הגרמנים

alonbk

New member
הגרמנים

לגרמנים שבינינו שמתם לב, איך נותני שירות בארץ הזת אנטיפתיים להחריד? תחילה חשבתי שמדובר בשנאת זרים, אבל גם חבריי הגרמנים מתלוננים על חוסר השירותיות שיש כאן :) מי היה מאמין שהגרמנים יכולים ללמוד מאיתנו גם בזה...

אני אגלה לך סוד...

זה לא שהם למדו מאיתנו. כמו בהרבה תחומים אחרים, ובעיקר בעקבות עליית היקים לארץ הרחק הרחק כמה עשרות שנים לאחור, זה אנחנו שלמדנו מהם... ועוד סוד אחד יש לי (במיוחד בשבילך, רק היום, שניים במחיר אחד): זה לא רק הגרמנים. גם הצרפתים לא ממש טובים בזה, ואני נוטה להאמין שבהרבה מדינות באירופה זה ככה. אין כמו האמריקאים בתודעת שירות, לפחות מבחינת מה שאתה מרגיש. שם, גם אם הם לא מתכוונים לעשות כלום עם הבעיות שלך, הם לפחות יתנו לך להרגיש שהם כן, וידפקו כמה חיוכים מזוייפים, יחד עם your business is important to us וכיו"ב פניני לשון שכל אמריקאי ממוצע כבר למד לפלטר. פה זורקים לך את המציאות המרה ישר בפרצוף, בלי מסכות.

alonbk

New member
תשובה

אוהו אתה טועה האירופאים יודעים יפה מאד להיות גם מזוייפים דווקא בהקשר של לזרוק את האמת בפרצוף אנחנו טובים הגרמנים או שאר האירופאים לא בדיוק מדברים ת'כלס והכוונה הייתה לתודעת שירות כללית, לא רק בפיתרון בעיות הם נותנים לך הרגשה לא רק שהם עושים לך טובה אלא שאתה ממש מטריד אותם...

ובוא נסתכל על זה ככה:

אתה באמת מטריד אותם. בלעדיך הם יכלו להגיע למשרד בבוקר (7:30 אצל הגרמנים, 9:30 אצל הצרפתים). להעביר בכיף איזה שעתיים, ב-11:30 (הצרפתים) ללכת לארוחת הצהריים (עד 14:00) ולחזור למשרד עד 17:00 לעוד 3 שעות של כיף, או לחילופין, ב-12:00 (על הדקה אצל הגרמנים) ללכת לארוחת צהריים (עד 13:00 על הדקה), ואחרי זה לשלאף שטונדה (בין 14:00 ל-16:00 על הדקה), ולחזור למשרד לעוד שלוש שעות של כיף (בין 16:00 ל-19:00, על הדקה). במקום זה אתה בא עם הצרות שלך, מטריד אותם בשאלות, מטרטר אותם מחדר א' לחדר ב', ומוכיח להם שעם כל הרגשת החשיבות הם לא מסוגלים לטפל אפילו בבעייה קלה. איזו הרגשה אתה מצפה שייתנו לך?

alonbk

New member
תשובה2

אני מטריד? למה אתה חושב שאני לא יכול לחשוב בעצמי מה אני בדיוק צריך לשאול אותם כל יום?! ולא, הגרמנים יתחילו עכשיו לעבוד ללא שום קשר אליי, כי הם אומרים את זה, כי הכלכלה הגרמנית עלולה להדרדר עוד יותר ( ברלין לדוגמא כבר עכשיו על סף פשיטת רגל ) והכי חשוב, איזו הרגשת חשיבות? שלהם? מה הם חשובים לעצמם, לי או לעולם ולמה, אם כבר אני נגיד אשאל להגיע ממקום למקום זה עלול לעלותת להם בבעיה פסיכולוגית?! אני מצפה מכל בן-אדם, באשר הוא, שלא יטריד אותי, אבל אם אם ישאל אעזור לו כי אם אשאל אותו שאלה הוא יעזור גם לי שלך, אלון

alonbk

New member
תשובה4

:) לא הבנתי מודה... ותגיד לי, אילו מועדוני היפ הופ טובים יש כאן שלא לערסים?

זוועה, פשוט זוועה!!

לפעמים יש לי הרגשה שהם אומרים בשקט בלב: מה את רוצה ממני? לכי מפה.. אני רק עובד פה, לא חייב לך כלום. מכל המדינות ביקרתי גרמניה היא בעלת תודעת שירות של ילד מנוזל שמנסה לשיר מאמי מאמי מאמי מאמי ...של בועז שרעבי... זוועה!

diday

Member
את כנראה לא היית בדנמרק

הבעיה של הגרמנים היא במנטליות שאותה ינקו עם חלב אמם, מנטליות של דיקטטורה המשולבת בגאווה לאומית וציות עיוור כלפי סמכות. כשאדם מגיע להיות הסמכות עצמה הוא הופך למשהו עליון. לא הפקיד משרת את האזרח. אם ניקח את המושג האנגלי ל"עובד מדינה" (civil servant = משרת הציבור)יתחדדו יותר הבדלי המנטליות. קיבלתי חשבונית לתשלום מהדואר, חברה ציבורית הנסחרת בבורסה (בעבר משרד ממשלתי עם שר) עבור חבילה שנשלחה בשמי. לא ידעתי במה מדובר, צלצלתי ושאלתי. הפקידה האדיבה גילתה מיד את הטעות, התנצלה אבל דרשה ממני לשלוח את החשבונית בפקס אליהם חזרה ולבקש זיכוי. הסברתי לה בעדינות שתשכח מזה, היא טענה שזיכוי ללא בקשה בכתב אינו אפשרי . ניסיתי להסביר שדברים השתנו והדואר היא חברה ציבורית המחויבת לשרות, ולא משרד ממשלתי. ללא הצלחה. יש מישהו שחושב שהמצב בארץ יותר טוב? אימי קיבלה הודעת תשלום אגרת טלוויזיה עם קנסות, הצמדה והאיומים הרגילים עבור חוב בן יותר מ5 שנים. חיפשתי ומצאתי. האגרה שולמה בזמן עבור אותה תקופה. התקשרתי אליהם, ענו אחרי כ40 דקות. הסברתי. הפקידה ענתה "תבוא אלינו עם המסמכים ותוכיח את זה". אמרתי לה שהיא מוזמנת לבוא אלינו לבדוק, קיבלתי הסבר ממצה על חוסר זכויותיי כאזרח כולל איומים שמעולם לא חוויתי בגרמניה. אבל...אם מבינים את המנטליות שלהם ניתן לעיתים להסתדר עמם. כך הצלחתי לקבל ויזת שהיה בגרמניה בזמן שיא של 4 ימים! ללא כל פרוטקציה, פשוט עם חוצפה ישראלית והבנת המנטליות.

mightybaron

New member
behorde

when we first arrived, we though that the authorities have something against foriegners, but as time passed by, and after talking with friends about this issue, we found ou that the behorde are not 'nice' also to locals. we also found out that the authorities in other countries are also not nice to the citizens, for example USA and israel.

אני לא מדברת על

יחס קר וענייני בגלל המקום שאתה מגיע ממנו.. אני מדברת על שירות מחורבן, חצוף וגס..בלי שום קשר למוצא שלך. באנגליה מחייכים אליך ואדיבים אליך 90 אחוז מהזמן כי אתה הקליינט. בגרמניה אתה קליינט- משמעו אתה נודניק מעצבן. ראיתי כאן דברים שאפילו חברה בישראל הייתה מפטרת עובדים על יחס כזה. וגם יחס נוראי לגרמנים עצמם!!! אהבתי את האמירה שלך DIDAY .. יש בה משהו בהחלט- הם נהיים בעלי הכוח, וחושבים ששם זה השמיים. אני גיליתי שכל מה שצריך זה להעמיד אותך במקום. הרמת קול, עמידה איתנה, הבעה כועסת..ובשנייה מתרחש שינוי מדהים . אני לא מדמיינת את זה, זה ממש ככה. הם פשוט צריכים מישהו שידחוף אותך חזרה לגבולות. לצערי רוב הגרמנים לא עושים את זה ופשוט סובלים בשקט את היחס הזה מנותני השירות, ואח"כ מלינים על זה בבית. אז מה שנותר כנראה זה רק ל"אאוסלנדרים" כמונו להיות קצת יותק תקיפים בדרישה.. אבל זה ממילא מוציא את כל הכיף, ומחזיר אותך הביתה בהרגשה די מחורבנת.

Jemand

New member
גרמנים בכלל וברלינאים בפרט;

סתם בלי קשר... תגידו, אתם משלמים אגרה? אני לאחרונה נאבק עם GEZ שמפציצים לי את התיבת דואר במכתבים כל יומיים... יש לי טלוויזיה בבית ששייכת לבעל הבית, והיא שוכבת מאובקת בפינה(אני לא משתמש בה).. במכתבי התשובה שאני טורח להכזיר להם (בערך 1 ל10) אני מציין שאין בבעלותי טלוויזיה, כי אין שם אופציה של "יש בביתי טלוויזיה, היא לא שלי - אבל גם עם אקדח לרקה אני לא אראה את הזבל שלכם". בכל מקרה, לשלם אגרה זה נראה לי(ולא משנה מה הנסיבות) מופרח לגמרי.

lilach de

New member
אבל למה אתה עונה בכלל?

אל תענה. אני אף פעם לא עניתי וזהו.

Jemand

New member
יכול להיות שהתמזל מזלך,

אבל אחרי 4 פעמים ששלחו לי ולא עניתי, אני פשוט מופצץ. מדי פעם אני עונה וזה מרגיע מעט את המתקפה.

marsarts

New member
לא להתרגש

אני פשוט משחיל את המכתבים האלה למגרסת הנייר. אם אתה לא גר בעיר גדולה הם יורדים ממך די מהר. אם אתה כן, הם שולחים כאילו מראיינים שמתעניינים בהרגלי הצפייה שלך או בעיתון התוכניות שאתה קורא. הם גם מניחים מוקשים באינטרנט בצורת משאלים ומבצעי הגרלות. פשוט לא להתייחס. אין להם כוח אדם כדילהתמודד עם כל הסרבנים.

למעלה