הגנה עצמית

golin

New member
הגנה עצמית

טוב, באמת שחיפשתי אבל לא מצאתי תשובה לשאלתי ולכן אני נאלצת לפתוח הודעה חדשה... אני מחפשת המלצה על קורס הגנה עצמית באזור ת"א. הבעיה שניתקלתי בה עד כה היא שרוב הקורסים הרציניים שראיתי מיועדים לאנשים עם רקע בתחום אמנויות הלחימה (מה שבכלל אין לי). הקורסים הייעודיים לנשים שראיתי הם מאד קצרים (4-5 מפגשים) ולא עשו עלי רושם שבאמת יתנו לי כלים להגן על עצמי. האם מישהו מכיר קורס רציני אבל כזה שאני לא ארגיש בו שאני הולכת לשבור את הצוואר כל רגע ?

שלום תמר

ממליץ להבדיל בין קורסים ללימודים קבועים ומתמשכים. קורס באופיו: אינו יותר ממספר מפגשים וזאת להבדיל מלימודים ממושכים ויסודיים. שימי לב שלא כל מה שממושך וארוך טווח הוא בהכרח מה שאת מחפשת. אם כל שאת חפצה בו הוא הקניית ידע בסיסי כיצד להגן על עצמך - את זקוקה לקורס בין מפגשים ספורים ותו לא. ומי זה שרצה לשבור לך ת'צוואר בקורס

לירוןE

New member
יובל, מה שאמרת חצי מדוייק

אתה צודק שעל מנת ללמוד תכניקות של הגנה עצמית מספיקים שיעורים ספורים בלבד. אבל על מנת לרכוש את היכולת המנטאלית כדי להתמודד עם איום ואת היכולת לחשוב בבהירות יחסית תוך כדי מאבק נדרשות שנים רבות של אימון. אדם בעל תכניקות אולם חסר יכולת מנטאלית משול לאדם שיש לו אוטו שעליו הוא לא יודע לנהוג. בברכה לירון

כמה זמן לוקח להכשיר מארין אמריקאי ?

התשובה היא חדשיים וחצי. זה הכל. בוקר טוב לירון: רוצה לאמר: נחת בצבא ארה"ב אינו אמן לחימה אבל יש לו מידה של ידע בלחימת יד ריקה ואף מעט נשק קר. כמו כן הוא עובר אימוני אגרסיביות והאמן לי שרמת המוכנות שלו לעימותים 1 על 1 גבוהה יותר משל כל חייל ישראלי הנמצא בכל הכשרה שהיא רק 6 שבועות... אז נכון שסדנא אזרחית לאנשים מן השורה אינה משולה למיון הטיפוס שהמארינס מחפשים ואימונים של 18 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, שישה שבועות רצוף... בכל-זאת, אני חושב שהנקודה כי מקדם זמן הינו אבן הנגף, איננה מדוייקת.

Tonjin

New member
לא מדוייקת בכלל..

כמה זמן אורכת סדנת לוט"ר ממוצעת בארץ? אולי שלושה שבועות... ושוב, כפי שהזכרתי בנסיבות דומות בעבר - ישנו מי שמביא את האגרסיביות "מהביית" וישנו (או אפילו ישנה) מי שמגלה אותה בתוכו/תוכה תוך מספר אימונים מועט יחסית.. ואם לוקחים בחשבון גם את העובדה שאחד המרכיבים החשובים והעיקריים בנושא הגנה עצמית הוא מוכנות, יכולת זיהוי סכנה ואיומים והדרכים להמנע מהם ואפילו מה לעשות לאחר האירוע בכדי להגדיל את סיכויי העמדת התוקף לדין ולאו דווקא רק המכניקה של בעיטה למפשעה או אצבע לעיין אז הטיעון שלך מקבל חשיבות פחותה אף יותר..

amir_aikido

New member
לא מסכים אתכם - סינון מוקדם

לדעתי אתם מתעלמים מנקודה מאוד בסיסית בשתי הדוגמאות שלכם. אתם בוחרים אנשים שנקודת ההתחלה שלהם נובעת מסינון מאוד משמעותי לכיוון של אגריסיביות וכוח ובנוסף גיל מתאים. וביחס לאותם אנשים אתם בוחנים כיצד הם יגיבו לאחר אימון שמטרתו העיקרית להגביר את האגרסיביות? ברור שהם יגיבו בדרך של אגרסיביות וכוח פיזי! האם זהו הפתרון הנכון לכל בעיה
עד כמה הם יפעילו שיקול-דעת וחשיבה "תחת אש"
מקריאה של אנשים שהיו שם, הם בכלל לא בטוחים בכך. בנוסף, המצב בו אותם אנשים נמצאים בד"כ מאוד שונה מהמצב של בחורה שמותקפת לבדה, ובפרט אם התקיפה היא מצד אדם מוכר
אמיר

אז לא ../images/Emo13.gif

אני עדיין דבק בדעה כי סדנא איכותית ממוקדת תכן, טובה יותר להגנה עצמית מלימודים רבי שנים שאינם ממומקים בנושא.

amir_aikido

New member
ההבדל בין "יותר טוב" ל"מספיק"

עם האמירה לעיל אני דווקא די מסכים, אם כי מבחינה מעשית זה תמיד תלוי בתמיד ובמורה (בתקופה מסוימת שאבתי כל ידע אפשרי בתחום מכל האנשים שהתאמנתי איתם, ראיתי רבים אחרים שלא נהגו כך ועד היום יגידו שלא היתה התייחסות לנושאים שאני עברתי עליהם הרצאות ארוכות ממספר אנשים שונים במועדון). אני אזכיר שזו בעצם אותה הנקודה שבה אני תמיד מבקש להפריד בין "אמנות-לחימה" ובין "הגנה עצמית". אני פשוט לא בטוח שסדנא ממוקדת וקצרה בזמן, ועדיין מפוזרת על מעט שעות שבועיות, תקבל ציון "מספיק" (שלא לדבר על "טוב") מבחינת רמת ההכנה והמוכנות לאחריה, שלא לדבר על חודשים ושנים מאוחר יותר. סדנא שאחריה יש פעילות ריענון מתמדת אולי תגיע לציון שכזה. אמיר

Tonjin

New member
סינון מוקדם, אבל..

ראשית ברור שאין פתרון אחד נכון לכל בעייה.. על זה אין ויכוח ברור שלא התעלמתי מהנקודה החשובה של סינון מוקדם, אבל נראה לי שאתה מתעלם מכך שכמעט כל סדנאות קרב-מגע-ידיים-ריקות-פנים-אל-פנים בצבא בכל-זאת מכירות בכך שהמרכיב העיקרי שאותו אתה יכול או אמור לשפר אצל החיילים באותו פרק זמן קצר של הסדנא הוא לאו-דווקא טכניקות קרב, או המנעות ממצבים מסוכנים אלא פיתוח אגרסיביות, יכולת ספיגה ותפקוד תחת לחץ ויכולת "הנעלות" על מטרה.. וגם האמירה הזו לא באה בכדי להמליץ על סדנת-אגרסיביות לכל אישה ואישה או ללמד סנגוריה על סדנאות-הגנה עצמית אלא יותר כדי לאזן את ההצהרה של לירון ש"על מנת לרכוש את היכולת המנטאלית כדי להתמודד עם איום ואת היכולת לחשוב בבהירות יחסית תוך כדי מאבק נדרשות שנים רבות של אימון."

amir_aikido

New member
להיפך, אתה רק מחזק את דברי

חשבתי שהתיחסנו לכלל האימון (טירונות וכו') כדרך לגרום לאדם להלחם. לא רק למקטע של אימוני קרב-המגע. כל הטירונות וסוג האימונים מיועד לגרום לאנשים בגיל מסויים להגיב בדרך מאוד מסוימת. וזה כולל את קבוצת האנשים שעוברת את הסינון (זה לא מקרה שחיילים מגוייסים בגיל 18 ). האם אותה הדרך רלבנטית לאימון של נשים, שאינן מעונינות להפוך לאגרסיביות בחיי היום-יום ורק רוצות במעט כלים שיעזרו להן להתמודד מול חלאה במקרה חירום
ברור לי שנדרש לערוך שינוי,לא ברור לי מהי בדיוק הדרך הנכונה. אמיר

Vegaro

New member
נראה לי שעמותת אל הלב בת"א

מנהלת שיעורים קבועים לנשים בסוגים שונים של הגנה עצמית - http://www.elhalev.org/hebrew.asp ד"א שיעורי העמותה הם לנשים בלבד, במסגרת כזו וודאי תוכלי לצבור נסיון בלי להרגיש שאת הולכת לשבור את הצוואר..

golin

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ולא התכוונתי לצאת כזאת
, זה פשוט שחלק מהאנשים שפגשתי שהתעסקו בזה היו קצת, איך לומר, חזקים יותר משהם מודעים. בכל מקרה, תודה, אני אבדוק את זה.

William Kidd

New member
דעתי...

לדעתי במקרה שלך אני לא חושב שאת צריכה יותר ממספר המפגשים המועט הזה שמציעים בקורסים הקצרים. המטרה שלהם היא לגרום לך להבין שאת יכולה להגן על אצמך באמצעים הפשוטים ביותר, הן האמצעיים הגופניים שלך והן דברים שתוכלי למצוא ברחוב. בשביל לגרום לך להבנה הזאת ועם אימון קצת ניתן להשיג בדיוק את התוצאות הדרושות. אני מציע לך לנסות כי לדעתי אין משהו יותר אפקטיבי מקורס קצר של הגנה עצמית, כל ההגנה העצמית היא בראש.

Vegaro

New member
תתפלאי, כבן גם לי לקח זמן להתמסר

לאומנות לחימה עקב חוויות דומות בצעירותי, אבל מצאתי את המקום שלי וזה עבר. בהצלחה!

ELIF665

New member
הגנה עצמית לנשים בת"א

דייויד אוסטרובסקי - מדריך BRAZILIAN JIU JITSU (אומנות לחימה שפותחה ע"יי משפחת גרייסי , הוכיחה עצמה בזירה כשיטה מנצחת ,ריאליסטית והגיונית , נלמדת ע"יי כוחות משטרה וצבא ברחבי העולם , בני המשפחה פיתחו גם גרסה מיוחדת של שיטה ספציפית להגנה עצמית לנשים - GRACIE -RAPE SAFE , עם דגש מיוחד על נסיונות תקיפה על רקע מיני ) אגב אני מכיר ת'מדריך והוא אחלה של בנאדם . פרטים באתר WWW.BJJ.CO.IL

oferc99

New member
בדוג'ו הצוק הכחול -הגנה עצמית לנשים

בגישת הנינג'יצו בברכה עופר

למעלה