הגראנג' אשם!

eyalfein

New member
הגראנג' אשם!

לפי הביקורות על המטאליקה החדש, שאומרים עליו שהוא מהווה חזרה לימי האלבום השחור וקודמיו. במה הגרנאג' אשם? לפי מטאליקה, בזה שהאלבומים החלשים שלהם (אלה שאחרי השחור) הושפעו מלהקות הגראנג' שהיו פופולריות באותה תקופה, ובגלל זה הם אימצו סגנון יותר מלודי ובלוז דרומי (מה הקשר יא רוקר זקן וחסר און?). אז זהו, יש שק חבטות חדש לכל הרוקרים הגרועים. אבל נראה איך יהיה האלבום החדש שלהם...

Cheezus

New member
הם מרגישים מאויימים, אין מה להתרגש

האמת כבר שמעתי הרבה זלזולי גראנג' בחיי הקצרים, באמת נראה שיש לאנשי מטאל איזשהו אנטי, זה שק חבטות נח באמת.. אגב, מי כתב את הבקורת הזאת?

DrunkGoat

New member
הגראנג' עשה טוב מאוד למטאל...

הוא הרג את הרעה החולה שנקראת "הייר מטאל". במילא מטאל אמור להיות אנדרגראונד וראש בקיר, בלי השפעות מיותרות שאינן מטאל. ומטאליקה גם מושפעים מבריטני ספירס ופאף דאדי.

amirk25

New member
מה הבעיה עם "הייר מטאל"../images/Emo35.gif

אני לא מבין למה אי-אפשר לאהוב להקות גראנג' מצויינות כמו נירוונה, אליס אין צ'יינס, פרל ג'אם וסאונדגארדן (4 הגדולות בקיצור...) + להקות רוק אחרות של "פוסט-גראנג'" וגם את הRHCP יחד עם להקה כמו למשל בון ג'ובי שנחשבים ל"הייר מטאל" (וגם לפופ מטאל), ואני מתכוון לשירים הישנים שלהם שנחשבים בעיניי למצויינים? אני באופן אישי לא רואה בזה בעייה. ראיתי באיזה מקום שהגדירו אפילו את "גאנז אנד רוזס" כלהקת הייר מטאל. מן הסתם הרוב מתנגדים למה שאמרתי, אבל זאת דעתי.

DrunkGoat

New member
הייר מטאל הוא רקוב בבסיסו...

הוא נוצר כדי לזכות בתהילה, כדי לאסוף עדרים של מעריצות טיפשות, לא כדי לעשות מוסיקה.

amirk25

New member
תאוריה מעניינת

אבל שמע את Livin' on a prayer של בון ג'ובי ותגיד לי אם זה לא שיר טוב... ובכלל, אני רואה שהאנשים פה חזק בקטע של הדיכאון מהגראנג'!!! לקחתם את זה קשה!!

eyalfein

New member
הייר מטאל

השירים נכתבים כדי להיות פופולריים. זה בעצם פופ מטאל שכזה. גם השיר הזה של בון ג'ובי, למרות שהוא טוב, הוא שיר פופ קליט עם גיטרות חזקות. ...ובגלל זה אני אופטימי. אם ההייר מטאל נמאס על כולם ובגלל זה עברו לרוק ת'כלס בלי גימיקים בתחילת שנות התשעים. אז אולי גם הזבל-מטאל הפופולרי היום יפנה את הבמה בעוד כמה שנים למשהו יותר טוב. סה"כ ההיסטוריה חוזרת על עצמה. (הזבל של הסבנטיז והקיטש של האייטיז "נרמסו תחת מגפי הפאנק", להזכירכם) נחיה ונראה...

call me a dog

New member
אמממ.. נתחיל בזה

שלא הייתי פה זמן לא קצר, אני מקווה שאני אענה על הנושא כראוי... נתחיל בזה שהייר מטאל התחיל במטרה טובה, המטרה היתה להעביר מסר ששיער זה לא רק פוזה מפגרת אלא גם דרך חיים, רק שהלהקות שנרטמו להיות מה שנקרא "הירר-מטאל" היו עלובות ביותר, מביניהן גאנז ובון ג'ובי... תמיד הסולנים חייבים להיות להיות חתיכים כאלה עם פרצוף שיוצא יפה בפוסטרים ושיניים לבנות ומבריקות (מזכיר לכם מישהו??).. פה ושם יצאו כמה להיטים שאני נותן להם כבוד (נובמבר ריין ודונט קריי ביצוע לא רע עם שנון של גאנז).. אבל חוצמזה אין לי שום הערכה מוזיקלית ללהקות ההייר-מטאל.. ובקשר ל"זבל-מטאל" אני מניח שהבחור (איל?) התכוון לטראש-מטאל.. סגנון שאני אישית מאוד לא אוהב (פרט למטאליקה), מטרת הסגנון היא בכלל פוגואים לצלילי שירים קליטים והרבה הד-בנגס (הנעת הראש מעלה ומטה, למי שלא ידע :) הלהקות "המובילות" בסגנון, אני מניח שהם מטאליקה וסלייר.. את סלייר אני בכלל מתעב.. אבל מטאליקה עשתה כ"כ הרבה סגנונות שנעים כן, מגראנג' ועד הבי-מטאל.. ואני חושב שאפשר וגם צריך לתת להם הערכה.. וכמו שהבחור אמר מקודם, "הזבל של הסבנטיז והקיטש של האייטיז "נרמסו תחת מגפי הפאנק", להזכירכם".. הוא צדק. ואני חושב שעכשיו הגיעה הזמן שכל האמרגני פופ וכל חולי הכסף שם באמטיוי (האנשים שאוהבים להרוס את המושג "מוזיקה") צריכים לפנות מקום ולתת ללהקות חדשות וטובות לעלות ולתת את מה שיש להן ניר

Jam Head

New member
Thrash Metal

זה שאתה לא אוהב לא אומר שצריך ללכלך עליו. סגנון שהתחיל בתחילת שנות ה- 80 בארה"ב , ותפס תאוצה גם באירופה. בעיקרון הוא בנוי על נגינה סופר מהירה , שירה בד"כ נקייה , למרות שיש אחלה להקות ט'ראש שעושות גרואליים. אני אישית מעדיף את הט'ראש האירופאי , על הבסיס האמריקאי , אבל זה כבר עניין של טעם. והקטע של ה- "הד באנג " זה אחד מזיוני השכל הכי גדולים ששמעתי בחיים שלי !

eyalfein

New member
זבל =! Thrash

התכוונתי לנו-מטאל/היפ-הופ-מטאל או איך שקוראים לזה, ה"זבל" שהולך היום. הכוונה היתה שה"זבל" שפופולרי היום אולי יפנה את מקומו כמו שה"זבל" של תקופות אחרות פינה. אין שום קשר ללהקות טראש. ובפעם האלף (בעצם השלישית) אני זה DinoJr.

hgvrycuihnhuyb

New member
../images/Emo26.gifיש לי דוגמא....

linkin park מה הקטע איתם חבורת חננות...עם מוזיקה מטומטמת אחד סתם צורח והשני מזבל בשכל...המצב על הפנים...

Yardbird

New member
נתחיל מזה

שגאנז אן רוזס לא הייתה להקת הייר מטאל כמו שאתה חושב... הם היו מהלהקות שיותר מיתנו את הקטע הזה והביאו לחיסולו. ולהגיד שגאנז אן רוזס להקה עלובה? זה כבר ממש בושה, אז מה אם הסולן חתיך? זה לא אמור לעניין אותך, אקסל כותב ומלחין מצויין ומעביר את המוסיקה בצורה הטובה ביותר. ובעניין ה"הד בנגס" - איזה בולשיט. ומה הבעיה בהד בנגס ופוגואים בדיוק?? אני יכולה להגיד לך באותה נימה שהמוסיקה של אליס אין צ'יינס נועדה רק להד בנגס (מה שכמובן לא נכון), כי זה מה שאני אוהבת לעשות כשאני שומעת אותם!

call me a dog

New member
ונמשיך מזה

כמה דברים.. דבר ראשון- להגיד שגאנז אנד רוזס זו להקה עלובה, זה לא בושה, זו הבעת דיעה, וכמו שחכמים מאיתנו כבר אמרו- "על טעם ועל ריח אין להתווכח".. :) דבר שני- יצאתי קצת טמבל בקטע של ה"טראש-מטאל" בגלל שהתבלבלתי! (בלי זיוני שכל) יש אנשים (חלקם חברים שלי) שקוראים למטאל מסריח/זבל-"טראש-מטאל".. ויש את סגנון המוזיקה- "ט'ראש מטאל".. אני משום-מה חיברתי את שניהם.. דבר שלישי- לא אמרתי שהקטע עם ההד-בנגס זה רע! אני חולה על הד-בנגס ופוגאים! דבר רביעי- כמו שאמרתי מקודם, לא הייתי פה הרבה זמן, ולצערי הרבה דברים פה השתנו..אחד מהם הוא היחס אחד לשני.. לא משנה מה הייתי אומר פה פעם, בחיים לא היו תוקפים אותי כמו שאתם עשיתם..

amirk25

New member
Trash

trash זה זבל, לא thrash, ומן הסתם הכוונה ל"מטאל" (אעלק..) של היום. וחוץ מיזה אני מסכים שמטאליקה להקה לא רעה (לא שאני מת על מטאל במיוחד).

DrunkGoat

New member
אני לא בדיכאון, החיים שלי יפים...

אבל הייר מטאל זה עדיין סגנון רקוב. מה גם שאני לא נהנה ממנו, הוא לא עושה לי את זה.

amirk25

New member
לא הייתי ממש רציני בקשר לדכאון

אם זאת דעתך אין לי מה לעשות. מה שנאמר כאן בתגובה הקודמת על סגנונות הרוק שמתחלפים הוא מן הסתם נכון, אני לא יודע אם ההייר מטאל היה אז כל כך מאוס (אני בן 17 סך-הכל), אבל כמו הגראנג' האיכותי של פעם הוא התחלף (לצערי). ובקשר למה שנאמר על הרוק השולט של היום, ה"ניו מטאל" - זה זבל של מוסיקה ללא ספק בכלל.

Jezebel Woman

New member
תאהב מה שבא לך בנאדם!

אל תקשיב לשומדבר שאומרים לך
מה שעושה לך טוב- זה טוב!! פשוט יש כאלה שסף ההנאה שלהם מוגבל יותר והם בררנים ועושים בדיקות מוסריות לכל להקה..
מוסיקה = טוב. יעל

למעלה