הגנה עצמית

asaf81

New member
הגנה עצמית

לחברי הפורום האוביקטיבים בלבד תנו דעתכם בקשר לשאלה איזה מבין השיטות דניס השרדות ,קרב מגע ,לחימה משולבת או גי'-ג'יסטו היא היעלה ביותר או מהי השיטה האפקטיבית ביותר ? האם תלמידים של לחימה משולבת עדיפים על שאר תלמידי השיטות בגלל השילוב של האגרוף מה שמקנה להם אינסטינקט טוב יותר בהגנה על הפנים כי לפי מה שראיתי ביתר השיטות אסור אגרופים לפנים

יש חבר פורום "אובייקטיבי"?../images/Emo12.gif

הרי כל אחד בוחר את השיטה שהוא חושב שהכי טובה לו.

alexko

New member
יש כזה דבר, אני

קודם כל SHOTOKAN RULES
שיטה יעילה במידה בה אדם העוסק בה יעיל. יעילות כל טכניקה תלויה מאוד בעד כמה המבצע הבין והפנים אותה. לגבי אגרופים לאיזור הפנים והראש - לא שאין טכניקות כאלה, פשוט הן לא חוקיות בתחרויות בחלק מהשיטות. כמובן ששילוב של יותר משיטה אחת הוא תמיד טוב יותר למשל שילוב של קרטה מסגנון כלשהו (לטכניקות רגלים) בשילוב עם נאמר, היאבקות חפשית יכול ליצור קוקטייל מאוד קטלני. ותמיד יש לזכור דבר אחד - אין תרופות פלא וקסמים כדי להגיע למשהו תמיד צריך לעבוד קשה, אין קיצורי דרך. אלכס

ik5

New member
תראה לפי ה"אגדה" השיטה של דניס

היא בעצם קרב מגע שדורש ממך גם לעמוד מול כאבים פיזיים באימון עצמו בניגוד לקרב מגע... וזה אומר שאתה צריך לקבל מכות (אני לא מדבר על חיזוק נגיד של שרירי בטן שנותנים מכות חלשות לבטן) ולהתחיל לשבור עם הגוף שלך מקלות אבנים ולבנים וכו.. לדעתי רק זה בלבד גורם לשיטה לא להיות טובה... אני למדתי כמה שנים טובות קרב מגע מפי אחד המסטרים (אם אפשר להיגד ככה) הגדולים בתחום הזה, ולמרות שהיו לי כמה דברים שלא חשבתי שטובים בקרב מגע, אני עדיין חושב שאם אתה רוצה להיות מוכן למצב אמת קרב-מגע נותן תשובה הולמת. גם דניס הישרדות וגם קרב מגע התפתחו בארץ אחד על ידי דניס והשני ע"י אימי ז"ל... וגם דניס התחנך אצלך אימי ככה שאתה תמצא יותר מידי דברים דומים בדניס הישרדות... ככה שהבחירה היא רק שלך.

cincin

New member
ל ik5 ולאסף

לik5 :מתוך סקרנות אם אפשר אצל מי למדת קרב מגע ומה לא טוב בשיטה? לאסף: אני מצטרף לדעה שבזמן השקעה סביר השיטות הללו יותר אפקטיביות

ik5

New member
למדתי אצל חיים זוט

לדעתי יש זילזול כשלהו בהרבה שיטות אחרות כמו שנתנו לי לעבוד עם אדם שהתאמן כמה שנים בקונג-פו והמשפט הראשון ששמעתי זה "תיזהר עליו הוא בא משיטה עדינה מידי" והקטע הוא שזאת גישה שקיימת אצל הרבה אנשים ולא רק במקום מסויים. ולפעמים האימונים חזקים מידי לדעתי. אבל אני אומר את זה היום אחרי שאני יודע שאני לא מסוגל פיזית לבצע חלק מהדברים. אבל זאת שיטה שמלמדת אותך לא לחשוב על המכה פשוט לתת אותה ושהתגובות שלך יהיו כמו שהגוף שלך יודע לנשום לבד. דברים שבקארטה-דו (שלמדתי לפני כן) היה פחות דגש על הדבר האינסטנקטים הללו. אבל בסופו של דבר אתה צריך לבחור מה טוב לך, כי רק אתה יודע מה הכי מתאים לך.

קוזושי

New member
אסף יקירי

אני יכול לומר לך בצורה האובייקטיבית ביותר שכל האומנויות שמנית ללא יוצא מן הכלל ועוד רבות אחרות הן היעילות והאפקטיביות ביותר, והעובדה היא שיש אנשים שמתאמנים בהן ובטוחים שזה הטוב ביותר עבורם. לכל אחד מתאימה שיטה אחרת והיא היעילה ביותר עבורו אתה כנראה מנסה לשאול מי מביניהם היה מנצח בקרב, אך זה לא כל כך קשור לחברי הפורום כאן, יהיו אוביקטיבים ככל שניתן. עד כמה שידוע לי הרוב המכריע כאן עוסק ב אמנויות לחימה ולא במלחמת כוחות. אם תהיה הטוב ביותר במה שמתאים רק לך אף אחד לא יוכל לנצח אותך בזה, ולא משנה אם זה משחק שח או קרבות זירה.

o603

New member
כן - השיטה שציינת היא היעילה ביותר

וגם האפקטיבית ביותר
( . ואני אוביקטיבי ! כי אני לא לומד אף אחת מהשיטות האלו ( ולכן גם אין לי שום מושג מה יש בהם, מצד שני אם היתי לומד אחת מהשיטות - אולי כבר לא היתי כל כך אוביקטיבי .... ) לשאלתך, מה הכי יעיל אז אתה צריך להגדיר מול איזה איום אתה צריך להתמודד ומה התוצאה שתהווה ניצחון / הצלחה עבורך. ואח"כ אתה צריך להבין שלנתונים האישיים שלך יש השפעה על הזיווג המוצלח בין האדם לשיטה ומה שמתאים לאדם גדול וחזק ומהיר וגמיש וזריז ורגיש וחכם ומשוחרר ורך וגם קשה לא תמיד יתאים גם לך ! ( או לי ... ). בקיצור - לך להתנסות בשיטות שונות, תראה שיעורי דוגמה תכיר את המאמן והקבוצה תראה אם נוח לך להגיע לשיעורים ויש חנייה ליד. אני בטוח שאחרי 2 -3 קבוצות אתה תדע כבר מה עדיף לך. חוץ מזה זה רק חוג ותמיד ניתן לשנות את זה לשיטה אחרת או למקרמה. ( כשהחוג יהפוך לדרך חיים - אז תדע לבד את התשובה )

BugoK

New member
דעה אובייקטיבית

הכל תלוי למה אתה קורא שיטה יעילה. לכל אומנות לחימה יש של היתרונות והחסרונות שלה. אם אפקטיביות עבורך היא ניצחון בקרבות זירה (free-fight) אזי הייתי ממליץ לך ללמוד אגרוף תאילנדי (בשביל טכניקת עמידה) , וג'יוג'יטסו בריזלאי (בשביל טכניקת קרקע). אם אפקטיביות עברוך היא הגנה עצמית, אזי הייתי ממליץ לך ללכת ללמוד קרב מגע. ממה שאני מבין, קרב מקע היא טכניקה שפותחה על מנת להגן מפני מצבים שקורים ברחוב. ושם מושם דגש רב יותר על מקרים כמו סכינים, מכות לפנים, וכדומה, דברים שעליהם (בדר"כ) לא מושם דגש באומנויות לחימה, מפני ש"זה לא חוקי". ברחוב אין כזה דבר "לא חוקי". ואם באומנות לחימה גרידא חפצת - (כלומר - בחלק האומנותי יותר של אומנות הלחימה) - זה כבר תלוי מה אתה אוהב. איש איש והטכניקות האהובות עליו.

למעלה