הדאנג'ן

טוב, זה ברור

אבל לצפות מערסים להתחשבות זה באמת יותר מדי

זה מזכיר לי שפעם ניסיתי להחנות את הרכב ברוורס, בירידה (כך שברוורס אני עולה), במקביל למדרכה במקום צפוף.
ביקשתי יפה מהנהג לפניי שיזוז חנייה אחת קדימה כדי להקל עליי. היה לו מקום חנייה שלם.
הוא צרח עליי!
"יש לך מספיק מקום! תסתדרי!"
"אבל למה לא להקל עליי?!" צרחתי בחזרה.
לא עזר לי (שוק טוטאלי).
הוא דווקא לא היה ערס.
הצלחתי בסוף להחנות יופי, אבל פאק - למה לא להתחשב ולהקל? למה להיות ישראלי מכוער?

תאמיני לי-

ההופעה הייתה עונש מספיק

זה היה במסגרת איזשהו פסטיבל, כך שהיו עוד כמה הופעות, אבל הוא היה "המופע המרכזי".
יש לו דווקא לא מעט שירים שאני אוהבת, יש כמה שלא מזיזים לי, ויש כמה שאני ממש לא סובלת.
נחשי אילו מהנ"ל היוו את עיקר המופע?

עשר נקודות!

redredhead

New member
כלומר הפתרון הוא הוצאת העישון ככלל מחוץ לחוק?

במקומות סגורים - לא.
במקומות פתוחים - לא.
במקומות חצי פתוחים - לא.
היכן כן? לא שאלה קנטרנית, שואלת ברצינות. האם יש פתרון שמאפשר גם לציבור הזה לממש את זכויותיו?

קטניפ

New member
אזורים שמיועדים למעשנים

זה פתרון טוב בעיניי. זה עובד לא רע בלא מעט מקומות שאני מכירה.

Anigodin75

Member
אז אני אענה לך תשובה לא קטנרנית ואמיתית עצוב שזה בכלל צריך להיות מעוגן בחוק.
בדיוק כמו שעצוב שהטרדה מינית זה משהו שצריך להיות מעוגן בחוק.
ולעצם הענין - שיעשנו בכל מקום שבו אין אוכלוסיה לא מעשנת ושכזאת לא נמצאת ברדיוס שבו גם ריח אפיה לא היה מגיע אליו.

אני לא מבין מה הזכות פה בדיוק לפגוע לאנשים בבריאות או לזהם להם את האויר. לדבר על זה בתור 'זכות' זה מה שמפריע לי.
זה בערך כמו הזכות של השכן שלך ללמוד לנגן על תופים בבית שלו. או להתאמן בירי. או בפיצוץ זיקוקים. או לעשות מנגל כל יום במרפסת. או לשמוע מוזיקה שאת לא סובלת בקולי קולות מדי יום.
אם אחד הדברים האלה מפריע לך - תחשבי על הסיגריות באותם מונחים. איפה היית מרשה שהם יעשו את הדברים האלה כדי לממש את 'זכותם'.
והכל פה ברצינות ובלי טיפת ציניות או לא יודע מה.

קטניפ

New member
במקום שאין בו התחשבות הדדית

החוק הוא הברירה היחידה. עצוב אולי אבל מציאותי.

Anigodin75

Member
אז זה מה שאת מפספסת זה בדיוק כמו כל מיני תפקידי מגדר ותפיסות שמעוצבות אצלנו חזק מגיל צעיר, אותו הדין הוא לגבי סיגריות.
שנים הן מותגו כמשהו סקסי. ועדיין יש הרבה מסעות פרסום או צילומי יח"צ שבהן הסיגריה משדרת סקסיות.
אז ברור שמה אני שם השתנה מול עשן סיגריות. אין מה להשוות.
כי הרי לעשן ליד מישהו זה משהו מקובל. כולה הרגל מגונה.. אבל לירוק עליו, או להשתין לידו זה גועל נפש. נכון?
כי ככה הרגילו אותנו לחשוב. כל מאבק לשינוי חשיבה צריך להעשות גם עם גרזנים. כי כדי לעקור תפיסות כל כך מושרשות אין ברירה.
מבטיח לך שאם אני רק אירק ליד מישהו שעומד לידי ומעשן הוא יתעצבן עלי. שלא לדבר אם אני אירק לו בפנים.
מה ההבדל? שהוא לא מודע לעצמו וזה 'לא בכוונה'? שהוא לא כיוון אלי את עשן הסיגריה?
נכון, כי ככה זה נתפס אצלנו. ביריקה והשתנה אין שום דבר שהוא סקסי. זה עלבון. אפילו פיצוץ בלונים במסטיק בהתרסה נתפס כדוחה יותר מעישון ליד מישהו.
זה כמו לקרוא נודניקים לאלה שדיבור בקול רם בסלולר מפריע להם. או שמפריע לי שבקולנוע יש את אלה שלא מסוגלים להתנתק מהסלולרי לשעה וחצי שעתיים.
ולך אולי קשה לראות איך זה מרגיש מהצד השני, אבל כשאתה שקוע בעצמך, ולא אכפת לך מה זה עושה לאנשים מסביבך - בעיני זה להשתין על אחרים בצורה מטאפורית.
כשאני הולך ברחוב, עומד ברמזור או מחכה ברכבת ובנאדם עומד לידי או מתיישב לידי עם סיגריה כשלא אכפת לו שאני אוכל את העשן של הסיגריה שלו זה לשים עלי זין. לא במודע? סבבה.
הבעיה שאת באה וזלזלת בזה עוד לפני שנתתי את הדוגמא. אם באמת היית כזאת בנאדם מתחשב היית אומרת לפותח השרשור 'וואלה, יכולה להבין אותך. זה באמת יכול לבאס'.
אבל את זו שבחרה להתייחס בזלזול. אז כמה טוב שבאתי עם הדוגמא הבוטה כדי שיהיה לך קרדום לחפור בו.
את מדברת על שנאה וזלזול, כאילו המעשנים הם בסה"כ אנשים שאוהבים שוקולד או חיות. כל כך מסכנים שמה אני אגיד לך, מה נטפלים אליהם.
מציע לך כל פעם שאת רואה מישהו מעשן ברחוב לחשוב איך זה היה נראה אם הוא היה משתין על אלה שלידו או יורק עליהם.
או אם חדרי מדרגות לא היו בריח של סיגריות אלא של שתן.

וברור שמעליב אותך שתופסים את המעשנים כזבל של אנשים. כי את היית כזאת. אז מה זה אומר עלייך.
אבל זה כמו שמתייחסים לאנשים שבוגדים כזבל של אנשים, או גברים שנותנים לאישה לחשוב שהם רוצים אותה רק בשביל זיון.
מעשנים עושים את אותו דבר. לא אכפת להם מהסבל של מי שסביבם. רק מההנאה הפרטית שלהם.

למה אתה מלכלך?

לירוק זה ה-דבר!!
תשאל כל ערס והוא יגיד לך שאין על יריקות. במיוחד כשהן מגיעות
בסמיכות לכיחכוך רציני. זה הדבר הכי סקסי שיש ובחורות נמסות
כשהן צופות בערס יורק... או לחילופין מסתכלות על בבוּן

Anigodin75

Member
צודקת בואי קודם כל נעשה שלום עולמי ואחרי זה נתעסק בקטנות.
בואי נעצור את הקטל בכבישים ואת הפשיעה, ואחרי זה נטרחן על זוטות.
כן. חולה על הגישה הזאת.
'מה אתם באים בטענות אלי שאני זורק את שקית הזבל בכניסה לחדר אשפה. את הצרות של העולם כבר פתרתם?'

וזה לא העישון שלך, אלא היחס לענין.
זה כמו שאני אגיד 'הפסקתי לשכר ולמסטל בחורות כדי להשכיב אותן' אבל אמשיך לעודד אנשים לעשות את זה ואגיד לבחורות שמתלוננות על זה שינוחו.

redredhead

New member
כרגיל, אתה מרשה לעצמך להתבטא כאילו

אתה מכיר אותי. בחיי שהתייאשתי.
בטח גם על זה תגיב בזלזול ועוקצנות. נו, שויין.

(מלבד הירידות על הג'ינג'ית!
)

והעניין הוא לא רק הגועל או הסרחון.
כמוני, אנשים רבים פשוט לא יכולים לנשום לייד סיגריות, כך שאין להם בחירה אם לסבול את הריח והגועל למען הבילוי - הם פשוט לא יכולים להיות שם.
להבדיל ממעשנים - שגם בלי הגועל שמשום מה עושה להם את הכייף - אולי ייהנו קצת פחות, אבל זה לא ימנע מהם להיות שם.

Anigodin75

Member
אני מקוה ששמת לב שהסו קולד ירידות על הג'ינג'ית לא קרו בואקום, אלא בתגובה על דברים מסוימים.
את מוציאה את זה מההקשר ומרדדת את זה לרמה של 'ירדת עליה'.
כאילו בחיאת חניתה. מבחינתה אם את מסכימה עם מה שכתבתי גם את טרחנית מצטדקת ויכולה לקפוץ לה.
ועוד מעט תאסרי עליה לעשן בבית שלה. אפילו שהיא הפסיקה בינואר 2013.

redredhead

New member
שכחת לציין גם שמערכת היחסים שלי רקובה

והכל עובר עליי וקקי בידיי.

Anigodin75

Member
וואלה. איך שכחתי באמת כי אני כל כך כזה.תמיד מחפש להעליב סתם על פארש ובלי קשר לנושא ומעלה אנקדוטות לא קשורות מהעבר כדי לסובב את הסכין.
אל עצמך את שמה לב דרך אגב?
את כותבת לי בתגובה המקבילה לזו שבטח אני אענה בזלזול ועוקצנות.
כאילו התגובה הראשונה שלך בשרשור לא עוקצנית. את קוראת לי טרחן ומציעה לי לקפוץ לך כשאני מביא דוגמא שלא קשורה אלייך ספציפית אלא כדוגמא לאיך זה מרגיש מהצד השני.
לא, זה לא עוקצני ומזלזל. את בסדר את.
כאילו הציניות שלי באה משומקום.
ומה כתבתי שמעיד על חוסר היכרות איתך? אני מגיב לדברים שכתבת פה. מצידך כל מי שהעישון מפריע לו הוא טרחן.
גם מה שאת כותבת על 'הרגל מגונה' זה עלה התאנה הפאתטי של המעשנים. הרגל מגונה.
גם השיכורים בכביש יכולים להגיד לך שזה הרגל מגונה.
גם אלה שהולכים מכות ודוקרים במועדונים יכולים להגיד לך שזה הרגל מגונה.
גם בעל מכה יכול להגיד שזה הרגל מגונה.
הרגל מגונה פוגע רק במי שעושה אותו. לא בסביבה.
וגם אחד שבאופן היפותטי משתין או מאונן במקומות ציבוריים יכול להגיד שזה הרגל מגונה. תרתי משמע.
כמו שכל מיני מעשי פשע מרודדים ל'תום לב' 'מעשה קונדס' ו'טעות'.
אז עכשיו את ודומייך תבואו וכרגיל לא תתייחסו למה שבאמת התכוונתי אליו (להסביר לך כמה זאת וואחד לשון המעטה וזריית חול בעיניים לקרוא לעישון הרגל מגונה)
אלא תגידו 'מה אתה משווה אותנו לפושעים'.

ומעבר לכל זה - לא הכי בוגרת בעיני הנטיה הזאת שלך להקצין דברים כדי להציג את הביקורת ו\או את המבקר באור נלעג.
'הפסקתי לעשן אז הצרות של העולם נגמרו', 'שכחת לציין שמערכת היחסים שלי רקובה', 'תיכף לא יתנו לי לעשן בבית'.

למעלה