הגעתי להחלטה לא מזמן...

דוויק

New member
הגעתי להחלטה לא מזמן...

מה המצב, קוראים לי דוויק. לא הייתי פעיל מאז גיל 18, אז עשיתי שנת שירות בשכונות מצוקה באשקלון. היום אני כבר שנה אחרי השיחרור ואוכל את עצמי על זה שאני לא עושה כלום בשביל מה שאני מאמין בו. מתי לעזאזל יצאתי בפעם האחרונה מהבית בשביל מה שאני מאמין בו? בשביל כוח לאזרח ודמוקרטיזציה של כל רמות השלטון, של פתיחה של המערכת למעורבות אזרחית אמיתית, בשביל איכות סביבה, זכויות אדם, פיתוח סביבתי שיעניק הזדמנות ולא כסף למי שמפתח. הייתי לפני שבוע עם הלהקה שלי בבוםבמלה ועשינו שם טרור לא קטן - שיכנענו אנשים שמה שהולך שם זה מסחרה שיט מהסוג הכי רע, שמוכרים להם אשלייה של שיתוף רגשי ואחווה בשביל כסף. שטויות, גילרון הפקות רוכבים לאנשים על הלב. כשחזרתי הבייתה משהו זז לי בראש, הבנתי שחלאס. אי אפשר יותר ונשבר לי הזין. עכשיו מן הסתם אני לא יכול לעשות דברים לבד ובגלל זה אני מחפש תומכי שמאל שמעוניינים להיות פעילים - להזיז עניינים. אקיצר - לעשות מחאה ראויה לשמה. מי שמעוניין יותר ממוזמן לפנות אלי למסרים או לטלפון - 058-358719. רצוי אנשים מאזור מודיעין והמרכז, שמוכנים להיות מחוייבים לרעיון. עד כה מה שעבר לי בראש הוא הקמת קבוצה קבועה שתפעיל פרויקטים שונים, תארגן הפגנות, סדנאות והקמת קבוצות נוספות בעוד אזורים. הכוונה היא לפעול בישראל ובשטחים. דוויק

בהמשך לשאלתו

ארצה לקבל פרטים על אירגונים הומניטריים (לא פוליטיים - די כבר עם הזבל הזה!!!!) הפועלים בארצות מוכות רעב באפריקה או אסיה וכיצד אפשר להצטרף אליהם? אני מאוד רוצה לבלות שנה מחיי עוזר לילדים רעבים איך אפשר לעשות זאת?

adipo

New member
היית צריך לבוא לפסטיבל אקטיביזם...

תרשום לעצמך- כדי שלא תשכח בשנה הבאה :)

יש שם רק דברים מקומיים

אני רוצה לעזור בחו"ל אני מנסה לברוח מהמציאות כאן למקומות אחרים שם לעזור לאנשים בלי קשר לפוליטיקה בלי למחות רק אדם שעוזר לאדם אחר שחיי בתנאים שאני לעולם לא חוויתי

xena2305

New member
אם לשפוט ע"פ שתי השורות האחרונות

שכתבת אז איכות הסביבה וזכויות העובדים לא ממש מענינות אותך,מה שאתה רוצה זה לגייס עוד תומכים לאג'נדה הפוליטית השמאל קיצונית שלך. למה אתה רוצה להקים קבוצת מפגינים חדשה אם יש כבר אחת או שתיים שפועלות,פשוט תצטרף אליהם ושיהיה לך לבריאות. תפסיק להציג את המאבק למען איכות סביבה, זכויות אדם, פיתוח סביבתי בתור מיקשה אחת יחד עם פעילות אנטי ישראלית,הערבוב הזה בין פוליטיקה לאיכות הסביבה פועל לרעתנו בקרב הציבור ומחזיר אותנו אחורה.

tookmy

New member
דווקא הטענה כאילו

אין שום קשר בין איכות סביבה ופוליטיקה, היא טענה שעבד עליה הקלח, טענה שלא מחזיקה מים. אם זה לא קשור לפוליטיקה אז מה הקשר בין הזיהום במפרץ, והעובדה שלמרות שלפני פחות משנה בעקבות תקלה בבתי הזיקוק אנשים קיבלו הודעה לסגור תריסים ולא לצאת מהבתים , איך זה שבתי הזיקוק עדיין עובדים? איך זה שכמה מפעלים שידועים בכך שהם מפעלים מזהמים ביותר קיבלו את פרס איכות הסביבה לפני פחות משנה, איך זה שמי שיש לו כסף, וקשור לשילטון , זוכה להמשיך לזהם ולגזול מאזרחים את זכותם הבסיסית לאוויר נקי, רק בשל העובדה שחבריו יושבים על הכס הפוליטי? איך זה שהעניים מואשמים בחוסר מודעות לסביבה, כשבפועל מי שמזהם יותר זה תמיד מי שיש לו יותר כסף? (מי שאין לו כסף למכונית כנראה יסע בתחבורה ציבורית שזה מזהם פחות, ככלל, למשל). איך זה שכסף פוליטי, מאד פוליטי, מופנה לגדר אחד מטופשת במקום להיות מופנה לבריאות, לחינוך, לסביבה. איך זה שמקורות המים שלנו הופרטו וגם האויר בקרוב יעלה כסף. אין ולא קיימת ולא יכולה להיות קיימת הפרדה בין איכות סביבה לבין פוליטיקה, איכות סביבה היא דבר פוליטי.

xena2305

New member
זה לא פוליטיקה, זה הון ושלטון

ואני מתרעם על הדברים הללו לפחות כמוך. כמובן שאין קשר ליחסים שלנו עם הפלסטינים,הרי זה האינטרס העילאי של בעלי ההון הגדולים בארץ שהמצב הבטחוני ישתפר וההשקעות יחזרו לארץ יחד עם התיירות ואירופה תפסיק להחרים מוצרים שונים מהארץ.הטענה שלי היא שמפעל מזהם רע לכולם נקודה,זה עניין של שחור ולבן ואין כאן שום ספקות,מדובר במאבק שהוא מייצג את האינטרס של כולנו.במלחמה עם הפלסטינים אין אמת אחת ולא צד טוב וצד רע,מה שיש זה המון אפור.אתה אומר שהגדר מטופשת,אני אומר שהמיקום שלה אולי מוטעה אבל הגדר היא דבר חשוב וטוב שמקימים אותה. כל אלו שמפגינים לטובת הפלסטינים ומאשימים את ישראל בכל מיני דברים שוכחים שעד היום רוב העולם הערבי לא ממש מקבל את קיומה של ישראל,הם חושבים שאם נעזוב השטחים ונפרק את הצבא יהיה פה גן עדן,אני מאמין שאז אנו נמחק במס' ימים. דבר אחרון הוא החשיבות של דעת הקהל בנושא איכות הסביבה.כדי להתקדם במאבקים שציינת חייבים תמיכה רחבה מהצבור,אם אנטרסנטים ימשיכו לערבב בין שני הנושאים(איכות סביבה ובטחון) לעולם לא נתקדם וכל אותם בעלי הון ימשיכו לעשות במדינה כבשלהם.

rachelb1

New member
תנסה את oxfam, אולי

הנה הכתובת של האתר שלהם: oxfam - ויש עוד הרבה, לא חסר...

xena2305

New member
כשטיילתי בהודו פגשתי בחורה

שסייעה במשך מס' חודשים באיזה מרכז לילדים חולים.אני לא זוכר את שם העיר רק שהיא על הדרך לנפאל.תנסה לברר בשגרירות הודו אולי הם בוודאי ידעו. אם אני אזכר בשם העיר אני אשלח לך מסר.

למעלה