הגנה עצמית

הגנה עצמית

יצא לי להסתבך בקטטות רחוב לצערי, אך איני יודע להגן על עצמי למרות שיש בתוכי כוח (אני מתאמן חזק בחדר כושר וגם זריז מאוד בזכות כדורסל) ובעקבות כך אני מוגדר כבן אדם חלש. בעקבות כך חשבתי ללמוד איזה אומנות לחימה, אבל האם קיימת אומנות לחימה שתוך חודשיים פלוס אני כבר אוכל להתגונן בעצמי ולהחזיר במידת הצורך? חשבתי על אגרוף, שבה לומדים לרכז את העוצמה והכעס באגרוף ולהביא אותו בצורה נכונה, האם זה מה שאני צריך? על איזה אמנות לחימה אתם מציעים לי? אני בן אדם מאופק, שלא מתחיל בריבים וכו' משתדל להימנע מהן, אבל זאת המציאות לצערי וצריך לדעת להתגונן. אשמח אם תעזרו לי . תודה, ניר.

amir_aikido

New member
רצוי "קרב מגע בגישה צבאית"

לאור הדיונים האחרונים בפורום 148, אולי הדגש צריך להיות על הגישה היותר צבאית (ומותאמת לזמן לימוד קצר). לחלופין, אתה יכול ללמוד גם אגרוף קלאסי או אגרוף תאילנדי, גם אלו גישות במצטינות בשיפור מהיר יחסית. רק נקודה אחת קטנה לשיקולך, מאוד סביר שבכל השיטות הללו, בחודשיים הקרובים אתה תחטוף הרבה יותר מכות מכפי שסביר שתחטוף בשנתיים בחוץ. אמיר

פרופורציות

לדעתי קרב מגע תהיה יעילה במיוחד בהיותה שיטה בה מלמדים באופן מאוד מסודר טכניקות הנוגעות ספציפית בתחום ההגנה העצמית. בכל מקרה, לכל שיטה ואמנות לחימה המעלות שלה. לא כולן עוסקות בהגנה עצמית אך רובן יתנו לך את הכלים להתמודד מול תוקפים ולצבור נסיון בקרבות. למדתי 18 שנים קרב מגע, לימדתי קרב מגע ומעולם לא "חטפו מכות" בשיעורי הללו. בכל אופן לא מכות משמעותיות כמו אלו שאתה עלול לחטוף אם תותקף באמת. אולי בקורסים הצבאיים חוטפים מכות, אין לי מושג. לשמחתי לא נאלצתי לערוך הכירות עם שיעורי קרב מגע בצה"ל. אמיר, אולי אתה ראית מקום בו חוטפים מכות, אבל במספר מקומות מכובדים שאני ראיתי והתאמנתי פשוט מתאמנים ולומדים הגנה עצמית. מאוד יעיל, מאוד קל להבנה. אימון מאוזן בין דברים פרקטיים וקלים ליישום לבין טכניקות מתקדמות שדורשות תירגול רב. אולי כאשר אתה כותב לו "תחטוף הרבה יותר מכות מכפי שסביר שתחטוף בשנתיים בחוץ" אתה מתכוון למכות שהוא עלול לקבל בעת תירגול קרבות.... זה תלוי בגישה של המדריך בחוג ובהקפדה על כללי בטיחות, אימון הגיוני ומיגון. חוג טוב לקרב מגע ילמד אותך להגן על עצמך ו... כן גם לטעום טעמה של חבטה פה ושם כך שלא תכנס להלם כאשר יום אחד תקבל סטירה מאיזה צוציק
בהצלחה.

amir_aikido

New member
עדיין עומד מאחורי דברי

בנושא הספיגה, כיוונתי קודם להתרשמותי מגישת הלימוד המקובלת באגרוף תאילנדי ובשיטות דומות, ולסיפורים נפוצים (חלקם גם תוחקרו ודווחו בעיתונות) על אופן הלימוד שנפוץ לפעמים ביחס אל "קרב מגע" ביחידות העילית של צה"ל. אני בטוח שאצל מורה טוב תרגול הספיגה יהיה פרופורציוני, ולא כיוונתי דווקא למכות רבות עוצמה וגורמות נזק. ואולם עדיין: אצל אדם נורמטיבי כמות המכות באימון בחודש גבוהה בהרבה מהכמות הנספגת בחוץ בשנה. האמירה הנ"ל נכונה אפילו ביחס אלי, עם הרבה שנות אימון מאחורי ואימון בקורינדו אייקידו שאיננו מאוד מסיבי בד"כ (ובפרט לאחרונה, אני מתמתן): כמעט את כל המכות שאני סופג בשנה אני סופג כתוצאה משגיאות במהלך אימון, מעט מכות נוספות קורות מטעויות אחרות (אני מכוון לפטיש על האצבע בעת תליית תמונה על הקיר וכו'), ולעומת זאת ב"רחוב" המיתולוגי, עם כל האלימות שבו, אני כבר מתקשה לזכור מתי בכלל הגעתי לעימות פיזי שלא בחרתי להמנע ממנו והצלחתי בכך (מתקשר לשרשור שהבאת - לפעמים זה מעצבן ביום שאחרי, אבל אח"כ זה עובר). אמיר

שים לב שהוצע לו ללמוד קרב מגע בחוג

ולא ביחידת עילית. ולכן אתה עומד מאחורי דבריך המתייחסים למעשה למשהו אחר. דבריך אכן נכונים ואני מסכים איתם אך הם אינם מתיחסים אל חוג קרב מגע אלא אל אימוני לוחמים קרביים.

amir_aikido

New member
גם באימון רגיל זה נכון

סלבו אני עומד מאחורי דברי גם אם נתייחס לאימונים שלי, בקורינדו אייקידו. בשלוש השנים האחרונות לא חטפתי אף מכה במסגרת אירוע אלים, לעומת זאת, בחודשים האחרונים חטפתי כמה וכמה מכות (כולל מכות מקל) במהלך האימונים, נכון, כולן ללא כוונה להרע, ואף אחת מהן לא גרמה לי ליותר מסימן כחול, ונכון גם שנדיר שחטפתי יותר משלוש/ארבע מכות באותו היום. אבל זו הסטטיסטיקה שלי - הרבה יותר מכות באימון מאשר בקרב. ואני עוד מתאמן באמנות לחימה רכה ולא באגרוף, אגרוף תאילנדי או קרב מגע (הכיוונים אליהם התייחסתי בסדר לא מחייב)... האם מצבו של זאב שונה משלי? האם מצבך שונה משלי? האם מצבי איננו מייצג ביחס לרוב האוכלוסיה בארץ? יש קבוצות די ברורות שמצבן שונה. למשל, קבוצת השוטרים. אבל אזרח ממוצע, כדאי שיבין שבאופן מצטבר, הוא יספוג הרבה יותר מכות באימון. אמיר

ELIF665

New member
למעוניין ללמוד הגנה עצמית

לפי דעתי יש הבדל עצום בין "קטטות רחוב" להגנה עצמית : טכניקות הקרב מגע מבוססות על פעולות היכולות להיחשב לעיתים קיצוניות ביחס למצב , לדוגמא מכות סטירה למפשעה ואצבעות לעיניים+לחץ על האף ע"מ להשתחרר מחביקת ראש צידית כשהיא לעצמה אינה אחיזה מסוכנת כל כך משום ששיטת הקרב מגע יוצאת מהנחה שאתה נלחם על חייך הרגע (חייך לא כבודך לא כספך ולא על בחורה ), אבל בהרבה מצבים (כמו ריב בית ספר "שגרתי " וכגון אלו ) דווקא הפתרון של הקמ"ג עלול להחריף סיטואציה ולנפחה הרבה מגודלה הטבעי . לכן עצתי לך 1. לעולם אל תיכנס לקטטות סתם 2. קמ"ג תועיל לך אם רצונך בהגנה עצמית פרופר ולא "בסתם" "ללכת מכות " .

לירוןE

New member
אי אפשר להגיע לרמת ישום ברחוב...

בכמה חודשים בודדים, לא משנה כמה פשוטה ויעילה הטכניקה. כדי להגיע למצב שבו אתה מספיק מיומן כדי לבצע טכניקה ברחוב אתה צריך להיות מאומן בראש, זו המטרה של אומנויות לחימה. כמה זמן נדרש כדי ללמוד לתת אגרוף? בהגזמה שעה! הטכניקה היא לא מה שיציל אותך ברחוב, אלא המצב המנטאלי שלך, וזה דורש אימון רב (שנים!!). כל מי שטוען אחרת פשוט לא יודע על מה הוא מדבר!

בוא נשים דברים על דיוקם

קודם כל, כאשר אתה אומר את המשפט "כל מי שטוען אחרת פשוט לא יודע על מה הוא מדבר!" אתה למעשה סוגר כל אפשרות לדיון אתך. משפט שכזה מעיד על הכותב שלו שהוא אדם שמשוכנע שיש לו בעלות על הידע כולו ושאין מקום לדיון. אני בטוח שאתה לא אדם כזה ואני בטוח שזו לא כוונתך. עכשיו, כתבת שהכי חשוב זה המצב המנטאלי - יש בזה אמת אבל זה לא הכל. חשוב לציין מה מוביל למצב המנטאלי הזה - אימון, נסיון, הבנה, חיזוק הגוף, הכירות עם אמנויות לחימה אחרות, לימוד ותירגול אסטרטגיית לחימה ועוד ועוד. בקיצור, כל אלו הם תוצר של אימון אינטנסיבי. ובל נשכח שללא מורה טוב נדירים הם המתאמנים שיגיעו למצב זה. ואני רוצה לומר לך משהו. אינני יודע איזה מצבי "מציאות" אתה מדמיין או חווה בחייך אבל אני מכיר יותר מעשרה אנשים שלאחר אימון של חודשיים - שלושה בקרב מגע ובאמנויות לחימה אחרות - קראטה, איקיידו, הישרדות, קונג-פו ועוד נחלצו מהתקלויות עם תוקפים בצורה מושלמת. ובמקביל, אני מכיר גם לא מעט אנשים שלאחר אימון רב שנים מצאו את עצמם מאושפזים... הח

Tonjin

New member
שעה מה..? שחקת אותה!

כי אני מכיר כמה אנשים שמתרגלים את אותו אגרוף על בסיס יומיומי במשך שנים ועדיין מרגישים שיש להם לאן להשתפר.. לשלוח אותם אליך שתראה להם איך צריך לעשות את זה? (כי ככה אתה נשמע...
)

לוקח עשרות רבות של שעות אימון

כדי ללמוד לתת אגרוף סביר. כדי להעלות את הרמה מ"סביר" ל"מדוייק, מהיר ויעיל מאוד" נדרשות מאות שעות אימון. אבל כל אלו הם כאין וכאפס לעומת העלאת הרמה ל"אמנות ההימנעות מאלימות". בהצלחה.

לירוןE

New member
למה אתה נצמד לטפל ולא לעיקר?

מובן שכדי להגיע לשלמות של אגרוף דורשות שנים. כוונתי היתה שלמרות שהיסודות התכניים יכולים להירכש מהר יחסית את המנטלים לוקח זמן לרכוש.. אם אתה רוצה לבוא לשיעור שלי, אתה מוזמן.

Tonjin

New member
תסלח לי מאד

אני נצמד למה שאמרת ואם מה שכתבת זה לא מה שהתכוונת להגיד נראה לי לא מכובד להטיל את האשמה עלי.. בקשר ליסודות מנטליים וטכניים נראה לי שלא נבון לעשות כאן הכללות: ישנן יסודות טכניים של הגנה עצמית שיכולים להרכש תוך חודשים וכאלו ששליטה בהם תיקח שנים, גם בין היסודות המנטליים (שהם תחום נרחב למדי) יש כאלו שניתן לרכוש בזמן קצר וכאלו שידרשו יותר זמן, כל זאת להזכירך תלוי במבנה הנפשי של האינדיבידואל - שים לב גם שדווקא מה שאתה מכנה "יסודות מנטאליים" יכולים להיות טבועים באדם עוד לפני שהתחיל להתאמן באמנויות-לחימה מה שלא ניתן לומר על יסודות טכניים..

Tonjin

New member
לא סותר כלום חוץ אולי מהמשפטים האלו

1) "אי אפשר להגיע לרמת ישום ברחוב בכמה חודשים בודדים, לא משנה כמה פשוטה ויעילה הטכניקה" 2) "כמה זמן נדרש כדי ללמוד לתת אגרוף? בהגזמה שעה!" (אגב שני המשפטים האלו כבר די סותרים אחד את השני ביחוד אם מתייחסים לאגרןף כאל טכניקה יעילה, והוא כן) 3) "הטכניקה היא לא מה שיציל אותך ברחוב, אלא המצב המנטאלי שלך, וזה דורש אימון רב (שנים!!)." אבל אני שמח שאנחנו מסכימים....

לירוןE

New member
1ו 2 לא סותרים זה את זה אם

תקרא את 3! אם אתה בראש של להתנצח חפש פרטנר אחר.

לירוןE

New member
שים לב להבדל הדק בין לימוד

לישום. שם קבור הכלב. את דואג בתשובות שלך להתייחס לחלקי משפטים, לפרשם לא נכון, ואז לבוא בטענות לכותב. תקרא פעמיים כל משפט ואולי תבין. אם גם אז לא תבין, אתה מוזמן לתקוף ולהיות ציני וחסר טעם כמו שהיית עד עכשיו. אם תרצה הסברים יותר מפורטים על הגישה שאני מציג,להבין אותה, ואז להסכים איתי או לא (שגם את זה יש לעשות בדרך מסויימת...) אשמח לדון איתך. אני לא בקטע של דיון ציני חסר טעם. יום טוב:)

למעלה