הדארק סייד במלחמה

Glcok

New member
הדארק סייד במלחמה

כפי שידוע לכם, או שלא ידוע לכם, אני תושב אחד הישובים הצפוניים בארץ ולצערי רוב אוכלוסיית הישוב עקרה למרכז, מה שגורם לשעמום עז. ובכן, הסיפור שלי מתחיל בהפגזה די כבדה שספגנו לפני מספר ימים. הבוקר היה שקט באופן מפתיע ומחשיד, לאחר שביום הקודם היו כאן יותר קטיושות מאשר בכל אולפני לימוד העברית יחדיו. לקראת שעות הבוקר המאוחרות (או שעות הצהריים המוקדמות, תלוי מה הפילוסופיה שלכם) התקבלה התרעה "חמה" שאומרת שלא ממש כדאי להמצא בחוץ. לצערי אני חכם פחות מהאדם הממוצע ולכן הייתי חייב לבדוק את המצב בעצמי. נשארתי עוד קצת בחוץ, לשוחח עם אחד השכנים הבודדים שנשארו. מספר דקות לאחר שנאמר לנו במפורש על ידי סיור של הישוב שלשבת בחוץ זה רעיון ממש גרוע, הגיעו ההוכחות. מספר מטחים שכנראה כוון אל היישוב ישירות, אמנם חלק לא קטן נפל בשטחים הפתוחים בסביבה, אך כל הגבריות והטמטום שלי נמוגו ברגע ששריקה אימתנית פלחה את האויר מעלי והנחיתה מספר קילוגרמים של חומר נפץ באחד הרחובות מעל לרחוב שלי. בנקודה זו החלטנו אני ושכני שאולי כדאי שנתפזר. וכך היה. לאחר שנכנסתי, נחת מטח נוסף בסביבה ולמזלי הפעם לא באו נציגיו לסביבתי הקרובה. לפתע שמעתי "בומים", שונים מהרעשים שמפיקים התותחים של צה"ל, הבומים העל-קוליים של מטוסינו או הקטיושות של חברינו מצפון, תחילה חשבתי שאולי מישהו החליט שזה הזמן הנכון לשפץ את הדירה, אך מהר מאוד הבנתי מה פשרם. היו אלו פעימות הלב הכי מפורסמות בהיסטוריה. הלכתי לכיוון הסלון, משם באה המוזיקה, צועד כסהרורי. בדרך הספקתי לקלוט צלילים של קופה רושמת ווידוי של אדם שטוען כי הוא משוגע. כבר שנים שהוא משוגע. עם הגיעי למקור המוזיקה, קידמה את פני (או יותר נכון אוזניי) אותה צרחה לא ברורה ואת אותה הצרחה קידמו צליליו של מטח קטיושות שלישי במספר. לא אשקר, המטח הזה כבר הלחיץ אותי (כנראה סוג של חוויה פוסט-טראומטית מהרקטה שנחתה לא רחוק ממני מספר דקות לפני כן). אך ברגע שהצרחה התחלפה לאותם אקורדים אלוהיים של Breathe, משהו בי השתנה. לפתע המלחמה חדלה מלהתקיים, אנשים חדלו למות והזמן חדל מלהתקדם. כל מה שהיה קיים באותו זמן הוא הגיטרה, התופים, הקלידים, הבס והמילים. אותם מילים שהזכירו לי שאני בן תמותה ובו זמנית שהמוות הוא רק חלק מהחיים ואין מה לחשוש מפניו, הרי הוא חייב לקרות מתישהו, מה זה משנה מתי? וכך ישבתי לי, במשך 40 דקות, בלבו של שדה קרב, מאזין לאלבום הטוב בעולם כפי שלא האזנתי למוזיקה אף פעם.

Black Goat

New member
ואוו..

*אין מילים* אני גם בדיוק החלטתי להקשיב לאלבום הזה אתמול ב-2 בלילה רק אל תתגרה במוות.. הוא יגיע מתיישהו זה ברור. אבל רק לא עכשיו :| ולא מקטיושה

אמא'לה....

תמיד טוב לשמוע את Dark Side of the Moon (רואים? בלי קיצורים!), אבל אולי לא ממש ברגע של הפגזה, שאז עדיף, כאילו, לתפוס מחסה במקום ממוגן, ועדיף בכמה שכבות בטון, כזה. ואולי דווקא השיר המתאים יותר לאותו רגע יהיה, איך לא, Gimme Shelter האלמותי של הסטונס.

Black Goat

New member
../images/Emo11.gif

למה אדיוט אם אני היתי גרה שם .. גם אני בעצמי לא הייתי מסתגרת במקלט וחוששת מכל התרעה , צפירה ובלעט נסראללה נסראאלה.. שילך לחפש תחברים שלו אין כמו לשמוע פינק פלויד במצב כזה רק מומלץ להתרחק קצת מהקטיושות אנחנו בסך הכל בני תמותה [: נולדנו בשביל למות חח ואם כבר למות, לפחות למות לצלילי פינק פלויד? אבל גם *דה פיינל קאט* מתאים לאווירה שם לא? חח

מדוע לא לרדת למרכז?

מה יש לאנשים לחפש בצפון? מה שהוא עשה זה לגמרי טמטום טהור, התסריט הזה היה יכול להיגמר בסוף ממש שונה. אכן, כולנו בני תמותה, כולנו נמות, אבל למה לנסות לזרז את המוות? הרי רק אתמול מתה ילדה מפגיעה ישירה של טיל.

Glcok

New member
מדוע לברוח?

לצערי זו לא המלחמה הראשונה שיצא לי לקחת בה חלק באופן פסיבי. וגם אקטיבי בקרוב... אני אישית לא מתכוון לזוז מכאן, שהרי אם יגרמו לנו החיזבאללה לנטוש את ביתינו - הוא יכול להכריז על נצחון. הייתי כאן ב"דין וחשבון" ב-93, הייתי כאן ב"ענבי זעם" ב-96, הייתי כאן בתקופה הסוערת שלפני היציאה מלבנון (שאגב הייתה מפחידה הרבה יותר.. אולי מפני שאז הגעתי לגיל המדויק שבו מבינים את האיום מצד אחד, והפחד ממוות בשיאו מצד שני) וכעת אני כאן. ברור לי לחלוטין שהתסריט יכול היה להגמר בצורה שונה לגמרי... כנ"ל לגבי חציית כביש. ובכלל, מאז תחילת העימות נהייתי מאמין גדול בגורל. מה שצריך לקרות יקרה, ואם הגיע זמני כנראה שהגיע זמני, אין טעם לברוח כי זה ימצא אותי.

אני אישית לא מאמין בגורל

אתה זה שמנווט את החיים שלך, לא הגורל, בעיניי לפחות. יש לך טעות קטנה, החיזבאללה לא זה שגרם לרבים מהצפון לעזוב את הבית, אלא "הצבא" שלנו שרק רוצה "להגן" עלינו וכתוצאה מכך בפחות מחודש קיבלנו טרור ש"מספיק" ל-20 שנים. בולשיט. אני לא אוכל את התירוצים שלהם. עם כל השנאה שלי לחזבאללה, לצערי צה"ל שלנו לא יותר טוב ממנו.

wish i was here

New member
אין לך שום כבוד לאנשים שברגעים אלה

נותנים את החיים שלהם כדי שאתה עכשיו תוכל לשבת ולכתוב את ההודעות חסרות הטעם שלך? צה"ל כשמו כן הוא-והאינטרס היחיד שלו זה הגנה על תושבי הארץ,היום סוףסוף הכריזו על גיוס מילואים נרחב שיכול סוףסוף להביא החרקה של החיזבאללה מתווך ירי על איזורים מסויימים...מתארחת אצלינו בימים אלה משפחה מהצפון שלא מפסיקים לשבח את פעולת צה"ל וכיצד שהם דואגים לחיילים וכיצד שהם שמחים שמגנים על חבריהם שנשארו....החיזבאללה כן גרם להם לעזוב את הבית כי הוא שיגר עליהם קטיושות,זה אירגון טרור שרוצה שאתה ואני נמות משום היותינו ישראלים יהודים.צה"ל שלנו בשונה מהחיזבאללה מוכר ע"י האו"ם ולא כאירגון טרור ולא מכוון פגיעותיו כנגד אזרחים. כשתתגייס,תבין.

מי אמר שאני מתכוון להתגייס?

אני לא מתכוון לגרור את השיחה הזאת לויכוח פוליטי, אני רק אומר שאם היינו חכמים לא היינו מגיעים למצב הזה מהתחלה. ואם אתה חושבת שההודעות שלי "חסרות טעם" אתה מוזמן לדלג עליהן, מדוע אתה קורא אותן אם אתה חושב שהן חסרות טעם? כן, אני שמאלני וגאה בזה, לא בגלל שאני פוחד - כי אני חכם. ואם לא נאה לך לקרוא הודעות של שמאלני - אתה מוזמן לדלג עליהן.

wish i was here

New member
אני מבין שמבחינתך

אין לך כוונה להגן ולשרת בצבא כמו כל אזרח ישראלי שומר חוק תתפלא...גם הגדולים שבשמאלנים היו בצבא ואף בדרגות גבוהות. אמרתי שמשהו רע בשמאל? לא. יש ימניים פנאטיים ויש גם שמאלנים פנאטיים. זה חכם לא לתמוך במדינה שלך ולהוציא את עצמך מן הכלל של החברה ולראות בעצמך יוצא דופן? לא. ושוב תן לי לצטט את אחד המשפטים החכמים ביהדות-"ולפי שהוציא את עצמו מן הכלל כפר בעיקר"

לא מעניין אותי מה אחרים, מעניין

אותי מה אני. וללכת לצבא זה אומר להתעלם לחלוטין מהשקפת העולם שלי. אני לא גרמתי למצב הנוכחי הזה, לי אין כל בעיה עם ערבים - להפך, אין לי בעיה לחיות עם האנשים האלו. למה שאני אשרת בארגון שנוגד את השפקת העולם שלי? מהצד שלך הצבא לא ניראה כמו ארגון טרור, מהצד של הערבים צה"ל הוא ארגון טרור לכל דבר, בדיוק כמו חיזבאללה בשבילך. הדרך הזאת של המלחמה לא תוביל אותנו לשום מקום...

Black Goat

New member
מממממ..

אולי אתה צודק בקטע שאתה לא רוצה להתגייס כי זה נוגד את ההשקפות שלך וזה.. תאמת גם שלי.. אני בחיים לא ניראה יהיה מסוגלת לקחת רובה ולירות במישהו [עזוב את זה שאני לא אהיה לוחמת..] אבל אני משרתת [בקרוב] לא בשביל המדינה [אולי קצת..] יותר אני מתגייסת בשביל עצמי, להוכיח לעצמי תיכולות הפיזיות והנפשיות שלי.. ובכלל להיות בעולם שבו לא אני חשובה, אלא החברה, ונלחמים בשביל כולם. ככה אני מסתכלת על זה, וחוצמיזה הצבא גם מבגר אותך וגורם לך להסתכל על דברים בצורה אחרת , וניראה שזה מה שאני צריכה חח. גם אני חולקת על הרבה דברים שהצבא שלנו עושה.. אבל אחרי הכל זו הדרך שלנו לשרוד פה. וכן. נחזור לפינק פלויד?? למה דווקא שאני צריכה לצאת מהאוטו משמיעים שיר שלהם :|

holo

New member
מצטער להגיד לך, אבל אתה חי באשליות

אתה חושב שתהיה לך מדינה בלי צבא שיגן עליה? כדאי שתתחיל להתבגר קצת ולהבין כמה דברים מאוד בסיסיים: צבא הגנה לישראל, הוא לא אירגון, ובטח ובטח שלא אירגון טרור. לעומת זאת, החיזבאללה הוא אירגון טרור, אין להם שום תפקיד מוסמך, וללבנון יש צבא משלהם. המטרה של החיזבאללה- להרוג יהודים חפים מפשע. המטרה של צה"ל- להגן על המדינה שלו על ידי הריגה של מחבלים ואנשי חיזבאללה. יש לנו את כל הזכות שבעולם לתקוף את חיזבאללה, ומה שאנחנו עושים לא נקרא בשום אופן טרור. אני ממש לא מבין מהי "השקפת העולם" שלך? שלא מעניין אותך מה אחרים ומעניין אותך רק עצמך? אז מה אתה עושה במדינת ישראל?

להפך

מעניין אותי מכולם, ללא הבדלה של דת, גזע ומין. לכן אני מוקיא כל הפרדה (ראה ערך: גדר ההפרדה) שהמדינה שלי עושה, ומתייחס לזה כאל טרור לכל דבר, ולכן גם לא אשרת ואתרום ולו במעט לכזה ארגון. לא מעניין אותי אם צה"ל מוכר ע"י האו"ם או לא מוכר, בפועל חיזבאללה וצה"ל הם שתיהם ארגוני טרור. כל ארגון שחושב שהוא יכול "לנצח" בעזרת כוח הוא ארגון טרור בעיניי. כנ"ל ארה"ב. החיזבאללה לא קם ביום בהיר אחד והחליט שהורגים יהודים סתם, יש סיבה, הסיבה של צה"ל לא יותר טובה להרוג אנשים חפים מפשע. (עד כמה שזה נשמע אבסורדי, "סיבה להרוג") בפועל, חיזבאללה, צה"ל וארה"ב, כולם חארות לא קטנים. שנים חיו כאן ערבים, אנחנו, היהודים העפנו אותם. המלחמה הזאת שאנחנו חיים בה, היא לא יותר ממלחמת אגו וכוח. ועכשיו מי שרוצה לקלל, לומר לי כמה הוא שונא אותי, מוזמן לעשות את זה. אני את שלי אמרתי.

holo

New member
אתה עדין חי באשליה

אם אתה חושב שצריך לחיות ללא גבולות. אתה באמת חושב שככה הערבים חושבים? הם לא רוצים אותנו פה, תפנים את זה. אין לנו ארץ אחרת ומה לעשות, שבשביל לשמור עליה, חייבים לנקוט באמצעים שכאלה. חוץ מזה שאנחנו רק מגנים על עצמנו ולא תוקפים לשם התקיפה. התפיסה שלך לגבי צה"ל ממש מעוותת ומראה לדעתי על הרבה בורות.

זכותך לחשוב שאני בור

אני לא זורק סתם האשמות, יש לי ידע מאוד עשיר בנושא. הטעות שלך שאתה מכליל, רוב הערבים הם אנשים פשוטים שרק רוצים לחיות בשלום, אבל גם להם מתחיל להימאס, וכמובן שלרבים מהם יש שנאה כלפינו, סך הכל הם חיים תחת כיבוש שרובו הגדול של הישראלים תומך בו. אני יכול להגיד לך שיש לי מספר חברים ערביים והכנסת האורחים אצלהם והכבוד שהם רוכשים לאנשים, גדול בהרבה ואפילו לא בר השוואה לכבוד שאנחנו כישראלים בחברה רוכשים אחד לשני. אם לך לא תהיה שנאה כלפיהם, להם לא תהיה שנאה כלפייך. ולדוגמא אני יכול לציין את ההלוייה של ערפאת שנפקדה ע"י שמאלנים ישראלים, אף אחד לא קם להרוג אותם.

holo

New member
אני לא עושה שום הכללה

אבל הערבים שעליהם אנחנו מדברים פה- החיזבאללה, לא רוצים אותנו בארץ ישראל, והם לא היחידים. הויכוח הזה לא הולך לשום מקום במילא אז אני אפסיק פה.

The Albatross

New member
אנחנו לא העפנו שום ערבי.

רוב הארץ בכלל לא הייתה מיושבת עד שהגענו לכאן והתחלנו להכשיר אותה. אתה גם יכול לקרוא את ספרו של מארק טוויין שביקר בארץ וכתב רשמים פשוט מזעזעים עליה. בכל מקרה, אם ככה אתה חש, אתה מוזמן לקחת את הרגליים שלך ולהתחיל להתגורר במקום בו יאהבו אותך, כמו פולין. ההנאה מובטחת.

למעלה