הדגל והגולגולת

הדגל והגולגולת

סתם שאלה מתוך סקרנות - אילו שיטות פיראטים טובות אתם מכירים? אני מתכוון לשיטה שמבוססת על משחק היסטורי פר-סה, בלי "גרסה קסומה לעולמנו" (מה שפוסל את הים השביעי) בלי "הרפתקאות פנטזייה רק עם אוניות ממש גדולות" - פשוט פיראטים אמיתיים מההיסטוריה, עם קצת נופך של סיפורי הרפתקאות כמו "אי המטמון" וכו'.

מירטל

New member
היסטורי פר סה?

אתה מתכוון, כולל הכינים והעכברושים, כולל המחלות השונות והמשונות שהמלחים חטפו, כולל הילדים הצעירים שנשלחו להתחנך אצל הקפטן ומה בדיוק הולך מתחת לסיפון בלילות? אתה בטוח שבזה אתה רוצה לשחק?

זו סתם סקרנות

אני לא הולך להריץ לכם משחק כזה (לא בקרוב), אני סתם תוהה אם הוא קיים. חוץ מזה, אני בספק אם מישהו באמת טרח לכסות בכללי המשחק כשרונות כמו "אכילת חולדות", "מעשי סדום בנער הסיפון" וכו'. מקורות ספרותיים יש למכביר וכך גם מחקריים - די אם אציין את pirates, Mercenaries and sovreigns של ג'ניס תומסון (מחקרי, לא ספרותי), ואת ההתייחסות לאוטופיות פירטיות ב"אזור אוטונומי ארעי" של חכים ביי - את האחרון ניתן לקרוא ברשת, שכן כספר אנארכיסטי אין עליו זכויות הפצה (לתרגום העברי בהוצאת בבל דווקא יש):

Ferenheit

New member
שיחקתי פעם אחת ב-7th Sea

והיא הייתה נחמדה וקליטה, למרות שאני ממש לא מצליח להיזכר במכניקה עכשיו.

JuffoWup

New member
"סיפורי הנץ השחור" ../images/Emo152.gif

חוצמזה: Monkey Island! סתם, סתם... ברקזלטד יש פיראטים, אבל זה שיטת פנטזיה גרידא... (יש אפילו ספר שלם על פירטים שם Blood & Salt)

אני מניח של GURPS יש ספר על

פירטים. למעשה לא צריך הרחבה מיוחדת, אלא בהחלט קל מאוד לייצר דמויות פירטיות עם החוקים הבסיסיים. יש לGURPS הרחבה מעניינת של ז'אנר ה SWASHBUCKLERS, עם סגנונות סייף דרמטיים וכיו"ב. כמובן שלא מדובר על תיאור "היסטורי" של התקופה, אבל זה נראה די מעניין ויכול בההחלט להתאים לקמפיין פירטי. בכל אופן, אינני חושב שיש חוקים מיוחדים לקמפיין פירטי, בסך הכל צריך שיטה ג'נרית, מיומניות כגון ספנות, שחיה (אם כי היסטורית פירטיים בדר"כ לא ידעו לשחות), סייף, הימורים וכו' וכו'. כמו כן צריך איזושהי שיטה לניהול קרבות ימיים, אם כי למעשה לא נראה לי שיש צורך במשהו יותר מדי מסובך. רק לקחת בחשבון גורמים כגון יכולת הספנות של הקפטנים, ייתרון או חיסרון של ספינה אחד מול השניה וכו'.

Ferenheit

New member
שיטה ומערכה

לא חיביים, אבל דברים מובנים בשיטה שמוסיפים למערכה הפיראטית (כגון: תהילה כמאפיין דמות, מערכת קשרים, יכולות מיוחדות בשיטות המתאימות). לדוגמה האחרונה אפשר לבדוק את אקזלטד, שלא ממש מציעה מערכת סוואשבקלינג קלאסית אבל מכניסה את כל העניין לעולם של אקזלטד בכמה ספרים נהדרים והיכולות שבה, הלחשים, היצורים וכו' יכולים להשתלב ברמת השיטה, המערכה והסיפור. וזה אחלה.

JuffoWup

New member
לא, זה היה התייחסות להודעה של

Serpent, בקשר להודעה שלך- סתם, כבר הזכרתי את אקזלטד שם (בשגיאת כתיב קלה), הרעיון היה שהוא רצה שיטה אם כמה שיותר מידע על פיראטים, עדיף מכוונת פיראטים, והספר היחידי שאני מכיר שעונה על הדרישה (לפחות ברמה מסוימת), היה B&S.

Serpent Axis

New member
אם אתה משחק קצת עם האותיות

יוצא שהייתה לך שגיאת כתיב מאוד מעניינת... רק אם הט' היה בא אחרי הק' והיו שם עוד שתי אותיות שאין ב"אקזלטד". אז אני ילד קטן כשזה מגיע לשגיאות כתיב, sue me!

למעלה