הגעתי לכאן במקרה...

droriko

New member
מה זה קשור בכלל?

אתה מכיר זמר מזרחי שהוא גם משורר? זה הכל

droriko

New member
אתה מדבר על צלילי הכרם ששרו שירים של אלתרמן

אני גדלתי על הדברים האלה,אתה לא צריך לספר לי. אבל השירים שלהם,שחלקם היו שירי משוררים,יועדו לחפלות.

The Walrus

New member
זה די מגוחך, מה שאתה כותב כאן

נתחיל מזה שהיפ הופ במהותו הוא ז'אנר הרבה יותר רציני מרוק.

זה שהיום יש אמני היפ הופ ששרים רק על כסף ובנות זה סבבה, אבל בכללי היו הרבה מאוד אמני היפ הופ סופר רציניים, שכותבים טקסטים נהדרים, משמעותיים ואמיתיים. Nas לדוגמה, שIllmatic שלו הוא אלבום ההיפ הופ האהוב עליי, בנוסף A Tribe Called Quest, Wu-Tang Clan ועוד.

בקיצור, אל תזלזל בדברים שאתה לא מבין בהם!

Celluloid Hero

New member
לא בריא להכליל

לא שאני אוהב את שתי הלהקות האלו או מוזיקה ישראלית באופן כללי, אבל אם תשים לב, לצד המוזיקה השמחה שלהן, מתלווים לפעמים טקסטים הרבה יותר רציניים (לא שהם טובים או משהו, אבל הם רציניים). אותו הדבר רגאיי למשל, מוזיקה שמחה בקצב שלה, שבהרבה מקרים משדרת טקסטים קודרים ומחאתיים ביותר. אם תיקח לצורך העניין את בוב מארלי, אז על כל three little birds שלו תמצא איזה concrete jungle , שפשוט יהמם אותך לרצפה. אז בקיצור, חבל על ההכללות. ואגב, אין לי מושג בכלל איך הדיון הזה התחיל מהודעה שלי, שדיברה על רצינות ייתר במוזיקה. לא על רצינות per se.

droriko

New member
מארלי כבודו במקומו מונח

למרות שאני לא מתחבר למוזיקה שלו. היפ הופ ורגאיי זה לא בדיוק אותו דבר. הביט המהיר של הראפ לא מאפשר טקסט מורכב.

tzvika321

New member
מופשט מידי המושג רציני

אם זה לכתוב שירים של דילן, אז אין הרבה אמנים רציניים בשום מקום.
גם לא אם ההגדרה תהיה לכתוב שירים כמו דילן.
אז אין לי כוונה להתווכח אם להקה מסויימת היא רצינית או לא כי אני לא יודע מה זה אומר.
מצד שני, הטקסטים של הדג נחש בעיני הם בין הטובים שנכתבו בעברית באלף הנוכחי, והם עושים מה שהרבה אמנים נפוחים וחשובים בארץ לא עושים - מביעים דיעה.
הם גם מנסים לעשות את המוזיקה שלהם בצורה הכי מקצועית שאפשר ועובדים מאד קשה בהופעות שלהם כדי לכבד את הקהל שקנה כרטיס לשמוע אותם.

droriko

New member
להביע דעה זה נחמד

אבל בוא נגיד שזחל לא יושבים ימים כלילות ומנסים לפענח את השירים של הדג נחש. בארץ יש בודדים שכותבים ברמה של דילן,אני מצליח לחשוב עכשיו על מאיר אריאל,שלום גד,אהוד בנאי ואפילו שלמה ארצי המוקדם,ויש עוד כמה בטח.

droriko

New member
מ.ש.ל

אם הטקסטים של שבק ס נחשבים בעיניך כמורכבים ואתה צריך כמה האזנות בשביל להבין אותם(ואני לא מדבר על תתקעו בחצוצרה) אז זה לא שאני בור בהיפהופ כמו שאתה בור בליריקה.

ranisharoni

New member
טקסטים זה תנאי הכרחי למוזיקה טובה?

אני לא בוש להודות שלא הקשבתי למילים של יצירת מופת ההיפ-הופ הבאה:
http://www.youtube.com/watch?v=hHVGX_pRn6Q

הבטחתי לא לחלל את הפורם במופת מהסוג הזה. איתכם הסליחה.

פלרית

New member
עוד אחד של הגדולים !!!

שימו לב למתופף שנמצא בתוך הר תופים. מי יודע כמה תופים מקיפים אותו....

למעלה