המשך הסיפור,, הדבר היקר מכל..
ידע המל ך כי הפסיד, נתן לפלח צלחת ואמר לו: תן צלחת זו לבתך ואמור לה שתרוקן בה את הנהר עד מחר בבוקר. חזר הפלח אל בתו ומסר לה את הצלחת עם דברי המלך. אמרה הבת: לך אל המלך והגד לו: קודם שיסכור את המעינות ויחסום את היובלים המזרימים מים לנהר, ואז ארוקן אותו. הפעם ידע המלך כי נוצח וביקש לשאת את הבת החכמה לאשה. הסכימה הבת , אך בתנאי אחד: שאם פעם יחליט לגרש אותה- תהיה זכאית לקחת איתה , לבית אביה את מה שיקר לה הכי הרבה בארמון. קיבל המלך את התנאי, כתב וחתם והוסיף תנאי משלו: אל לה להתערב בעניני הממלכה ובשיפוטו. התחתנו השניים וחיו באושר ובשמחה רבה. יום אחד , נפלה מחלוקת , לא נראה לה פסק דין שנתן המלך והיא התערבה,, המלך יצא מכיליו וגזר על אישתו גירושים. אמרה לו: בסדר , אחזור לבית אבי, אך קודם נאכל יחד ארוחת ערב. הסכים המלך. אכלו ושתו, ובמשקה שמה סם שינה. כאשר שקע בשינה עמוקה, ציוותה על המשרתים , לשאת אותו עם מיטתו ולהעבירו לבית אביה. בבוקר התעורר המלך ומצא עצמו בבית אביה הפלח, ואישתו עומדת לידו. קרא המלך בכעס: איפוא אני? ואיך תעזי לעמוד פה לידי אחרי שגירשתי אותך? בבית אבי אתה, ובבית אבי אני נמצאת, כי גרשת אותי. ולמה העברת גם אותי לפה? על פי השטר הכתוב והחתום ביננו, ענתה האשה. איזה שטר? על מה את מדברת? בעלי ומלכי היקר, כשביקשת את ידי , התנתי איתך תנאשי כי במקרה שתגרש שאותי אשקח שאיתי אשת הדבר היקר ביותר שבארמונך? לכן לקחתי אותך, כי מי לי ומה לי דבר יקר יותר ממך? גם הפעם נוצח על ידי האשה החכמה, אך הפעם נעמה לו מפלתו, חיבק ונישק את אישתו ויחד חזרו לארמון , ועד היום הם חיים באושר ובעושר רב.