הגנה עצמית

benjik1

New member
הגנה עצמית

אני לא בטוח שזה המקום לשאלתי אך בכל זאת אם מישהו יכול לעזור. עם כל האלימות הקיימת היום בכבישים בפרט ובחיים בכלל, חשבתי על אפשרות להצטרף לקורס להגנה עצמית, השרדות או משהו כזה. לא שאני רוצה להיות לוחם או לעסוק באומנויות הלחימה אבל כן היתי רוצה להרגיש שאני אוכל להגן על עצמי אם אצטרך חלילה לעשות זאת. רק לציין שאי בן 47, לא ספורטאי גדול אבל עוסק בפעילות גופנית. האם יש רעיונות? אשמח לקבל מידע, תודה.

לתוצאות מהירות חפש קרב מגע

חפש בית ספר לקרב מגע בשיטת אימי ליכטנפלד בהצלחה

fa jing

New member
ביטחון עצמי שגוי

היי, ללמוד אומנויות לחימה, קרב מגע,הישרדות וכו´ זה טוב ויפה אך גם באומנויות אלו כדי להגן על עצמך למול תוקף אכזרי ואגרסיבי( כפי שראינו לאחרונה בארץ...) זה יקח הרבה זמן... תקופה של שנים. בינתיים יכולה להתפתח אצלך הרגשת ביטחון של:"אני יכול להגן על עצמי..." מה שבמציאות לא נכון כל כך ואתה סתם יכול להיפגע כתוצאה מכך. אני חושב שאם זה לא מעניין אותך אתה סתם תסבול ותשתעמם בחוגים/קורסים מעין אלו. אני מציע פשוט מאוד לתקוף מכיוון בלתי צפוי זה תמיד עובד ( לא במובן האלים של תקיפה) לדוגמא: פעם נכנסתי לקנות מסטיק בפיצוציה כשבפתח עמדו טיפוסים המוכרים לנו יותר כ"ארסים" בעודי נכנס אחד מהם דחף אותי בכוונה להתחיל תגרה ( באותו זמן עסקתי ועדיין עוסק באומנויות לחימה) היו לי שתי אפשרויות : להילחם או להימנע מכך החלטתי להימנע, לכן מיד לאחר שנדחפתי ביקשתי סליחה והתנצלתי בפני הבחור ( שדחף אותי )אמרתי לו סליחה שדחפתי זה בלי כוונה, הבחור שלא ציפה לתגובה מעין זו הופתע . ואני יצאתי בשלום ממה שיכלה להיות תקרית. לכך לא צריך ללמוד אומנות לחימה אלא רק לתקוף מכיוון בלתי צפוי אל תיתן להם מה שהם רוצים גם כשהתוקפנות מגיע מצידם. הכי קל זה להיכנס לעימות פיסי אבל אז בטוח מישהו יפגע!!! אם אתה כן מחליט להתאמן היה בטוח שזה משהו שנוח לך ואתה נהנה ממנו ולא רק כדי להגן על עצמך, לשם כך קנה אקדח זה הכי מרתיע תאמין לי!!!! בהצלחה חנן

למעלה