הי גלירון
כיוון שגם אנחנו התלבטנו בדיוק באותו ענין עד לפני מספר ימים (התחלנו אתמול בתוכנית), אני משתפת אותך במה שעשיתי ומקווה שאחרים יוסיפו גם מנסיונם. אז ככה, אחרי שקראתי על שיטות הטיפול והחלטתי על השיטה שמתאימה לי (שילוב של 2 השיטות גם יחד) כיוון שמשהו בטוטליות של ה-ABA לא ממש נראה לי ומצד שני הגרינשפן לבד, כך התרשמתי, לא מקנה בסיס התנהגותי מספק (לטעמי כמובן). אח"כ התחלתי בחיפוש אחר סייעות, כיוון שרציתי כאלה שכבר עבדו בחינוך מיוחד, פניתי לגני החנ"מ בעיר מגורי וביקשתי מהסטז'ריות שעובדות שם שמות, טלפונים והמלצות על חברותיהן. המועמדות שהתענינו בעבודה הגיעו אלי הביתה לשיחה וכדי לראות איך תהיה התקשורת הראשונית שלהן עם הילד. במקביל פניתי למנחי ABA מוכרים ושאלתי האם הם או מישהו שהם מכירים, שעובד בשילוב של 2 השיטות. הגעתי למישהי במודיען שהרשימה אותה בלבביותה ובידע שלה והיות והיא לא פנויה מספיק כדי להדריך את הסייעת, היא המליצה על מישהי נוספת באיזור מגורי שתרכז בפועל את השיטה ותגיע לגן בתדירות יותר גבוהה. מה שאומר בעצם שיש לנו: 1) סייעת לבוקר שעובדת איתו בגן השפתי (עכשיו אנחנו עובדים על תיאום עם הגננות והסייעות של הגן), 2) מישהי שעובדת בשיטת ABA (אבל לא הוסמכה כמנחה) ומגיעה לגן אחת לשבוע וגם מדריכה טלפונית את הסייעות ואמורה לתת להן תוכנית עבודה ולקבל מהן דו"חות. 3) מנחה שעובדת בשילוב של 2 השיטות, אליה ענחנו מגיעים עם הסייעות אחת לשבוע בשלב זה והיא מדגימה את העבודה בגרינשפן ובשלב יותר מאוחר תצפה בסייעות עובדות ותתקן דברים והיא עובדת במתואם עם זו של ה-ABA. אנחנו עוד צריכים לקבוע מועדים ותדירויות לישיבות צוות וכו', אבל זו ההתארגנות הראשונית כמובן אפשר למצוא מנחה אחת שתרכז את הפרויקט ועוד סייעות שיעבדו בפועל עם הילד, אבל זה מה שאנחנו מצאנו ובתחושת בטן שלי זה יעבוד יפה........ בהצלחה