הגשמת החלומות שלנו

הגשמת החלומות שלנו

האם יש לכם חלום שאינכם מעיזים לדמיין אותו?

גור42

New member
אז מה יוצא לך מזה שאתה מדמיין?

נשמע לי די מדכא, לחלום על דברים שאתה אפילו לא מנסה להשיג. או שאתה רואה דברים אחרת?

mikilk

Active member
לפעמים זה משאיר אותי שפויה

כשהיום יום קשה / לא תמיד מאושר, נורא קל לברוח מדיאות דמיונית, לאגדות, לנסיכה והנסיך או לאושר האינסופי. לפעמים זה כמעט כמו לקרוא ספר טוב, רק ספר משל עצמי.

גור42

New member
כן, אבל אחר-כך תמיד מגיעה ההתעוררות, נכון?

לא יודע. לי הקטע הזה נראה די מבאס. חלומות כאלה רק מדגישים עד כמה המציאות נאחס, לא? וחוץ מזה, אם את כבר חולמת על משהו, אז למה לא לנסות להגשים אותו? הרי לא תדעי אם זה אפשרי, עד שלא תנסי

mikilk

Active member
לא, לאו דווקא

לדמיין / לחלום זה לאו דווקא להתנתק מהמציאות. לפעמים זה מאוד במודע ובהכרה מלאה שזו לא המציאות. אשליה נחמדה ותו לא.

גור42

New member
לדעתי מיכל צריכה לפתוח שרשור עם שאלה חדשה ../images/Emo13.gif

"האם יש לכם חלום שאתם לא מעיזים לפעול לגביו?"

mikilk

Active member
../images/Emo140.gif אם ככה, צריך לחשוב

איך אנחנו מגדירים חלום. האם כיעד לפעולה / ביצוע או אשליה רגעית חולפת בלבד.

גור42

New member
שאלה טובה שאלת ../images/Emo13.gif

מצד אחד, כותרת השרשור היא "הגשמת החלומות שלנו", מה שדי משאיר בחוץ את כל מה שלא נועד להגשמה בכלל. מצד שני, השרשור הזה נועד ל*חלומות* ולדברים שאנחנו *מדמיינים*. לכאורה אין פה שום רמז ליעדים לפעולה, וברור שחלום שאין לנו כוונה להפוך למציאות הוא עדיין חלום "כשר". אולי המקור לבלבול נובע מכך שלאנשים שעוסקים בצמיחה אישית במשך הרבה זמן, ומיכל (ואני) בכללם, יש נטייה "ליישר קו" בין הפנטזיות הדמיוניות שלהם לבין הדברים שאליהם הם חותרים להגשים בפועל. ככה זה כשמאמינים שהכל, בעצם, אפשרי. כי אם הכל אפשרי, אז למה לא לפעול כדי להגשים משהו שאנחנו נהנים לחלום עליו?

mikilk

Active member
ואני רק בתחילת הדרך...

אז אנסה דוגמאות שיענו גם השאלה שהצעת: - לעזוב את העבודה ולעשות לעצמי - לימודים חוגים והנאה - חלום לא ישים - צריך פרנסה
- לחזור למשקל ולמראה של גיל 20 - לא ישים... ואין צורך להרחיב - להיות טובה יותר בכל מה שאני נוגעת - כולל אמהות, נישואין, עבודה, חברות - ישים בחלקו, אני מניחה שאופי אישי לא ניתן לשינוי מהותי כל אלה בגדר חלום "יעדים" שברור לי שלא ימומש. - שהאנשים סביבי והאהובים שלי יחיו חיי בריאות אושר ואהבה = פנטזיה

למעלה