עצות שקראתי
גם אני התעניינתי בנושא לאחר שכלב גדול מאוד התנפל עלי כשהלכתי לתומי בצהרי היום. הנה שלל עצות שמצאתי באינטרנט לאחר האירוע. אני אנסה מאוחר יותר למצוא את הלינקים לשרשורים שבהם קראתי את העצות, כדי לוודא שאני לא מסלף או משמיט פרטים. מישהו הציע פה לברוח. ברוב העצות שקראתי מדגישים לא לברוח כי הכלב יותר מהיר, וזה מעורר בו את יצר הטורף והמרדף. אמנם יש לנו כורים גרעיניים ומטוסים, אבל בריצה אנחנו עדיין נחותים מכלבים. אם הוא לא היה משוכנע שכדאי לתקוף, בריחה תשכנע אותו. כלב תוקף כשהוא בטוח שהוא יכול לנצח, הוא לא תוקף כדי לאכול ובני אדם ולכן הוא לא לוקח סיכונים. הבעת פחד וחשש מעודדים את תחושת הבטחון שלו. עמידה נחושה (בלי להתקדם לעברו), לצעוק על הכלב (בלי ליזום תקיפה אבל) תערער את הנחישות שלו והוא יוותר. הרבה בעלי חיים משתמשים בשיטות כאלה, ולרוב הכלבים יש יראה טבעית מבני אדם שתתן לך יתרון. אם הותקפת והכלב נשך לך את היד לדוגמה, להרבה כלבים יש נעילת לסתות שתמנע ממך להוציא אותה, אז אל תנסה. אפשר לעשות ההפך ולדחוף את האגרוף שלך לתוך הלוע שלו, וכך לחנוק אותו והוא יאלץ לשחרר את היד. במקרה שלי, כלב ענקי משוטט ראה אותי ממרחק והתחיל לרוץ לעברי. כשהוא הגיע הוא התחיל לגרגר ולדחוף אותי אחורה. נשארתי במקום (אולי עשיתי 2 צעדים אחורה) ואמרתי "לך מפה, תעוף מפה" וחזרתי על זה שוב ושוב. למרות שבפנים הייתי בטוח שאני גמור איכשהו נשארתי תקיף מבחוץ, והוא וויתר והלך. מאז, כשאני הולך לבד ברחוב, אני תמיד מודד את המרחק למכונית הקרובה במטרה לנתר על הגג.