הגרלת לונדון

דנה1982

New member
הגרלת הזוגות

דנה1982

New member
בית 1: נובאק, רוג'ר, ברדיך, נישיקורי

בית 2: מארי, סטאן, נדאל, פרר
&nbsp
יחסית מאוזן, יש לציין. הייתי מעדיפה את רוג'ר בבית השני, אבל יחסית לאופציות האחרות זה סביר לגמרי.

מן הסתם אבל לא בטוח שזה קשור להגרלה

גמר פדרר נובאק נראה סגור כאן כבר כמה חודשים וזה לא קשור להגרלה. אם נובאק ופדרר היו מוגרלים בבתים נפרדים מן הסתם היו מסיימים ראשונים כל אחד בבית שלו עם שלושה נצחונות. מי בדיוק לוקח מאחד מהם נצחון? מאחל למארי שלא יגיע גם לחצי, עוד יום אימון לחימר ופחות הפסד מעיק מול פדרר ונובאק.

kingRF

New member
אכן מאוזן למדי, עם יתרון בנקודות דווקא לבית השני

קצת שקול ופתוח יותר - סטאן יכול לעשות הרבה צרות גם לנדאל וגם למארי, אם הוא ישחזר את היכולת של שנה שעברה. כרגע הוא מגיע עם מיני מומנטום על נדאל במפגשים השנה.
&nbsp
השאלה המרכזית שתרחף מעל הטורניר, היא כמו שהפסימיסט דואג לציין, היא איך מארי יגיע לטורניר הזה - האם הוא יגיע עם המחשבה כבר קדימה לגמר הדיוויס, או עם מחויבות לקהל המקומי ?

נלבי3

New member
אגב, רוג'ר צריך בקרוב להודיע ששנה הבאה היא האחרונה שלו, לא ?

הטורנירים צריכים להיות מוכנים לסיבוב פרידה שלו, אז בטח הוא יודיע בחודש הקרוב.

למי שבאמת עוקב - יש דיבור שהוא ימשיך גם אחרי 2016 ?

kingRF

New member
הוא רמז כמה פעמים על כך שאולי הוא ימשיך גם אחרי ריו 2016

כל עוד הגוף יחזיק.
&nbsp
כפי שציינתי בעבר, אני מחזיק בדעה דומה לך - לצערי זה נראה ש-2016 זו השנה האחרונה. לא בגללו, אלא בגלל המשפחה שגודלת (ובמיוחד הבנות שמגיעות לגיל בית ספר ). נכון שיש לזה פתרונות, ונכון שהוא בשנתיים - שלוש האחרונות טס לבד יחסית (כמה שבן אדם כזה יכול לטוס לבד...
) לטורנירים מרוחקים, אבל זה מן הסתם לא הפתרון האידיאלי.

דנה1982

New member
אני לא בטוחה שהוא יפרוש ב-2016

ולמרות כל קריאותיי שיפרוש (בשביל הבריאות הנפשית שלי) אני קצת מקווה שיש לנו עוד זמן...
&nbsp
נראה לי שאחרי כל כך הרבה שנים שהוא חי את העולם הזה, הוא לא יידע איך להתמודד בלי זה, אולי אפילו קצת מפחד מזה... וכל עוד יש לו תמיכה של מירקה (ונראה שהיא תמשיך לתמוך גם אם ירצה להמשיך בגיל 40) ויש לו בהחלט אמצעים לדאוג למשפחה שלו גם מרחוק ולהביא אותם איתו כשאפשר - אין סיבה אמיתית שהוא יפרוש.
&nbsp
נראה לי שהוא יפרוש כשהגוף באמת יתחיל להראות שנמאס לו. הבנאדם מדורג 3, זוכה בתארים ועשה השנה שני גמרי סלאם. הוא עוד לא נראה שבע.

tennis troll

New member
שאלה לידענים כאן

רפא תאורטית יכול לזכות בלונדון ולהשלים זכייה בכל התארים החשובים בטניס - אליפות ארה"ב, אוסטרליה, ר"ג, ווימבי, דיוויס, מדליית זהב אולימפית ביחידים וכאמור טורניר המאסטרס המסכם.
יש טניסאי שכבר עשה זאת בעבר?

tennis troll

New member
וואו.אם רפא ישיג את זה דווקא עכשיו זה יהיה לא פחות מסנסציוני

אבל ברצינות, כדי שזה יקרה, הוא יצטרך לגרום לATP לשנות את המשטח שעליו משחקים את הWTF, וזה לא יקרה בתקופה הקרובה כי (לא ראיתי שנכתב כאן) הATP חתם עם לונדון על הארכת החוזה עד 2018.

tennis troll

New member
עכשיו כשאני חושב על זה לעומק, יש משהו בטענות של רפא על המשטח

של הWTF. אם הטורניר הוא טורניר המאסטרס המסכם של השנה, וכידוע כמעט 50% מטורנירי המאסטרס הם על חימר, אז מדוע המשטח הזה לא זוכה לייצוג בטורניר היוקרתי כבר לא מעט שנים?
יש לי הצעה מהפכנית למהדורות הבאות, רעיון קצת הזוי ולא שגרתי אבל עשוי להוסיף עניין:
בהגרלת הבתים תיערך גם הגרלה של המשטח לכל משחק שישוחק בטורניר. כך למשל, במתחם הטורניר העתידי יהיו מגרשי חימר, דשא וקשים. תחשבו איזה עניין ומשמעות יכולה להיות להגרלה כזאת וההשפעה שלה. הבדל גדול אם למשל יהיה משחק בין מארי ונדאל על חימר או על דשא, או לחילופין ברדיך מול נדאל על חימר או על דשא.
כנ"ל בחצי הגמר ובגמר אפשר לעשות הגרלה לקביעת המשטח.

kingRF

New member
אני מבין את הלוגיקה לרעיון שלך

אבל צריך להיות קודם כל פרקטיים - בתקופה הזו של השנה, קשה מאוד לשחק במגרשי outdoor ועל כן הטורניר המסכם, שנמצא בסוף עונת האולמות, משוחק גם כן באולם.
&nbsp
לגבי סוג המשטחים עצמם - זה רעיון נחמד מאוד, אבל אני לא יודע כמה הוא ישים באמת. התחזוקה של מגרש דשא היא נוראית ותובענית. קשה לי להאמין שמנהלי הטורניר בלונדון (או במיקום עתידי אחר ) יסכימו להשקיע משאבים גדולים רק בשביל אפשרות למשחק או שניים. כנ"ל לגבי חימר - התחזוקה היא קצת יותר פשוטה מדשא, אבל עדיין דורשת עבודה רבה יותר ממשטח בטון פשוט.

דנה1982

New member
הבעיה בשינוי המשטח של ה WTF

היא בעיקר בעיית תזמון בעיניי, ולא שום דבר אחר.
&nbsp
אנחנו נמצאים בעונת האולמות. המאסטרס בפריז, שמסתיים שבוע לפני לונדון, גם הוא באולם. אין היגיון בזה ששבוע אחרי רצף של טורנירים באולם (בהם 2 מאסטרס) נעבור לטורניר חימר או דשא. גם הבכירים צריכים הכנה והסתגלות כשעוברים בין משטחים. גם מארי רצה לפרוש מלונדון כדי שיהיה לו זמן להתכונן לחימר בדייויס, להזכירך, מה שרק מחזק את העובדה שאי אפשר לשנות משטחים ולעבור פתאום לחימר, גם אם הוא באולם.

tennis troll

New member
מסכים עם הכל, אבל לרפא יש קייס במה שהוא אומר כי כמעט 50%

מטורנירי המאסטרס הם על חימר, ולא בדקתי, אבל באופן כללי יש הרבה טורנירי חימר בסבב בהשוואה לטורנירי משטחים קשים, כך שמי קבע שהWTF תמיד ישוחק רק על משטח קשה? למה אין רוטציה בין המשטחים? באמת שלא מובן לי ואני לא אוהד נדאל או משהו כזה.

למעלה