הגנום היהודי

אז הסכמת עם ההודעה הנ"ל או לא?

די קשה לנהל דיון כשצד אחד לא מוכן להסביר בצורה ברורה את עמדתו. אם כן - למה כתבת את הודעתך בצורה שיוצרת רושם שאתה חולק עלי? אם לא - במה אתה חולק עליה?

מה שאני ראיתי הוא

שאתה חולק על שיפוט ערכי שלא הצגתי מעולם אלא אתה בחרת לקרוא בין השורות של הודעתי, אבל הינך מסכים לעובדות המוצגות בהודעה. האם הבנתי לא נכון?

תגובה

הבעת שיפוט ערכי: "לזה אני קורה צורה עקיפה מאוד". לא קורא בין השורות ולא נעלים, הבעת אותו במפורש. ההבדל הקטן בין העובדות לבין דעתך על העובדות.

איבדת את עצמך לגמרי

אתה מתייחס כעת להודעה שכתבתי אחריההודעה עליה אנחנו מדברים כעת (למרות שציטוט דומה הופיע גם לפני כן, אבל מכך שבחרת את הציטוט הלא נכון ברור שאתה לא שם לב על איזו הודעה אנחנו מדברים). שים לב לגבי איזו הודעה שלי שאלתי אותך האם אתה מסכים לה או לא, וספר לי איפה מצאת בה "שיפוט ערכי".

Sonic hedgehog

New member
למה לתקוע את המילה גנום על כל דבר?

כל מה שכתבת הוא תרבותי סביבתי ולא גנטי.

ראית פעם מישהו ש'תוקע' מילה?

נו ברור שלא התכוונתי במילה גנום לגנטיקה, זה מטבע לשון בעלמא. פוק חזי, הראית פעם מישהו 'תוקע' מילה? אם כן מה לך כי תלין עלי? טול קורה מבין עיניך...

Sonic hedgehog

New member
גנום יהודי הוא מושג בעל משמעות

אתה לא יכות לכתוב אותו בכותרת ולדבר על משהו אחר לחלוטין זה בערך כמו שאכתוב תפוח הוא ירק מוארך בצבע ירוק ואז אגבב עוד צרור שטויות.

מבין את כאבך

אני מבין שהמילה 'גנום' מצטלצלת באוזניך יותר בהקשר של תורת הגזע או בהקשר של טיעוני המחבתי"ם שכל הכהנים מאהרן הכהן וכדו', אבל אני לא התכוונתי אלא למטבע לשון בעלמא. רציתי רק לחדד את הנקודה שיש לנו מאפיינים כלל יהודים, המתעלים מעל למגזר או לדור ספציפי.

נראה לי יותר סביר

שהמילה גנום מצטלצלת באוזניה כגדיל כפול המורכב מבסיסים שונים המקודדים חומצות אמינו וכו' וכו'. נראה לי שלכל מדען יש ריאקציה כשהוא שומע אונס של מושגים שהוא עוסק בהם.

וכן מתמטיקאי/ פיזיקאי ששומע דיבורים של פילוסוף...

אין לי דרך לבדוק את זה, לא מכירה מספיק

אבל יש לי תחושה שכל מיעוט מסוג שהוא מפתח תכונות דומות כדי לשרוד. (מלבד הסעיף שלך המתייחס לעם הספר) תקן אותי אם אני טועה.

אם ננסה להיות חסכוניים

אם ננסה להיות חסכוניים אוכל להסכים איתך שהתכונות 'ביקורתיות והלקאה עצמית', 'הגשת לחי למכים' ו'תחושת נרדפות' איכשהו נובעות כולן מהשהות הממושכת בגלות, ואפשר למרכז אותן בהגדרה אחת: 'גלותיות'. אבל התכונות 'גזענות', 'עם הספר', ו'המחלוקת' אין בינם לבין הגלות מאומה. גם בתקופות הזוהר והמלוכה עם ישראל הצטיין בשלוש התכונות האלה.

מה עם בישנים

רחמנים וגומלי חסדים? יש לי הרגשה שזה דילג כמה דורות עד שנעלם לתהום הנשיה.

יש לך דוגמאות היסטוריות?

יש לך דוגמאות היסטוריות לרחמנות וביישנות יתר ולגמילות חסדים אצל היהודים? אם כן, שתפי אותי. אשמח להחכים.

לגבי זה

"בל התכונות 'גזענות', 'עם הספר', ו'המחלוקת' אין בינם לבין הגלות מאומה. גם בתקופות הזוהר והמלוכה עם ישראל הצטיין בשלוש התכונות האלה. " אשמח לראות הוכחות כיצד הצטיינו בצורה יוצאת דופן יחסית לעממי הסביבה בתכונות אלו.

זה לא עליונות

אלא אם כן אתה מאמין שהנשמה ואפילו הגוף הפיזי של היהודי שונים ומעולים מאלו של אינם יהודים, כפי האמונה המקובלת בחברה החרדית, כידוע, אז עצם המהות האנושית אחת היא, שזו תודעה נקיה מעבר לכל מה שהוא חיצוני לזה, כולל גם הדברים שכל כך עמוקים בנפש מאלפי דורות, בין אם תקרא לזה חינוך ובין אם תקרא לזה גנום. אכן יש הרבה כשרונות ועוד העוברים בתוך העם היהודי מדור לדור, אבל כל אלו הדברים אינם עצם מהות האנושית שלנו, אלא מאפיינים שאנו מזדהים אתם. ורעיון העם הנבחר לא בא להגיד שאנו "יותר טובים" מעם אחר, אלא להגיד שיש לנו אחריות יותר גדולה כלפי העולם <בגלל> הכשרונות שלנו. אלא, שתחושת האחריות הזאת הידרדרה מתישהו במשך הדורות לתחושת עליונות. ובהמשך, היהודי החרדי הטיפוסי לא מרגיש את עצמו בכלל כחלק מהאנושות.

לא נכנסתי לדיון של טוב/רע

לא נכנסתי לדיון האם היהודים טובים או רעים, גאוותנים או באמת בניו של מקום, רוצחי בן האל או סתם מלווי בריבית, בסך הכל אפיינתי את התכונות של היהודים.

למעלה