הגנה עצמית

הגנה עצמית

לרגל השנה החדשה, הבנתי שאני חייבת להגן יותר על עצמי. אכשהו, במהלך חיי, בכל מקום היו לי "אנשי חסות". כלומר, אנשים שלקחו עלי חסות, והגנו עלי. מכאן, שעד היום אינני יודעת להגן על עצמי כשצריך. אם יש לכם עצות לשיפור העניין, אשמח לשמוע..

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מהי הגנה עצמית עבורך?

מדוע את חשה שאת צריכה להגן על עצמך יותר?

הגנה עצמית

לא בקטע פיזי, כמו מילולית. אם זה היה בתיכון, כשאנשים הגנו עלי מפני מציקים וכאלו. וכשראיתי שזה קורה בגירסה זו או אחרת גם בעבודה, אמרתי אוקיי. הגיע הזמן ללמוד להגן על עצמי ולדעת "להחזיר" למי שמנסה לרדת עלי שלא ברוח טובה.

לטנגו צריך שניים...

האם בדקת אפשרות של "אסטרטגית ההתעלמות" ? יכול להיות שאת כל כך רגישה שאת כבר מזהה התנהגות מסויימת כהתקפה עליך ? אולי תוכלי לראות ולשים את עצמך מהצד, כך שאת בוחנת את התגובות שלך ל"התקפה" ? האם היא התקפה אמיתית ? תנסי לענות לעצמך על השאלה: "מה את מרוויחה כשאנשים מגינים עליך ? " היתכן שאת בוחרת להיות "חלשה" כי זה משרת לך משהו ? או שאולי את יכולה לשנות התנהגות או תגובות ? אלו שאלות שכדאי לך לשאול את עצמך ולתת לעצמך את תשובה כנה. ככה זה עובד האימון, את כל הזמן מתאמתת עם עצמך ועושה בחירות מתוך המקום של: "איפה אני רוצה להיות בעתיד"

isaacm

New member
שנה טובה לך

יכול להיות שאת שואלת יותר על צורות התקפה אפשריות? מה לדעתך לקוי? ולסיום אני מבטיח לך שאין לי בכלל עצות
אז - את יכולה להמשיך לעבוד אם את רוצה
או . . . ממה שאני קורא אותך עד היום - נראה לי שאת יודעת להסתדר בכלל לא רע
שוב, שנה טובה לך איציק

אליענה5

New member
הגנה עצמית

שלום לTרמפיסטית כל אחד מאתנו צריך לשמור על עצמו או להגן, כדברייך. בעקרון תחושתך נכונה. יחד עם זאת, יש לבדוק למה את מתכוונת כאשר את אומרת "להגן על עצמי" - כלומר להגדיר את הענין. איפה את חשה לא בטוחה, ממה בדיוק את צריכה הגנה ובאיזה אופן. אומר לך ממה אני מגנה על עצמי ובאיזה אופן: למשל - אני משתדלת לשים לב מה אני מכניסה לפה - כלומר אוכלת. רוצה לשמור על גופי ולהגן על בריאותי. אני גם משתדלת להגן על עצמי מאינפורמציה מזיקה (אמצעי התקשורת לא מפסיקים להפחיד אותנו). צופה בתכניות מעשירות, תכניות שגורמות לי לצחוק ובתכנים שאני אוהבת וגורמים לי הנאה כמו תכניות בישול, טיולים וכו'. וכנ"ל לגבי סרטים, ספרים ועתונים. אני משתדלת להיות במחיצת אנשים שאני אוהבת, שאוהבים אותי, מקבלים אותי ומפרגנים לי. למדתי במשך השנים לברור מכל הקיים מסביבי את מה שהכי טוב בשבילי. אכן זהו תהליך, תהליך שאפשר ללמוד. מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי, בברכה, אליענה מוזס מאמנת אישית למודעות עצמית והעצמה אישית

למעלה