. אני לא מכיר שום שיטה שסובבת סביב פיראטים (לצערי הרב). אולי בא לך לכתוב אחת? אני מתנדב לעזור.

Serpent Axis

New member
למה שלא נסקור כמה וכמה תקופות?

המאות ה17 וה18 כבודן במקומן מונח, אבל לפיראטיות יש היסטוריה שמתמתחת עוד הרבה אחורה. אז זה יהיה כאב ראש אבל מצד שני - no pain, no gain. חוץ מזה כאב ראש לחלק בין כמה אנשים הוא פחות נוראי.

5 0 6

New member
אבל המטרה שלנו היא לא לקבל כאב ראש.

אם זו הייתה המטרה, שלושתנו פשוט היינו עומדים ודופקים את הראש בקיר. זה יכול היה להיות מחזה נהדר, עכשיו כשאני חושב על זה(
), אבל גם כואב במידה שלא תיאמן, אני מניח.

Serpent Axis

New member
אז אתה אומר לחכות שמישהו אחר

יסכים לקבל כאב ראש ולעשות את זה?

5 0 6

New member
לא, אבל למה לסקור כמה תקופות?

אם עושים משחק היסטורי, צריך לבחור באיזו תקופה למקם אותו, אז בוחרים אחת.

Serpent Axis

New member
אז נחפש משהו שנראה כמו תור הזהב

של הפיראטים ונביא גם סקירה היסטורית על תקופות שעברו, אבל נתרכז בתקופה הנבחרת.

5 0 6

New member
אז מה עושים?

זורקים אותו מהפרוייקט ולוקחים את הקרדיט לעצמנו?

אני קצת עסוק...

יש לי מבחן בית שהייתי צריך להגיש כבר לפני שבוע, שני סמינריונים ומערך מחקר לכתוב ויפה שעה אחת קודם, וכמה עשרות מבחנים לבדוק. בכל אופן, אם אתם רוצים אני יכול להפנות אתכם לספרות בנושא - אני עדיין קורא לפעמים הודעות מהפלאפון.

למעלה