הדברים שוב התדרדרו

chen1237

New member
הדברים שוב התדרדרו

אני כבר לא יודעת מה לעשות עוד.
יצאתי בבוקר להסיע את הילדים לגן, כשחזרתי מצאתי את גיסתי בכניסה לחנייה, החניתי בחוץ ברחוב ויצאתי אליה, לא הבנתי מה היא עושה שם, התחילו לרוץ לי כל מיני דברים בראש. היא אמרה שהיא תעשה איתי עסקה - אני אתן לה כסף לכרטיס טיסה, היא רוצה לטוס לבעלה לשעבר שנמצא בחול, ולעזוב את הילדה אצל ההורים שלה - בעצם, בתמורה לכסף - היא תצא לנו מהחיים, ולא תספר שאני עזרתי לה לעזוב את הארץ. מיותר לנסות להסביר את ההלם (עוג הייתי בהלם שהיא מחכה לי מחוץ לבית) - פשוט אמרתי לה שאני מתקשרת למשטרה והתחלתי ללכת לכיוון האוטו, והיא התחילה לצעוק, כמו שלא צעקה בחיים "מה את עושה לי? את הורסת אותי, את גומרת אותי" לא יודעת מה היא צעקה שם עוד. פשוט נכנסתי לאוטו וטסתי משם, ממש פחדתי שהיא תתקוף אותי, התקשרתי לבעלי, אמרתי לו שיחזור עכשיו הביתה, בינתיים נסעתי לבית של אחותי. הוא אסף אותי משם וונסענו לכיוון הבית, ומצאנו אותה מדברת עם השכן שלנו, יצאנו והתנהגנו כרכיל, כי לא ידענו מה היא סיפרה לו. אמרנו שלום, שוחחנו איתו שתי דק', ניסינו לגשש אם הוא יודע משהו. כשהוא הלך, היא חייכה אליי חיוך ערמומי בלי שבעלי יקלוט, ועוד אומת לי בשיא חוצפתה: שניכנס? חיכתה שנכניס אותה לבית. בעלי אמר לה שהיא לעוף משם, התקשר למונית שתבוא לקחת אותה, וככה עמדנו בחוץ, מתווכחים, היא התחילה להתחנן (ממש כאילו היא מתחננת על חייה) ולהגיד לנו שהיא מבטיחה ללכת ולא לחזור, ורק שניתן לה כסף, וכשהמונית הגיעה, היא לא רצתה להיכנס בהתחלה, בסוף פשוט בעלי הכניס אותה בכוח למונית ואמר לנהג לקחת אותה לרכבת.
אני המשכתי משם לפגישה עם לקוחות, והוא נסע לעבודה. אבא שלו התקשר אליו, הוא חיכה מחוץ למקום עבודה שלו, כשהוא יצא, אבא שלו התחיל לצעוק עליו שהוא זבל, שהוא בוגד, שהוא רק חיכה לספר לו שהוא הוציא אותו מהצוואה - עדיין אין לנו מושג מה היא סיפרה לחמי - אבל ברור שזאת לא האמת. חמי ניסה לתקוף את בעלי פיזית והוא הדף אותו ותפס אותו איכשהו, בעלי אמר לאבא שלו שאם עוד פעם מישהו מהם יתקרב למשפחה שלו או לבית שלו - הוא יוציא להם צו הרחקה. היו שם עוד חילופי דברים מטורפים, זה פשוט יותר מדי לכתוב פה הכל. אני מתה מפחד על הילדים שלי, אני לא יודעת מה עוד התסכול יכול לגרופ להם לעשות.

אני חושבת

שאת מגזימה עם הפחד על הילדים או עם הפחד על עצמך. היא לא אלימה כלפיך פיזית ובגלל זה היא צועקת (וחמך,חמותך והגיסים לא מתעסקים אתך בכל מקרה).
ועם הילדים עד כמה שאני מבינה אין לה בכלל עסק והיא לא מתקרבת אליהם ולא מתעניינת בהם.
אם את בכל זאת מפחדת שהיא תעשה לך משהו תחזיקי שוקר חשמלי בתיק.

בכנות עכשיו, למה לא היתם מוכנים לתת לה כסף ושתעוף?
אם היתה לי יכולת כלכלית, ולה זה כ"כ חשוב היתי מבקשת ממנה לכנס ישיבה משפחתית, מוצאת בייביסיטר לילדים (שלכם ושלה בנפרד) בודקת את האפשרויות מי מוכן /יכל לגדל את הילדה.
מסדירה את הנושא חוקית (שתוותר עליה באופן חוקי, מספיק חתימה מול נוטריון של שני הצדדים) ושתסע. היא קרוב לוודאי תחזור בקרוב, אבל יהיה לכם שקט ממנה לתקופה מאוד ארוכה ותוכלו גם לשקם את המשפחתיות, וגם אם את כ"כ מפחדת ממנה להרחיק אותה.

כל מלה

אם הילדה חשובה לכם,
הייתי לוקחת בשתי ידיים הזדמנות כזו להציל אותה,
מארגנת את הכסף ואת הניירת הדרושה כדי שזה יהיה רשמי,
וסוגרת עניין.
נשמע לי, שהיא אכן לגמרי התחננה על חייה.
נשמע לי, שהיא מרגישה לכודה בארץ, עם הילדה, עם ההורים שלה, עם כל הקונסטלציה, ורוצה רק לברוח. אז תנו לה.

chen1237

New member
אין סיכוי בעולם שנעשה את זה

קודם כל, היא שיקרה לי כבר אלפי פעמים כשהיא ביקשה כסף, אני יודעת מה ניא באמת רוצה לעשות עם הכסף הזה?!
דבר שני, הדברים מסובכים עם חמי גם ככה - הוא יהרוג אותנו אם יידע שנתנו לה כסף בשביל לברוח מפה בחזרה לבעלה.
ועוד דבר, וזה הכי חשוב, היא הרי תחזור, כשייגמר לה הכסף או כשהיא תחאוף ממנו מספיק מכות, או כשהוא יבעט אותה חזרה לארץ - ומה אז? היא תבוא לסחוט אותנו שוב? מה היא תרצה בפם הבאה? ומה יהיו התנאים שלה?
איך אתן בכלל מציעות לי לקבל את ההצעה שלה, בלי להבין שזה רק יחמיר את המצב לטווח הארוך?
אין שום סיכוי שחמי וחמותי יאמצו את הילדה הזאת, הכי הרבה שהם יסכימו זה פשוט לגדל אותה בשביל הבת שלהם. מעבר לעובדה, שהם לא יהיו מוכנים שהבת שלהם בכלל תיסע לשם.
עוד דבר, זה שהיא לא אלימה פיזית כרגע - לא אומר שהתסכול והזעם שלה לא יכולים להוציא ממנה אלימות פיזית בעתיד. אני לא רוצה להיות שם כשזה יקרה.

אז תרימו טלפון לרווחה, לפחות, למען השם

או שמא תהיו מהמיתממים לאחר מעשה, ואומרים שהם לא ידעו לקרוא את הכתובת על הקיר, כשהילדה הזו תחטוף מכות, תצא מדעתה בעצמה, או חלילה תרצח?
"נקמה כזו,
נקמת דם ילד קטן
לא ברא השטן,
וייקוב הדם את התהום"

chen1237

New member
בפעם המאה

אף אחד לא יוציא משם את הילדה הזאת. היא לא מעניינת את הרווחה, היא לא מלאה בסימנם של מכות, לא מכבים עליה סיגריות, ולא סוגרים אותה בחדר חשוך בלי אוכל - הרווחה לא תטריח את עצמה לטפל במקרה כזה, כי אין דברים "מפלילים", כמו ילד שמרביצים לו לדוגמא. את באמת חושבת שמוציאים כל ילד מהבית שדורש התערבות של הרווחה?! מטפלים רק במקרים ה"קוסמטיים", הקיצוניים. תתחילי להתחבר למציאות, זה עצוב וזה מה שיש!

לפחות, תהיה התראה

כי לא רחוק היום, שהילדה הזו כן תסבול פגיעה, שאולי לא תהיה הפוכה.
אבל בסדר, אין בעיה, אחר כך תגידי לעצמך שהכלום שעשית היה המקסימום שלך.

EcoT

New member
חן, אנחנו הצלחנו להוציא ילדים שעברו הזנחה

ללא התעללות גלויה מהבית, את הבני דודים שלי. האמא לא הרביצה להם אבל היתה הזנחה קשה בגלל בעיות נפשיות שלה. זה אפשרי אבל זה תהליך ארוך שצריך לרצות להשקיע בו.
אז כן הצעד הראשון זה לפנות לרווחה על מנת שיפתח תיק.

אבל בשביל זה צריך לרצות

לרצות באמת. שיהיה אכפת באמת.
לא כלפי חוץ, לא מראית עין של "ניסיתי לעזור לה עם איזה יום כיף, אבל לא הלך", ממש לרצות לעזור לה.
לצערי, לילדה הזו אין נפש חיה שאכפת לה ממנה ברמות האלה.

EcoT

New member
מסכימה 100% חייבים לרצות וזה גם חייב להיות

מאמץ משפחתי אחרת זה לא יעבוד, אבל הגבתי לקביעתה של חן שללא סימני התעללות הרווחה לא תעשה כלום וזה לא נכון.

אז אני אהיה לא PC רגע

ואגיד לך שהטענה הזו, היא תירוץ.
תירוצם הקבוע של השותקים, בכל רמות השתיקה, וגם אבקת הכביסה שבה הם מכבסים את מצפונם.

EcoT

New member
אני לא אומרת שאני לא מסכימה איתך

יש סיכוי טוב שאין רצון אמיתי, אבל...
מהנסיון שלנו זה לא תהליך קל, לאף אחד שמעורב ודורש הרבה הקרבה ועל כן זה תהליך שצריך לגשת אליו בנכונות הזאת להקריב ולא תמיד יש אותה ועל כן, אני לא שופטת מי שאינו מוכן לכך כי זה ממש לא קל.

מגיע לי3

New member
היא צריכה גם שיתוף פעולה של המשפחה

כל עוד החמים והיא לא מסכימים על דרך פעולה
היא לא תצליח לעשות משהו שהוא בניגוד לדעתם

EcoT

New member
ברור בזה את צודקת מדובר מאמץ משפחתי ובכלל לא

חובתם הבלעדית של חן ובן זוגה כי כל עוד המשפחה לא תהיה מאוחדת אז הרווחה באמת לא תעשה כלום. מדובר כאן כרגע מבחינתי בדיון היפותטי. נתתי דוגמה לילדים שהוצאו מבית ללא התעללות אלא הזנחה אבל לפי הסיפור שחן מספרת עם המשפחה אני לא חושבת שהם מוכנים למהלך הזה בכלל לכן זה ממש לא רלוונטי כרגע.

את אומרת "הזמנחה קשה" זה לא המצב פה בכלל

זו ילדה שמתקלחת, שאוכלת, שמסתרקת, שהולכת לגן, שיש לה בגדים... איפה ההזנחה פה? איך את מוכיחה את זה?

מעבר לעובדה שמדובר פה באישה שאין לה גבולות אין לך פה שום קייס.

EcoT

New member
גם אצלינו הבני דודים שלי אכלו (טיב האוכל תלוי

בספק), התקלחו פעם ב.. (לבד הם כבר היו בני 16), היו להם בגדים והם הלכו לבית הספר אבל אמא שלהם לא נתנה להם ללכת לשום מקום אחר חוץ מבית הספר. הבית היה מטונף ברמות שלקח לצוות של ארבעה אנשים 3 ימים לנקות והילדים שגם ככה היו להם בעיות הם חסרי כל יכולת חברתית. הכל כי אמא שלהם היא משוגעת עם תעודות וחכמה מספיק כדי להסתיר את זה די הרבה זמן. עכשיו תשאירי את הילדה הזאת בחברת אמא שלה עוד 10 שנים ונראה מה המצב שלה יהיה.
הזנחה מצטברת מה שרואים עכשיו זה ניצנים ואני יודעת שהסבים שלי מאוד מצטערים שהם לא פעלו קודם.
אני רק אומרת שוב אין צורך בהתעללות כדי לגרום לרווחה לפעול.

עד כמה שאני מבינה זה לא המצב פה

את צריכה מישהו מתוך הרווחה שירצה לעקוב לאורך תקופה אחרי מה שקורה.
כשהיא משאירה את הילדה עם הדוד והוא הולך לישון ומשאיר אותה עם טיטול ספוג בתוך הלול (היא לא מסתובבת ומתסכנת) את צריכה מישהו מרווחה שיראיין את המקרה.
כשהיא לא מאפשרת לילדה לישון במיטה שמתאימה לגילה - את צריכה מישהו שיעקוב אחרי המקרה
כשהיא מאיימת פעם אחרי פעם לעזוב אותה את צריכה מישהו שיקליט את זה.
זה לא משהו שהרווחה מתעסקים בו. בכלל.
עד כמה שאני מבינה הבית כן נקי, והאישה הזו לא עברה תסקיר או אבחון ונקבעה כלא שפויה. אני גם לא חושבת שיש פה חוסר שפיות אמיתי אלא יותר בעית גבולות ופינוק קשים. היא מקבלת מה שהיא רוצה מההורים אז אין לה שום אינטרס לחיות חיים אמיתיים. והיא תלותית לחלוטין בבעלה לשעבר, שלמרות שהוא לשעבר היא כל הזמן חוזרת לנקודה שהיא רוצה אותו ורוצה חזרה אליו.

לגבי הסיפור שלך, אני לא יודעת כמה הסבים היו חלק וכמה הם התערבו.
במקרה הספציפי הזה, בהכרותי הקטנה את הרווחה, הכי הרבה ימנו לה עובדת סוציאלית שתבצע מעקב וביקורת. היא קובעת ימי מעקב וביקורים סדירים ככה שבימים ההם הבית נקי והכל מתקתק... אם ההורים שלה עצמם לא ידברו זה בחיים לא ירחיק לכת מזה.

EcoT

New member
גם דודה שלי לא אובחנה בהתחלה וא גם אדם מבריק

אז היא ידעה איך לעבוד על הרשויות שהם הגיעו. לקח הרבה זמן משהו כמו שלוש שנים. זה לא תהליך של רגע ולא משהו בקלות דעת אבל אם חושבים שיש מקום אפשר להתחיל איתו.

EcoT

New member
אגב גם אחרי כמה אישפוזים בכפיה ל 72 שעות

עדיין השאירו אצלה את הילדים. זה היה תהליך מאד ארוך!

קליספרה

New member
והיום כל כך טוב להם?

לאותם הילדים
לכל המציעים בקלות כזאת להוציא את הילדה
אתם יודעים מה מחכה לה במוסדות ל מדינת ישראל?
יש לה סבוא וסבתא מעורבים יש לה בית אני לא בטוחה שאומנה או מוסד ציבורי ייטיבו עימה יותר.

למעלה