הגעתי למסקנה

טוהרtoar

New member
הגעתי למסקנה

הגעתי למסקנה שחג הפסח הוא החג הכי "אנטי-גייז-קולטורה" שבין חגי ישראל וזו משני סיבות עקריות: [א]המוטיב הכי חזק בו- מוטיב המשפחה, וכדי למנוע הודעות תגובה של אנשי "הורות חד-מינית ומשפחה אחרת", בבחינת רואה נולד [דר"א, אחלה רעיון לתוכנית שעשוע,לא? "רואה נולד", תוכנית לאנשים בעלי כשרון נבואה...] הקיצר כדי למנוע הנ"ל אסביר שבד"כ הרעיון הזה מוזכר בפורמט "משפחה מורחבת" שלא מצוי במשפחות חד-מיניות [ושוב, בשביל למנוע טעויות, אכן, זה קיים גם אצל משפחות מטיפוס אחר], כמו שניתן לראות במצווה של קורבן פסח המשפחתי, שבמידה וקורה "בטעות" שיש פחות מדי לאכול כבש שלם[
] צריכים להשלים עם אחרים. כמו כן, המשפחתיות בחג הזה גם מביאה לידי הזדמנויות, מעבר לרגיל ביום יום כולל שבת אי-שם, של הסבות משפחתיות סביב השולחן [ואף ה"משפחתיות" היא מעבר לרגיל], מה שגורר באופן טבעי שיחות של דור אחד אל הדור השני על כך שהגיע זמנו להעמיד את הדור הבא. ונראה לי שראיתי פה עדויות על האי-נוחות הנפוצה במקרים אלו. [ב]אחד הסימנים של פסח [חוץ מאיסור-חמץ ואכילת מצה, שגם היא מכה לגייז המצוי השומר על גיזרה], שבו כולם יחדיו[ולא רק ספרדים] אומרים בשבת את "שיר השירים", המגילה הידועה על אהבת איש ואישה, וכמובן שבהזדמנות זו אין מקום שלא עוסקים בו ב"עוצמה של הקדושה שבאהבת איש ואישה עד שנקראת המגילה קודש קודשים". הקיצר,מן הסתם החג הזה לא מדורג בין הראשונים בטבלת הרייטינג של תרבות הגייז.

טוהרtoar

New member
הסבר

[א] במשפחה גדולה לא התכוונתי ל:אבא-אמא-דוד-דודה-סבא-סבתא וכו וכו אלא להורים עם מלאנתלפים ילדים [טוב, לא בדיוק מלאנתלפים רק מעבר לילד-ילדה-כלב-חתול] [ב]לא התכוונתי למשפחה של הומו-לסבית אלא שני הומואים [כמו אצל DKEY] או שתי לסביות שממה שידוע לי, מכיוון שהדרכים בהם מגיעים ילדים לעולם שם היא או ע"י אימוץ או ע"י הפריה עם מתנדב/ת מבחוץ לא מצוי במקרה זה ריבוי ילדים. אם יש מקורות המפריכים זאת אשמח לעיין.

מנסון1

New member
טוהר יקירי

אביא לך מה שתלמיד חכם כמוך כבר יודע. כתוב בפרשת במדבר "ואלה תולדות אהרן ומשה ביום דבר ה' את משה בהר סיני. ואלה שמות בני אהרן הבכור נדב ואביהוא אלעזר ואיתמר" ולא מופיעים בהמשך כלל שמות בני משה, רק בני אהרן מוזכרים, ובכל זאת כתוב "תולדות אהרן ומשה". על זה פירש רש"י "ואינו מזכיר אלא בני אהרן ונקראו תולדות משה לפי שלמדן תורה מלמד שכל המלמד את בן חברו תורה מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו" אז רואים פה שלמרות שמשה היה אבא, הרי בתולדותיו מוזכרים דוקא האחיינים שלו. (זה מתקשר למה שכתבתי על האחיינים שלי). וכנראה הוא ידע שבני אהרן הם יותר מוכשרים והשקיע בהם. כי בני משה כידוע לא נתפרסמו כלל לגדולה. ולכן מי שמשקיע בחינוך זה כאילו הביא ילדים לעולם. ונציין פה שכמה מענקי הדור הקודם היו ללא ילדים. החזון איש, הרב צבי יהודה, והאדמו"ר מליובאויטש, ובכל זאת חיו חיים עשירים, והמוני יהודים חיו לפי מוצא פיהם, וזכרונם לדורות רבים הרבה יותר מהמוני הורים לילדים.

טרמינולוגיה

משפחות הומולסביות הן משפחות של אבא-אבא ושל אמא-אמא. כמעט כל המשפחות ההומולסביות הן חילוניות - ומספר הילדים בקרבן דומה מאד לממוצע הילדים במשפחות הטרו' חילוניות.

מנסון1

New member
אבחנה חכמה

אבל אולי לרכך קצת את ההרגשה, יש לציין שדוקא מבחינת המרור אנחנו מרגישים מאוד שייכים

מנסון1

New member
ועוד משהו

תמיד היתה לי בעיה לבקש בתפילה מה' שיסדר לי איזה גבר. כאילו זה לא הסתדר לבקש דבר שנתפס אצלי כנגד רצונו. הייתי מבקש באופן כללי שאמצא אושר. ואחר כך ראיתי משהו מעניין בפירוש הנצי"ב. אנחנו אומרים בהגדה "ונצעק אל ה' אלקי אבותינו כמה שנא'.... ויאנחו בני ישראל מן העבודה (כלומר הצעקה היתה על סבל העבודה), וישמע ה' את קולנו .... וירא את עניננו, זו פרישות דרך ארץ כמה שנא' וירא אלקים את בני ישראל, וידע אלקים." פרישות דרך ארץ, הכוונה שמנעו מהם להזדווג עם נשותיהם, שזה עינוי. אבל בזה לא כתוב צעקה של בני ישראל, ולא קול של בני ישראל, אלא רק "וירא אלקים את בני ישראל" ועל זה מפרש הנצי"ב שמחמת צניעות ובושה, לא הרגישו בנוח לבקש בתפילה שה' ידאג להם שיוכלו להזדווג. אבל ה' ראה שהם סובלים מזה ובא לפתור להם גם את זה. אז פתאום הרגשתי שאני לא היחיד. שלא רק אני מתבייש לבקש בדבר שהוא עבירה, אלא גם בני ישראל התביישו לבקש אפילו שזה מצוה. אז אני בחברה טובה.

מנסון1

New member
ועוד עוד משהו

רציתי לציין שלמרות שלא זכיתי בילדים, הרי הסדרים תמיד היו עם האחיינים שלי. אני לא יודע אם אהבתי אליהם זה כמו לבנים, אבל אהבתי ואני אוהב אותם אהבה עזה מיום שנולדו, והם הביאו לי הרבה אושר בחיים, ועל זה אני אומר תודה.

dkey

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

תגובה דוחה. משהו כאן מבלה יותר מידי באתרים פורנוגרפים?

arvandor

New member
תגיד לי, אתה בסדר?!

מה דוחה בזה?!?! ומה הקשר לפורנוגרפיה?! נראה לי שממש לא הבנת...!!! התכוונתי לאותו דוד הומו נחמד, שמשמש אבא לאחייניו.... ברור מילותיך וחשוב בטרם מתן תגובה.

יקירי, נדרשת כאן התנצלותך

כי האשמת בנדאם בפדופיליה (אחד הפשעים החמורים שניתן להעלות על הדעת) על לא עוול בכפו.

dkey

New member
אני מתנצל

אם כי ממש לא ברור לי למה התכוון המשורר גם בניסיונו להסביר את דבריו. אין לזה תמיכה במציאות.

../images/Emo24.gif

תראה, לפני שהיינו הורים בעצמינו, היה לנו קשר מאד מיוחד עם האחיינים שלנו. נוצרו קשרים מאד עמוקים איתם בגלל שהיינו כמהים לילדים ובגלל שמאד עזרנו בטיפול השוטף. אח שלי טוען שבכלל "התאמנו" על הבן שלו בלהיות הורים. נראה לי שזאת היתה כוונתו המקורית של הכותב. נכון, שילד משלך זה ממש, אבל ממש, לא דומה - אבל את זה אתה מבין רק אחרי שאתה הורה בעצמך.

arvandor

New member
בדיוק

אני מכיר את זה משכנים שלנו... העניין הזה דווקא די מוכר ונפוץ. סולח.

armadilloo

New member
ט"ו באב יותר גרוע

ט"ו באב זה החג הכי אנטי גיי. בימים שחגגו אותו כמו שצריך היו הנשים מחוללות בכרמים והגברים פחות או יותר חטפו אותן. לא נראה לי שגבר שהיה מעז לחולל בניהן היה מתקבל בברכה.

arvandor

New member
../images/Emo45.gifמסכים

היה לי ממש משעמם החג הזה, מהסיבות שהזכרת..

dkey

New member
אמנם אני ממש לא חסיד של חגים דתיים

אבל כן של משפחתיות. בליל הסדר ולמחרת בצהרים בעלי ואני היינו אורחים אצל אחותי. כולם ציינו במהלך הימים שלאחר מכן שהיה מאוד מהנה. אתמול בערב, בהעדרו של בעלי שעדיין במילואים שלא נגמרים בשטחים הארורים, הוזמנתי לסבתו לארוחת המימונה. היה בית הומה אדם והיה פשוט כיף לא נורמלי. ממש הרגיז שהוא לא היה. ואם לא הספיקו לי שלוש מופלטות ואינסוף של עוגות ועוגיות, נשלחתי הביתה עם אוכל מהברבקיו שהיה בצהריים שהחמצתי וכמובן 4 קילו מהעוגות ומהעוגיות שהיו בחגיגה. מזל שהוא מסיים מחר את המילואים אם כי אין מצב ששניים יכולים להתגבר על הכל לבד. אין ספורט בעולם שיוכל לקלוריות האלה

למעלה