הגענו למצב מייאש

rita75

New member
הגענו למצב מייאש

חבר שלי פוטר לפני כמעט 3 שנים מחברת הייטק גדולה בשנה הראשונה עבד בכמעט 10 חברות שונות, מכל אחת פוטר אחרי תקופה קצרה (תקופה הכי ארוכה שהוא עבד הייתה חודשיים) מאז, הצעות עבודה לא מגיעות, יש בקושי ראיונות שהוא מוזמן אליהם. הוא ניסה בכל עבודה מזדמנת: חלוקת פליירים, מלצרות, טלמרקטינג וכו' ברוב המקרים פשוט לא מתיחסים אליו. מחלוקת פליירים הוא פוטר פעמיים, נאמר לו שהוא לא מספיק מהיר. גם כמאבטח הוא לא היה מספק ופוטר אחרי חודש. עכשיו כבר 3 חודשים שהוא לא הכניס פרוטה הביתה. הבנק שלו מאיים בהוצאה לפועל בגלל החובות שצבר. הוא לא מצליח למכור את האוטו ולכן לא יכול לקבל אבטחת הכנסה. אני אבודת עצות, מה שאני מכניסה להעבודה שלי בקושי מחזיק אותנו, יש לנו ילד. לאחרונה הודיעו לי שיתכנו שינויים בחברה שבה אני מועסקת ויתכן שאפוטר. איך אפשר לחיות ככה? האם משהו לא בסדר איתו? איך אפשר לבנות משפחה ולגדל ילד ולחשוב על עתיד כשמוכרחים לחסוך אפילו באוכל? אני מאד מיואשת, אין לי מושג מה יקרה לנו אבל יתכן שיום אחד נמצא את עצמנו ברחוב - ואין מושיע. הוא בסך הכל בן 34 ואני כמעט בת 30 וכל יום מחדש אני לא מאמינה שהמציאות הזאת מכריחה אותי לשכוח ולוותר על חלומות, על עתיד שרצינו לעצמנו (אפילו להתחתן אנחנו לא יכולים שלא נדבר על בית ועוד ילד). כי כרגע איך שהדברים ניראים - זה פשוט בלתי אפשרי. לאחרונה הופיעו אצלי סממני חרדה עמוקה, ואני שוקלת טיפול פסיכולוגי (אין לי מושג איך אשלם) או משהו שלא אדרר למצב נוראי. אשמח לשמוע ממכם רעיונות, תגובות או סתם מילה מעודדת תודה

../images/Emo41.gif שאלה ועצה

1. למה החבר שלך פוטר מ10 חברות שונות אחרי תקופה קצרה? זה מצב לא סביר וצריך לבדוק מהי הסיבה. 2.לגבי האוטו - תמכרו אותו לקרוב משפחה שאתם סומכים עליו (אבא,אמא,דוד,סבא). ככה גם תוכלו להמשיך להשתמש בו וגם לקבל הבטחת הכנסה.

rita75

New member
תשובות

מכל מקום שהוא פוטר נאמרו לו כל מיני תירוצים כמו סגירת תקן או חוסר פרוייקטים, או כמו בחברת שמירה אמרו לו שאין כרגע עבודה לגבי האוטו - זה לא עבד, עשינו את זה. ביטוח לאומי מבקש פרטי המכירה, לראות חשבונות בנק שנכנס הכסף ולהוכיח שאין קרבה משפחתית בין המוכר לקונה. אי אפשר "לעבוד" עליהם. אגב, התחום שלו הוא סיסטם, והוא ניהל פרוייקטים ענקיים, היום אפילו טכנאי מחשבים לא לוקחים אותו. יש כאלה שאומרים שהוא יותר מידי מקצוען, אולי זה גם בגלל הגיל (זה נשמע כאילו שהוא בן 50). זה מאד לא הגיוני מה שקורה. אחרי שנתים כאלה כשהוא מגיע לראיון קודם כל שואלים אותו למה הוא עבד בכל כך הרבה מקומות עבודה תקופות קצרות? ואולי זה מה שמכשיל אותו, אבל מה הוא אשם?!!!!!!!!

maya28

New member
אם אומרים שהוא מקצוען מידי , אז

שישמיט פרטים מהקורות חיים , כך שהוא יראה פחות מקצוען. 10 מקומות עבודה , זה נשמע לי ממש הרבה. יש לבדוק מה הסיבה לכך , ואיפה אפשר לשפר.

צר לי להציע הצעות קרימינליות

אבל קודם כל הייתי בודק - א. מה החוק והתקנות אומרים במפורט ? ב. מה עומד בתקן שלהם של 'להוכיח שאין קרבה משפחתית בין המוכר לקונה' ? יש לי איזה זכרון עמום שאם הרכב לא רשום על שמכם ביטוח לאומי צריך להוכיח שאתם משתמשים בו באופן קבוע, ולכן אני חושב שאם תתנו אותו (העברת בעלות) במתנה (בלי העברת כסף) לבת-דודה מצד האמא, זה יפתור את הבעיה. החוק לא יכול לחייב מכירה ממש, כי סיום בעלות עשוי להיות גם גניבה או תאונה, ולצורך העניין גם לשפוך על הרכב כמה ליטרים דלק ולזרוק גפרור.

לא לרשום את כל 10 המקומות

אם הוא באמת כותב בקורות החיים שלו את כל 10 מקומות העבודה, אני מופתע, שהוא בכלל מוזמן לראיונות. הדבר השני, שהוא צריך לעשות, זה למחוק חלק מהמקומות מקורות החיים. הדבר הראשון, שהוא צריך לעשות, זה לחשוב איך הוא פוטר מ10 מקומות ומה ניתן לעשות ע"מ לשנות את זה. בסופו של דבר 10 מקומות זה המון. אני מניח, שחלק מהמקרים לא היו באשמתו (מחסור בכסף, הורדת תקן וכד'), אבל אני מתקשה להאמין, שבכל 10 המקומות הוא סבל מחוסר מזל.

KajaGugu

New member
תיראי

קשה לי להבין איך בנאדם מפוטר מ 10 משרות, ברור לך שזה נישמע כמו הרבה יותר מחוסר מזל לא? בתור חברה שלו את אמורה להכיר אותו ולדעת מה הבעיה ונישמע שממש יש לו בעיה. אולי הוא פשוט לא במקצוע הנכון. יש לכם ילד אז שיזיז את התחת וילך לעבוד בכל דבר.

mobyboy

New member
הפתרון לא בהיי-טק !

שלום לך רציתי להגיד לך שאני להבדיל מאנשים פה בחרתי מיוזמתי לברוח מהתחום הנוראי הזה, זה נכון שאחת לכמה זמן תקפו אותי יסורי מצפון על הקריירה המזהירה שיכולתי לפתח שם, ופחדתי מהמחשבה שלא אוכל לעשות עם עצמי דברים אחרים ולחיות עם זה בשלום. אולם עם הזמן אזרתי אומץ והלכתי גם על משרות אחרות, למדתי חינוך (הוראת מדעי המחשב) והיום אני מרוויח אולי שליש משכורת היי טק אבל מצליח לפרנס את עצמי בשלווה. אני מציע לכם באמת לא להתעקש על התחום הזה, אני לא אומר להתחיל ללמוד תואר ראשון מהתחלה, אבל לקחת את הידע שלכם לתחומים אולי פחות "שווים" מבחינת סטטוס, אבל שהידע במחשבים שיש לכם יוכל לשמש כבונוס. בהצלחה

mobyboy

New member
מחשש לדכאון עמוק

אני לא מבין איך אפשר לעבוד כל היום במקום סגור עד הערב, לצאת רק כשיש חושך, לשקוע מול באגים אינסופיים ולחץ אטומי.. מלחיץ ומדכא פשוט ככה

galgal21

New member
איך אתה יכול לפרנס משפחה משליש

משכורת. אם נניח שבהיי-טק אתה מקבל 15000-18000 ש"ח אז איך תוכל לפרנס משפחה מסכום של 5000-6000 ש"ח ברוטו ? איך תוכל לשלם משכנתה ?

CarlosR

New member
זה מאוד עצוב ונוגע ללב.

מנסיוני ונסיונם של כמה מכרים - ישנו סוג מסוים של אנשים שלא מתאים לעבוד כשכיר עבור מישהו אחר, ולא בגלל עצלנות, אלא בגלל מבנה אישיות. דווקא אנשים כאלה יכולים לפרוח כעצמאים. הפתרון לדעתי הוא לגשת לסניף מט"י הקרוב. אם חברך יכין תוכנית עסקית הגיונית, מה שלא בשמיים, הוא יכול לקבל מימון ראשוני (תמורת שיעבוד הרכב אולי) כדי לפתוח משהו של עצמו, ולא מדובר בעסק חובק עולם - אולי אפילו דוכן נקניקיות בקניון. מה שחשוב זה שלא תעיזי להקשיב לכמה מהתגובות כאן , שכאילו לחבר שלך "יש בעיה", הבעיה אינה אצלו, אלא אצל אנשים שלא מסוגלים לצאת מהשטאנץ. בהצלחה.

ymmy

New member
CARLOS R צודק לחלוטין..אני מוסיף

בדיוק במצב של החבר שלך ישנם אלפים אם לא עשרות אלפים האשם הוא לא בכם אלא במציאות העגומה אסור לך להכנס לדכאון ולרגשות אשם ובמיוחד לא לחשוב הרבה קדימה כל פעם לקבוע יעד של השרדות של ימים או שבועות ספורים עד יעבור זעם זאת טכניקה של רץ מרתון "לא לחשוב הרבה קדימה כי אז אתה נשבר" וזאת מנסיון אישי בעבר ובהווה

אפרתש

New member
נשמע שמשהו לא בסדר

ואם לך קשה להיות אוביקטיבית, תחפשו מישהו שיאמר לכן בכנות איך בן אדם לא מחזיק מעמד בשום מקום יותר מחודשיים. לגבי האוטו - ניסיתם למכור במחיר נמוך יותר? נכון, מרגיז שצריך לאבד ככה כסף, אבל אם זה מה שיכניס לכם אוכל הביתה - אין ברירה. טיפול פסיכולוגי - פני בדחיפות לקופת חולים. הם מסייעים בטיפול פסיכולוגי. "בדחיפות" לא כי מצבך דחוף, בהכרח, אלא כי זה יכול לקחת זמן עד שתקבלי תור. אז עדיף להתחיל את התהליך עכשו.

ltang

New member
אני מציע לך

לא לותר על חתונה בגלל מצב כלכלי לפי מה שהבנתי עברו יותר משנתיים מאז ה-"10 מקומות עבודה" - זה ממש לא אקטואלי ולא אמור לשנות עולם האבטחה - בשנתיים האחרונות די נסגר , מעדיפים שם עובדי תת-רמה בגילאים מבוגרים ורצוי 30 ימים בחודש אוטו - למכור בכל מחיר בכללי - כוננות ספיגה , כולל: מעבר להורים לתקופה (אם אפשר....), קיום מינימלי, תחביבים שלא עולים, חשיבה לטווח ארוך, אולי הסתמכות על תוכניות ממשלתיות בדיור. לא לדאוג, תמיד היה "מצב בעייתי" ותמיד יהיה משום שכוחות השוק תמיד נוטים לטובת בעלי האמצעים והנכסים והכוח הפוליטי. מעט אור דוחה הרבה מהחושך

amitayg

New member
ריטה אני קורא את הדברים וליבי דואב

ריטה ליבי איתך ובטוחני כי גם אישתי היקרה היתה מסכימה איתי לו היתה ערה. לגופו של עניין אשתי ואנוכי היינו במצב דומה מאד לשלכם ובמילותיך אני שומע את הדברים שאמרנו בזמנו אחד לשני, לא שעכשיו יותר טוב אסביר בהמשך, שנינו פוטרנו בו זמנית לאחר הולדת בני בכורי ובזמן בניית ביתינו טרם לקיחת משכנתא !!! אז ככה לא צריך להיבהל ולא להיכנס לפניקה ראשית יש לאגור כוחות רבים לצלם תמונת מצב אישית ובעיקר כלכלית ואז לקבל החלטה מושכלת. איני רוצה להיכנס כאן לנעלייך מכיוון שכל מקרה הוא לגופו של עניין ובסיפורנו אנסה לעזור. אז ככה לאחר הפיטורים, של שנינו זוכרים, החלטנו לפתוח עסק מהבית כן החלטה מוזרה ותמוהה אך מאד מוצלחת מבחינתינו תחום העיסוק אינו רלוונטי וגם ההצלחה העיסקית אינה חשובה מה שכן חשוב זה העשייה! גילוי היכולת שאנחנו יכולים לעשות דברים ולהצליח. כך לאט לאט אנו מנסים לצאת מהמשבר. לאחר סגירת העסק אשתי מצאה עבודה לא זוהרת מדי ולא מכניסה מדי אבל מספיקה למחיה ואנוכי מעסיק את עצמי עדיין בחיפושי עבודה בניהול אתר אינטרנט של היישוב בו אני גר בהתנדבות בקהילה ובשמירות במשרה חלקית לפרנסתי. נדבח חשוב נוסף בהשרדות הזו הוא צמצום וחסכון כלכלי, אנחנו נוסעים ברכב אחד בלבד, לא קונים מותרות לא מבלים וכן אוכלים מדי פעם אצל אימא זו לא בושה. ריטה אל ייאוש ולא לאבד תיקוה התהום מאד עמוקה ולא ניתן עד כמעט בלתי אשפרי לטפס חזרה , אם לא תבצעו את הצעדים החדים הללו עתה אתם עלולים לשקוע וזאת בוודאי אינך רוצה שיקרה. בכל אופן את יכולה לכתוב אלי ישירות לדואר שלי על מנת לשמוע יותר ולהתייעץ. לילה טוב אמיתי

galgal21

New member
איך הוא לא יכול למכור את האוטו ?

שיוריד את המחיר עד למחיר שאפשר למכור בו את האוטו.

למעלה