הגנת יתר

מורן20080

New member
הגנת יתר

הנני אמא לפעוט בן שנה וחצי שמיום היולדו נמצא איתי בבית, תמיד אמרו לי שזה הדבר הכי טוב בשביל ילד להיות עם אמא שלו, והיום שאני מסתכלת עליו בחוץ עם ילדים אחרים הוא לפעמים קצת בהלם, אם חוטפים לו משהו מהיד הוא לא כ"כ נלחם על שלו ולפעמים הוא אפילו בוכה וכמובן ישר בא אלי, עוד מעט הוא נכנס לגן ואני באמת מקווה שההתנהגות הזו תעבור לו כי אני מאוד רוצה שיהיה לו יותר ביטחון לעמוד על שלו, ולא לפחד כשצועקים לידו, לפעמים ממש כואב לי עליו הלב שלי ממש נקרע אני יודעת שאני מגזימה עם הרצון שלי ולכן אני לוקחת את זה מאוד קשה ואני חייבת למצוא את הדרך להפסיק לקחת את זה ללב יותר מדי ולתת לו להתמודד לבד אך אין לי מושג איך לעשות את זה איך לגרום לו להבין שאלה החיים וצריך להסתדר לבד.
 

שhira

New member
אני מאמינה שדבר ראשון עצם כניסתו לגן ילמד

אותו מה הם החיים ושאינם צמר גפן עם אמא קחי בחשבון שיש לכל ילד אופי וגם ילד שנמצא בגן מגיל 3 חודשים יכול להיות שבגיל שנה + שיחטפו לו מש הו יבכה וילך לאמא/גננת ויש ילד שיהיה עד גיל 3 עם אמא בבית וידע לחטוף חזרה אני חושבת שמה שחשוב, על פי מה שקראתי בן השורות, זה ש- א ת תביני שאלו החיים ושלא כל בכי שלו זו צלקת נפשית ושאת צרכה לתת לו כלים ולא לעשות בשבילו כשקורה דבר כזה אפשר לומר לו שילך ויסביר לילד שזה שלו ושהוא עכשיו משחק את יכולה להמליל לו את הרגשות שלו, נעלבת/ נבהלת/ כעסת שהיה ככה וככה וגם להבין שהוא עוד קטן ויכול להיות שהפספוס שחטף ממנו עכשיו בדיוק 5 דקות קודם מישהו חטף לו צעצוע והוא יילל בקול גדול
 

tiger mom

New member
את צריכה להבין

שיכול להיות שמבחינתו להסתדר לבד אומר שהוא נותן לילדים אחרים לחטוף לו. זה לא קשור לבטחון עצמי. הבטחון העצמי יבוא מזה שאת לא תנסי לשנות את האופי שלו וללמד אותו לחטוף בחזרה או להתגונן. תני לו ללמוד לבד. לא כל בכי הוא צלקת נפשית. מהמריבות האלה בגילה ילדות הם לומדים איך להסתדר בחיים. יש ילדים שהאופי שלהם זה לחטוף ויש ילדים שהאופי שלהם זה לתת שיחטפו להם. יש ילדים שמובילים ויש ילדים מובלים.
 

king luli

New member
חייבת להגיד לך שבני בן השנתיים וחצי

נמצא בגן מגיל 11 חודשים ובגן הוא מאוד אסרטיבי ויודע לעמוד על שלו אבל כשאני הולכת איתו בחוץ לגני שעשועים וגימבורים למינהם הוא מתנהג בדומה לבן שלך ולא נלחם אלא בעיקר מתלונן. אני חושבת שזה קשור לסביבה שהוא מכיר ומרגיש בטוח (גן, בית) לעומת סביבה שהוא פחות מכיר עם ילדים שהוא לא מכיר. עצות רבות אין לי לך אבל אני בטוחה שהוא ילמד יותר לעמוד על שלו כשיהיה בגן - ולו בגלל שלא תהיה לו ברירה ואת לא תהיי לידו.
 
למעלה