הדבר האמיתי

מנור9

New member
הדבר האמיתי

להלן כתבה על כת מורמונית שמנהיגה נשוי ל 80 נשים ומככב ברשימת עשרת המבוקשים הבכירים של FBI. התוכלו משתתפים יקרים לזהות את שבע הסימנים המובהקים הגורמים לקבוצה המתוארת להיקרא בשם כת והמבדילים בינה לבין סתם אוסף של פרטים חביבים בעלי עניין משותף ?

OriIdan

New member
עוד כת...

יש עשרות ואולי מאות כתות, חלקן מסוכנות חלקן לא. למזלך אתה חבר בכת הכי פחות מסוכנת מכולם.

drall

New member
יש סימן אחד בסך הכל

ההבדל בין כת לדת או לכל התאגדות לגיטימית אחרת , היא מציאותו של מידע שאינו זמין למתעניינים מהחוץ. כל הדתות האמיתיות אינן כוללות מידע סודית. דוגמא לכת כזו היא האגודה למדיטציה טרנסטנדלית שאוצרת מידע שאינו לפרסום כמו רשימת המנטרות המסופקות לתלמידים. אם אתה מעוניין לדעת עוד כתות ,ההגדרה שלהן ודרכי הפעולה שלהן אני שמח להפנות אותך לספר "הכמיהה אל המעמקים" בוצאת מודן , שם ישנו הסבר מפורט ושיטתי. אני רק רוצה לציין שבספר הזה מתארים גם את התנועה של אושו בתור כת אבל לא מצליחים להחיל עליה את הכללים שמתאימים יפה מאוד לאימן , לסיינטולוגיה ולמ"ט ולכן אני חושב שהניסיון להכניס את אושו לתוך הקטגוריה הזו בא רק כדי להפיס את דעתם של אלו שישאלו "מה לגבי אושו"?

gwizard

New member
תיקון קטן

אם הקריטריון שלך להבדל בין דת לכת היא שמירת מידע בסוד אז כל הדתות בעולם הן כתות. ביהדות יש לך את ידע הקבלה שמלמדים רק למי שבתוך המסגרת (אני לא מדבר על החרטא שמדפיסים בספרים היום), בנצרות יש לך את המיסטריות שלהם, בוויקה יש את המיסטורין וכ"ו... לדעתי ההבדלים בין דת לכת הם המצאותו של מנהיג שכל מה שהוא אומר נחשב לקדוש, גודל הקבוצה וחובת תשלום. בגלל זה, אושו הוא לא כת ולא נעליים ואם יש אנשים שרוצים להתייחס אליו כמו לקדוש אז שיבושם להם. אושו עצמו מעולם לא דרש שום כבוד מיוחד עד כמה שידוע לי.

draII

New member
עוד תיקון

אני לא מבין כלום במדיטציה. אני סתם מזבל במוח. בשבילי הדת היא כת והכת היא דת והכל אותו הדבר והכל מדיטציה. הכל כלום. אושו מצידי היה יכול ללכת למכור נעלים. נעלים קדושות. צריך להשתחוות לו. אז אל תבלבלו לי את המוח יותר. נמאס לי. אני מפסיק ללמד מדיטציות ולדבר שטויות. לא. לדבר שטויות אני חיב להמשיך. בלי שטויות אני כלום. סתם אגו.

drall

New member
תיקון גדול

יש הבדל בין ידע שנשמר בסוד לבין ידע ששומר את עצמו בסוד. לא מסתירים ממך את סתרי התורה , אתה פשוט לא תבין אותם גם אם הם יקפצו לך מול העיניים. אין לך את ההכשרה הנפשית. אין בקבלה ספרים סודיים , אנשים פשוט לא מבינים את הספרים שיש. בכת שומרים מידע בסוד באופן מכוון, באופן מובהק. נניח , הסיפור של הקלצ'ריזם באימן. למדתי באימן שנה שלמה ואף אחד לא דיבר איתי על קלצ'ריזם. למה? כי הם כת , והם לא סומכים על כל אחד. זה ההבדל בין כתות לדתות.

drall

New member
הנוסחה הסודית של קוקה קולה

היא סוד מסחרי, יש רבים כאלו בתעשיה. נניח גם החומר שמרכיב את המנועים של מרצדס הוא סוד. מה אתה מנסה לומר? שהמנטרות של המהרישי הן סוד של חברה מסחרית? יכול להיות...

OriIdan

New member
יש שמונה סימנים

כאשר ארגון מסויים עונה על רובם הוא נחשב ככת. הסימנים הם: 1. שימוש בשטיפת מוח על מנת לגייס או להשאיר את האנשים בכת 2. יצירת קבוצה אליטיסטית (משכנעים את חברי הכת שהם נעלים מאחרים) 3. הגורו נחשב כמואר (יתכן שהוא באמת כזה) ואסור לערער על דבריו 4. הכת מעודדת אנשים לשלם לה עוד ועוד כסף (גם זה באמצעים של שטיפת מוח) 5. עושרה של הכת אינו משמש לטובת חבריה או החברה בכלל 6. הטכניקות או חלק מהטכניקות הינן סודיות ומתגלות רק ל"מתאימים" מתאימים בדרך כלל הם אלו ששלמו ממון רב 7. אין שקיפות לגבי ניהול הכת 8. מעודדת במקרים מסויימים התרחקות מהמשפחה או חברים של חבר הכת חברה מסחרית אינה יכולה להיות מוגדרת ככת מאחר שכל חברה חייבת לעמוד בכללים בסיסיים של מנהל חברות וחשופה לביקורת (בעיקר חברות ציבוריות) עושרה של חברה תמיד משמש לטובת בעלי המניות (יכולים להיות מקבילים לחברים בכת) מנכ"ל חברה אינו נחשב מואר ותמיד ניתן לערער על מעשיו חברה לא מגלה סודות לכל המרבה במחיר נהפוך הוא, היא מגלה אותם לאלו המקבלים ממנה הכי הרבה כסף חלק גדול מהכתות אינו עונה על סעיף שמונה וטוב שכך. רק המסוכנות ביותר עונות עליו. חלק גדול מהכתות גם אינו מסוכן. נכון בהחלט שאפשר להגדיר את היהדות ככת, היא עונה על רוב הקריטריונים. זה מה שהביא לדעתי לגניזת הדו"ח שהוכן על ידי מרים תעסה גלזר בזמנו.

מנור9

New member
יצרנית סיגריות היא כת

סיגריה היא המוצר היחיד בעולם שאם אתה פועל לפי הוראות היצרן אתה מת א. משתמשת בשטיפת מח לגייס חברים - מי מאיתנו לא נחשף לפרסומות ולסרטים שבהם המפרי בוגרט עם הסיגריה בזוית הפה היה אליל הנשים ? לאחרונה קצת מקלקלים עם הכתוביות הדוחות על אימפוטנציה, סרטן ריאות ושאר מרעין בישין, אבל בעקרון שטיפת המח עובדת. הכת פונה בעיקר לבני נוער חיילים היא מבינה שגיוס החברים בגיל הזה יתן לה תשואות הרבה שנים. ב. יוצרת קבוצה אליטיסטית עם משטר טוטליטרי - אין כמו העריצות של הסיגריה לדכא ולהשפיל אותך מרגע פקיחת העיניים, לפני ואחרי סקס וההירדמות עם הסיגריה במיטה (מכירים את השריפות האלה?). מי לא שמע על גאוות היחידה של מעשני ג'יטאן ששאפו לריאות פחם צרפתי מזוקק ויצרו קבוצה אליטיסטית במיוחד ג. המנהיג נחשב נעלה ואין לערער עליו. מנכ"ל דובק זרח גהל ספון בטירה גדולה בלונדון טובל בעושר רב ומנהל את המפעל בשלט. כמובן שאף חבר דירקטודיון גם המעשנים ביניהם לא יערערו על קביעותיו. ד. הכת מעודדת אנשים לשלם לה עוד ועוד כסף. בהחלט עישון סיגריות עולה סכומים הולכים וגדלים. יש בין המעשנים שהולכים עם שתי חפיסות אחת לגיבוי. המחירים עולים בהתמדה. ה. עושרה של הכת אינו משמש לטובת חבריה. אף חולה סרטן לא נעזר במיליארדים של יצרנית הסגריות. ו. הטכניקות של הכת סודיות. רק אחרי שהתמכרת הסתבר שהכת מערבת חומרים מזיקים וממכרים במוצר. היא אומרת לך שהפילטר מוריד את הסיכון אבל ההיפך הוא הנכון הוא ממכר יותר. ז. אין שקיפות לגבי ניהול הכת. מישהוא נוכח פעם בישיבת דיקרטוריון או בעלי מניות של יצרנית סיגריות ? מישהוא קרא פעם את התקנון שלה ? סיכום - יצרנית סיגריות היא כת וכל מעשן סיגריות חבר בכת מסוכנת לעתים עד סוף ימיו ללא יכולת להשתחרר ממנה

OriIdan

New member
הסברתי קודם מדוע חברה מסחרית אינה כת

קודם כל מי שרוצה לדעת מה קורה בישיבת דירקטוריון, מוזמן לעיין בפרוטוקולים, הכל שקוף. מי שצורך את המוצרים של חברה מסחרית אינו חבר בחברה, אתה לא יכול להשוות בין הדברים. חברה לא יוצרת קבוצה אליטיסטית, היא אמנם משתמשת בשיטות שיווק לפעמים קצת מוזמות אבל זה עדיין לא הופך אותה לכת. על מנהיג של חברה מסחרית בהחלט ניתן לערער וזה קורה השכם והערב. חברה מסחרית משתמשת בכספים שלה לטובת בעלי המניות שלה. בקיצור מספיק עם השטויות האלו, אתה רק מראה את בורותך וחבל.

OriIdan

New member
מאמר יפה מאד

רק שיש לשים לב שחלק מהכתות לא עונות על כל המאפיינים שפורטו במאמר. לא כל הכתות עוטופת את החבר וממלאות את חייו, רק המסוכנות בניהן עושות כך. הבעייה העיקרית עם כתות היא שהמחשבה העצמאית נפגעת. מעודדים את החבר לא לחשוב (לפחות בנושאים מסויימים). הבעייה השנייה היא הכסף, כל הכתות לוקחות מהאנשים עוד ועוד ועוד כסף. בדרך כלל כאשר מישהו חוזר על אותם משפטים שוב ושוב, אפשר לחשוד בכך שמוחו נשלט על ידי הכת.

למעלה