הגנת יתר

1צחי

New member
הגנת יתר

על זוחלי א"י,האם יש דבר כזה? זאת השאלה העולה בראשי בזמן האחרון בעקבות מס' דיונים/שאלות שנשאלו בפורום וזכו בהתקפות הגנה על הזוחלים. האם אנו מפספסים את המטרה אשר מקודשת כאן לרב המגדלים,לא אחת נכנס גולש חדש השואל על זוחל מסוים והתגובה הריאשונית היא "עליהום" ובכך אנו אולי יוצרים חומת הגנה (של השואל) ובעצם אנו מפספסים בגדול. ישנו גם מצב של הרמת זוחל (שמו שמיים) זה אסור עפ"י חוק,אך יש הבדל בין איסוף מהטבע לבין התקלות עם הזוחל בחצר הבית שלי או של השכן,ואוי למי שמעז גם לצלם את הזוחל לפני העברתו. כל אלה הם נקודות חשיבה עבור כולנו האם טוב אנו משרתים את הזוחלים עליהם אנו מגנים? רשמתי את הדברים אולי מוקצנים טיפה,אך המטרה היא בחינה עצמית (לכלל חברי הפורום) ולא התקפה אישית.

naja

New member
לא חושב שיש פה הגנת יתר.

דווקא זכורים לי לא מעט שירשורים שעסקו בזוחליי ארץ ישראל והיו מאוד אינפורמטיבים ומעניינים. זה הכל תלוי בגישה של השואל-כשאנשים נכנסים לכאן ושואלים שאלה, הם מקבלים את התשובות הכי נכונות שאפשר לתת אבל אני חושב שתמונה של 5 זיתניים בדלי, אמורה לגרור תגובות חריפות, בטח כשלא מספרים מההתחלה את הסיפור העומד מאחוריה(אם הוא אכן נכון....). לפעמים אכן התגובות פה מעט חריפות, אבל אני חושב שעדיף שהמצב יהיה כזה, מאשר לאמץ גישה כמו של רזי הופמן,(מחנך בישראל....
), שמעודד את התופעה. אני חושב שזה בסדר לצאת לשטח לצלם ולפעמים אפילו ללכוד בזהירות כדי להתבונן מקרוב, אבל החשוב מכל זה להעביר את המסר הנכון, שאלו חיות בר שמקומן בבר ולא באקוריום.

אני חושב שיש...

הרבה במה שאתה אומר,כשמישהו חדש ניכנס ושואל משהו אנו מיד מיתנפלים עליו כשמדובר בארצישראלי,הוא כניראה ניבהל ופשוט לא משתף אותנו ואם ניתעלה על עצמנו בפעם הבאה ונסביר בצורה נאותה ייתכן שאז נשיג תוצאה טובה יותר עבור כולם ולא הייתי קורא לזה הגנת יתר אלא ההיפך מי שמחזיק נחשי ארץישראל פשוט נירתע מלשתף אותנו וממשיך להחזיק בו...דווקא...אז בואו ננסה לשנות את הגישה וניראה...וכמו שאמרת אנו מפספסים את המטרה.

1צחי

New member
הכיוון שאני חותר אליו

"פשוט נירתע מלשתף אותנו וממשיך להחזיק בו..." הייתי רוצה לשמוע עוד דיעות.

יש משהו במה שאתה אומר.

אחרי כל כך הרבה הודעות שראיתי על אנשים שמצאו צב או זוחל אחר ומעוניינים בפרטים על גידולו לפעמים קצת קשה לקבל הודעות שבהן נראים נחשים בדלי או צפע שמוחזק לצורך צילום בצורה לא ממש טבעית... ונכון לפעמים אם היו מוספים קצת פרטים על התמונה ולא מחכים לראות את התגובות היה קל יותר לקבל את זה ולא היינו מתעצבנים כשאנחנו רואים תמונה כזאת אם אנחנו יודעים שמאחורי התמונה יש סיפור הצלה ולא סיפור על מישהו שאוסף נחשים הביתה. אני חושב שבחלק מהמקרים יש מקום למחשבה שניה לפני שמגיבים על הודעה כזאת, אבל יש כאלו שמועדים "לפורענות" ובמקרים כאלו קשה לא להגיב מיד.

BabaGee

New member
אני חושב שאתה טועה

לא ראיתי פה שום עליהום על אדם חדש שנכנס לפורום ושואל שאלה לגיטימית על צב שהוא מצא וחשב שמותר לגדל, בד"כ התשובות הם לא עליהום אלה הסבר עדין ולגיטימי שהחיה היא חיה מוגנת ושהמקום המתאים ביותר בשבילה הוא בטבע. (בדרך כלל גם ישנה היענות מצד הגולש התמים והכל בא על מקומו בשלום) ולמקרה מעט יותר ספציפי שאני מניח שבגללו עלו בך התהיות האלה. החובש הספציפי שבו מדובר כבר אמר בדרך לא דרך באחת ההודעות שלו בעבר שהוא מגדל נחש ארץ ישראלי (אני לא ממש זוכר איזה נחש אבל אני זוכר טוב מאוד שהיה שרשור כזה). ה"עליהום" לדעתי היה מוצדק כיוון שהאדם המדובר הוא לא אדם תמים שבמקרה מצא זוחל ואין בו מודעות לכך שאסור לגדל אותו. סיפור ההצלה ממעדר בראש נשמע יפה והרואי אבל אני סקפטי (עוד ברוסיה הייתי סקפטי
) עכשיו כששני הדברים האלה מתחברים ביחד , אדם עם מודעות לאיסור לגידול ובעל היסטוריה של גידול נחש א"י (הוא בעצמו שאל בטון מיתמם "אף אחד פה לא גידל נחש א"י" ,לא בטוח שבמילים האלה בדיוק אבל בסגנון הזה) בא ומראה תמונה של 5 נחשים בדלי אז אני חושב שהיה מקום לכל השאלות שעלו. ((אני מאוד מקווה ש"עיט" לא קרא את ההצעה שלו לשחרר פיתונים וכרכנים בטבע אחרת אני מאמין שהוא ימצא דרך להגיע אליו
))

BabaGee

New member
יגעת ומצאת תאמין....

מהשרשור הזה הסקתי את מה שהסקתי וכתבתי עליו מיקודם. לא נכתב בצורה מפורשת אבל מקריאה של עוד הודעות שלו בעבר מצטיירת איזו תמונה מסויימת.

למעלה