הדברת דירה

BVC88

New member
הדברת דירה

שלום,
אני עובר בקרוב לדירה חדשה.
אני מאוד רוצה להדביר את הדירה.

עכשיו, זאת אולי תהיה שאלה מטומטמת במובן של "מה הבעיה, קח K300 ותרסס" אבל השאלה היא האם זה פותר הכל? (מכל המרעין בישין) כל כמה זמן צריך לרסס? האם מותר לישון בדירה אחרי שמרססים?

תודה רבה

BloodyRose

New member
עדיף להתקשר למדבירים ולברר

יש כ"כ הרבה סוגים של הדברות, שקצת קשה לענות על השאלות שלך בכלליות.

מה הכוונה "פותר הכל"?

יש כל מיני סוגי ריסוס - לנמלים לג'וקים וכו
ריסוס הורג את המזיקים כשהם כבר מגיעים, הדברה לא מונעת כניסת מזיקים.
לרוב נותנים אחריות לריסוס ג'וקים לחצי שנה או שנה ולנמלים לשלושה חודשים.
עם סוג הריסוס שעושים בשנים האחרונות מותר להיכנס לדירה אחרי שעתיים (אם אני לא טועה) והריח לא מאוד חזק, כך שאפשר לישון בדירה. אישית ממליצה לרסס בבוקר ולהשאיר חלונות פתוחים כך שיתאוור.

ערן צ6

New member
ריסוס

היי, אני תמיד מרסס לפני סוף שבוע ואז נוסע להורים כדי להקטין את הסיכוי להרעלה כמה שאפשר
ממליץ להתייעץ עם מדביר מקצוען ליתר ביטחון לפני

aviv amim

New member
גם אני לא הייתי מדבירה בעצמי

סבלתי מנמלים בבבית המון זמן כי לא רציתי להתעסק עם רעלים.
אבל בסופו של דבר אמא שלי הגמינה לי מדביר מהמקצוענים כי ריחמה עליי.המדביר הגיע, ריסס, יצאתי לסיבוב בעיר וכשחזרתי הכל היה בסדר.
מיותר לציין שסבלתי לחינם והתלבטתי לפני זה וחטפתי עצבים סתם.

על הדברה + מנצל"שת להתייעץ

כמו שנכתב לך, בימינו יש הדברות מהסוג הירוק, שמאפשרות לחזור הבייתה שעתיים בערך אחרי ההדברה ואין שום בעיה מכל הבחינות. העלות עצמה גם לא ממש יקרה - מדובר בעלות דיי סמלית לפי מה שנמסר לי.

אני מתלבטת בנושא, כשעברתי הדיירת הקודמת המליצה לי לבצע הדברה ולא יצא, למרות שזו קומה גבוהה מופיעים מיני ג'וקלעך לא ברורים - פצפונים כאלו, אבל מגעילים. אחרי שוועד הבית ביצע הדברת כללית בגינה הייתה הפוגה ולכן ויתרתי, אבל הם עדיין מופיעים לפעמים, בעיקר במקלחת כשאני משאירה חלון פתוח בערב (זה ממש הזוי, כי הם קטנטנים ולא נראים מעופפים). כמה שפריצים של אקונומיקה פותרים את הבעיה בשניות, אבל זה קצת מטריד.

השאלה אם בשביל דבר כזה יש טעם לבצע הדברה, במיוחד לאור העובדה שהקיץ מאחורינו.

תלוי עד כמה זה מפריע לך

לכאורה נשמע שאת מצליחה להתגבר על הבעיה גם בלי הדברה אבל אם זה ממש מפריע לך ואם את מתכוונת להמשיך לגור באותה דירה עוד כמה שנים, כדאי לבצע הדברה כי הדברה בדר"כ מחזיקה כמה שנים טובות, כך שזה השקעה לטווח ארוך.
למשל בדירה הקודמת שלי עשיתי פעם הדברה ולאחר מכן בכל שלוש השנים שגרתי בה מאז, לא הייתה בעיה של ג'וקים. אולי זה המשיך להחזיק אפילו אחר כך, כשכבר עזבתי את הדירה.

SleeplessBeauty

New member
תרסיס ביתי לא יפתור את הבעיה?

בדירה האחרונה שלי היו ג'וקים ושאר חולרות.
ריססתי עם תרסיס ביתי, וזהו, לא שמעתי מהם יותר.

עם איזה תרסיס ריססת?

אני גם לא אוהבת את התרסיסים האלו בגלל הרעל, וגם אני לא יודעת עד כמה הם יעילים ב"מניעה", לעומת הריגה במקום. הריגה במקום אני מעדיפה לעשות עם אקונומיקה.

אותי יותר מסקרן מאיפה הם מגיעים, כאמור זו קומה גבוהה וכשאני לא בבית החלונות סגורים (למעט חלון המקלחת), ואני תוהה אם יכול להיות איזה פתח נסתר או שיש להם קן במקום מסתור כלשהו שאני לא מודעת אליו. חשבתי גם על האופציה שהם מגיעים מהביוב, ולכן שפכתי אקונומיקה לפתחי הניקוז, אולי אני צריכה לעשות את זה בתדירות גבוהה יותר.

SleeplessBeauty

New member
לא זוכרת את השם

(זה משהו שאמא שלי נתנה לי),
אבל זה היה יעיל גם במניעה. הייתה לי מכה של נמלים, דווקא במקלחת. ריססתי ולא הגיעו יותר.
לגבי מאיפה הם מגיעים - אין לי מושג. דרך הביוב זו אכן אפשרות...

SleeplessBeauty

New member
אמנם לקח לי יומיים

אבל עשיתי יותר טוב מלשאול.

הכוונה היא כמובן לתרסיס השחור, ולא לרייד שהוא רק לג'וקים.

ינוסה בהקדם

בובסטר

New member
כדאי מאוד להדביר

אנחנו עברנו לדירה משופצת בקומה רביעית והסתפקנו בלרסס לבד.
הדירה התמלאה נמלים - לא רק במטבח, ממש בכל המקומות.
עשינו ריסוס "ירוק" במחיר של 290 ש"ח.
עברו כבר שבועיים ולא נצפתה ולו נמלה אחת.

יש עוד סוג של מזיקים נפוצים - מין פרפרונים דוחים שמופיעים בארונות המטבח. אז מסתבר שהחמודים האלה באים מתוך השקיות של הקטניות (אורז וכו'), אז חשוב לשים שקיות פתוחות במקרר או לקנות קופסאות אחסון אטומות לגמרי.

למעלה