הדאנג'ן

קטניפ

New member
אתה מפספס נקודה אחת עקרונית

אכילת בשר, בין אם היא בריאה או לא, פוגעת רק באוכל עצמו.
עישון פוגע גם בסובבים את המעשן.
כל החוקים הללו נועדו למנוע או להפחית את הפגיעה במעשנים הפאסיביים, אלו שהעשן נכפה עליהם מבלי יכולת בחירה אמיתית.

באוכל עצמו ובחיה שעל הצלחת

לא מטיפה - רק אומרת

מצאת את מי לשאול

אני חושבת שצריך להוציא בשר מחוץ לחוק, כי הוא פגיעה בחפים מפשע.
אבל לצורך הדיון - שים לב שציינתי - מסעדה בשרית בלבד. כלומר צמחוני לא יכול לאכול בה.
מה גם שבכ"ז יש הבדל מהותי - מי שאוכל ליידי בשר לא מפריע לי לאכול את האוכל הצמחוני שלי, לא פוגע בי ומזיק לי.
אבל מי שמעשן ליידי לא משאיר לי אופציה לא לעשן, לא משאיר לי אופציה לנשום אוויר נקי. במקום שמעשנים בו - יכולים להיות רק מעשנים (או אנשים שזה לא מפריע להם).

arik 93

New member
אבל למה שמי שלא מעשן, יבוא למקום בילוי שמיועד

דווקא למעשנים?

אם מישהו בא למקום בילוי שמיועד במיוחד למעשנים, כנראה שהוא מעונין באופי המיוחד של המקום, כולל מחסור באוויר נקי. אחרת למה עוד ללכת לשם?

לדעתי זה עקום אם מישהו שלא מעשן יבוא למקום בילוי שמיועד למעשנים ויתחיל להתלונן שעישון מפריע לו, כמו שזה יהיה עקום אם מישהו יבוא למועדון "רוסי" או "אתיופי", ויתחיל להתלוננן למה משמיעים שם מוסיקה רוסית או אתיופית במקום מוסיקה עברית, והוא לא מבין את השפה ולא אוהב את המוסיקה רוסית או אתיופית בכלל. זה כמו שנכה על כיסה גלגלים ירשם לחוג של טיפוס הרים ויגיד שבגלל שהוא לא יכול לטפס הרים, כולם צריכים להפסיק, ובמקום להפוך לחוג שחיה. זה כמו שמישהו יבוא עם ילדים למקום בילוי למבוגרים בלבד ויתחיל להתלונן שמה שהולך שם פוגע בילדים ולא מתאים לגילם.

כך אני רואה את זה

דרך אגב, אני חושב שפגיע בחפים מפשע זה כן סיבה מאוד לגיטימית לדרישה להוציא בשר מחוץ לחוק(גם אם אני לא מסכים). אבל לדרוש להוציא בשר מחוץ לחוק, רק בגלל שצמחונים לא יכולים לאכול אותו, זה לדעתי כן לא לגטימי.

אתה רואה את זה הפוך לגמרי...

למה שמקום בילוי יגיד לי "את לא רצויה כאן, הכניסה למעשנים בלבד"?
זה מעוות לגמרי.
לגבי צמחונים - מה זה לא יכולים? זה בא מתוך אידיאולוגיה שקשורה בדיוק להרג של חפים מפשע, לא סתם בגלל אלרגיה

arik 93

New member
אני לא חושב שמקום בילוי כזהצריך להגיד

"את לא רצויה כאן, הכניסה למעשנים בלבד"

אני חושב שמקום בילוי כזה צריך להגיד לך "כאן מעשנים" ( או כאן מטפסים הרים, או כאן משמיעים מוסיקה בשפה זרה, או כאן לא מתאים לילדים וכד') ואז ,את יכולה לבחור בחירה מודעת אם את מעוניינת זה או לא מעוניינת במה שהם מציאים

וכן, אני יודע שצמחונות זה מאידאולוגיה. יש לי קרובת משפחה שהפכה לצמחונית, אבל היא אומרת שהיא לא נגד אכילת בשר שלעצמו, אלה נגד כל התעשית "יצור" הבשר (וחלב וביצים), והתעללות בבעלי חיים בה . היא אומרת שאם זה למשל איכר בכפר שמחזיק חווה קטנה משלו ומגדל בעלי חיים בצורה טבעית ומסורתית, כמו שעדיין יש בכפרים באוקראינה למשל, זה לא משהו שהיא מתנגדת לו אידאלוגית.

אתה לא מבין - ברגע שמקום בילוי מאפשר עישון-

הוא אומר לי שאני לא רצויה שם. נקודה, סוף פסוק.
זה לא קשור למעוניינת או לא במה שהם מציעים. אם מעשנים שם - אני לא יכולה להיכנס לשם כי אני לא מסוגלת לסבול את זה וזה מסכן את הבריאות שלי. לאף אחד אין זכות לעשות את זה.
המעשנים הם אלה שמזיקים - שהם ידירו את רגליהם ממקומות בילוי, לא אני.

מה דעתך על מקום בילוי

ל 'לא נכים' בלבד? הרי במי זה כבר פוגע? אז יפתחו מקומות בילוי
יחודיים לנכים והשאר יהיו לאנשים 'נורמליים' ...

אגב, עלה לי גם רעיון למיזם מהפכני! מקום בילוי ל'צברים' בלבד.
אז שה'רוסים' וה'אתיופים' ילכו למקומות בילוי משלהם. מה יש, אחל'ה פתרון!

קטניפ

New member
אין דבר יותר דוחה

שמעשנים עליך, במקום שבו לא אמורים לעשן.

זה היה בצחוק כמובן

תראי, בעיניי זה חלק מהכיף. אני יכולה לקבל את זה שזה מפריע לאחרים
אבל עובדה שלא אוכפים את זה כמעט בשום בר או מועדון.
אם היו מבקשים ממני, הייתי מכבה מיד.

מה אכפת לך אוכפים לא אוכפים

ההוא אמר שאוהב להשתין על אחרים.
למרות שזה היה בצחוק רשמת שלא אוהבת את התגובה אבל להסריח לאחרים את הבגדים שלא לומר לגמור להם עליהם הבריאות זה סבבה, בדיקת עיניים תעזור לראות את הדבשת.

בוודאי שזה משנה אם אוכפים או לא

אם המועדון מאפשר עישון ולוקח על עצמו את הסיכון בקנסות, אז המעשנים יעשנו.
אם זה כל כך בדמך, תמצא מועדון שאוכף את האיסור.
ולהוא יש בעיית גישה, לא משנה באיזה נושא.
הוא פשוט זקוק למציצה שתוציא ממנו את כל הארס.

wild orchid

New member
את בעצמך צריכה דילדו במימדים של לקס סטיל,

יותר מדי ארס ומרמור הצטברו בך.

Anigodin75

Member
לך יש בעית הבנה אבל זה בסדר. בדומה לג'ינג'ית - אני לא מצפה גם שתביני. כי אפילו לא הבנת את המטאפורה בהודעה הקודמת.
שני דברים את לא מבינה:
1. כמו שאר המעשנים ששמים זין (או יותר נכון - עשן סיגריות) על אחרים, אתם לא קולטים כמה זה דוחה ואנטי חברתי זה. אני באמת הבאתי את משל השתן כדי שתבינו כמה זה דוחה מבחינת לא מעשנים לחטוף את החרא הזה. ועזבי מועדונים. גם ביום יום. חדרי מדרגות של לא מעט בניני משרדים מסריחים מעשן סיגריות כמו שחצרות בת"א מסריחות משתן. אז כשהבנין שלך יסריח מריח שתן (במידה וחוש הריח שלך לא נדפק) את תגידי 'איכס, איזה אנשים' נכון? ופה זה רק ריח. בלי נזק לבריאות.
ותגידי להם גם 'לכו תמצאו לכם בית שלא משתינים בחצר שלו'.
ואז אותו אדם שמשתין בחצרות של אנשים יגיד לך 'תשמעי, אם תבקשי ממני אני לא אשתין פה עכשיו'. אבל זה לא ימנע ממנו להפסיק להשתין בחצרות של אנשים כשלא בזין שלו להתאפק ולא בזין שלו לחשוב אולי גרים שם אנשים והצחנה מגיעה אליהם.
ואת תגידי לעצמך 'כאילו רבאק, כמה דוחה בנאדם צריך להיות כדי לא להבין לבד שזה מגעיל. למה אני צריכה לבקש ממנו לא להשתין בחצר?'
ואת יודעת מה, נגיד את בבר או הופעה ולא בא לך לשתות. אבל כל בירה שאני שותה לידך, את חייבת לשתות גם. והפה שלך יסריח מריח אלכוהול בלי שתרצי. איך תרגישי? או כשחרדי ביום קיץ מתיישב לידך באוטובוס או ברכבת.
אבל באמת, לא מצפה כבר ממעשנים להבין. או לנסות להבין. או לראות את הדבשת על הגב שלכם.
תכלס הכי מצחיק אותי לשמוע אתכם אומרים 'איכס' על משהו. זה בערך כמו שראש משפחת פשע יגיד 'אלים' על משהו, או יפעל למען זכויות אדם.
2. הארס והגישה שלי יוצאים על אנשים כמוך, כמו האבל, כמו הג'ינג'ית. אנשים שמתנשאים על אחרים או ששמים זין עליהם. וגם שם זה רק בענין נקודתי וספציפי. זאת דקות שלא הייתי מצפה ממך להבין או לשים לב אליה. אבל אולי עכשיו תשימי לב.
כי מבחינתך הכל בסדר כשלג'ינג'ית לא אכפת לעשן על אנשים וכשהיא מזלזלת בזה. אבל שתן? איכססססססססס. סליחה. איככככססססווששששש!!!!1111

redredhead

New member
הג'ינג'ית הפסיקה לעשן ב-1 בינואר 2013

אז עכשיו העולם חף מצרות. או שאולי בעצם לא...?

למעלה