הגנה עצמית - מידתיות

TheDoberman

New member
הגנה עצמית - מידתיות

הנה דוגמה חמה מהתנור:
הבוקר אריתראי נכנס לביתם של משפחה, לפי החשד ניסה לתקוף מינית את הילדה ודקר את האם.
כשהאב שמע זאת, הוא הגיע למקום, תקף את האריתראי, אשר כעת במצב קשה כשהוא מורדם ומונשם.
מסתבר שהאב מתאמן באומנויות לחימה. ברדיו הבוקר שמעתי ראיון עם עובד מד"א שהיה במקום
שסיפר שהאב אמר לו:"תטפל בו כאילו נכנס בו מערבל בטון"...

עכשיו, אחרי כל הדיונים שלנו על מידתיות בהגנה עצמית, כוח סביר וכו', בוא נראה אם מעמידים את האב לדין
על כך שהגן על עצמו ועל משפחתו שלא במידתיות...... איכשהו נראה לי שזה לא יקרה...

הכתבה

CRAZY BOLI

New member
סיטואציה לא קלה

לא שופט אב שמגן על משפחתו בהנחה שהחשדות כנגד
האריתראי נכונות .

Tonjin

New member
אני רואה הבדל בין סיטואציה 'רגילה' של הגנה

עצמית ברחוב, לבין סיטואציה בה פרצו לביתך/מבצרך וכבר גרמו נזק לא רק לרחוב אלא גם לחיי אדם שם (ועוד תוך שימוש בנשק) - אני חושב שכמעט כל אחד (כולל השופטים ואפילו אולי החוק), מבינים שזה לא אותו דבר..

amir_aikido

New member
לפי הדיווח בינתיים, מידתי גם אם היה הורג

לפחות לפי הדיווח בינתיים (ולח"מ אין מידע על המידה שבה הדיווחים מתארים את שבאמת קרה), התגובה של האב היתה מידתית ובמקומה, ואפילו תישאר כזו גם אם הפורץ/אנס/תוקף ימות.

מהתיאור עולה שהפורץ/אנס/תוקף נאבק באשתו של האב וחתך אותה עם סכין בעת המאבק, בעת שיש ילדה קטנה בסמוך שהוא כבר החל לתקוף, ובעת שנטען שהוא ניסה להמשיך בתקיפה ולא לברוח. במצב כזה - כשהפורץ/אנס/תוקף מסכן חיים באופן מיידי, הרי שלפחות להבנתי את המצב (כפי שמתואר), כל האמצעים כשרים והם בגדר של "הגנה עצמית" מצד האב.

אמיר

תלמדו מהגויים,שם מיישמים

הבא להורגך השכם להורגו.
ביתו של האדם מבצרו.
אני רוצה לראות אדם במצבו מגיב אחרת.
מספיק להיות צבועים

אני לא מבינה משהו

לא היה כאן אחד בפורום מהכותבים הקבועים שלא גינה את המקרה, או הצדיק אותו..למה כל התגובות החדשות כאן (למי שלא יודע, אנחנו מופיעים בעמוד הראשי של תפוז עם השרשור הנ"ל) כולן איכשהוא חושבות שמצדיקים את הפורץ?
למה?
כי לא משתמשים כאן באלימות מילולית ?
כי אין פה תגובות בנוסח מוות לאריתראים, שחורים מסריחים ושאר ביטויים מגעילים ?
כי אנשים כאן יודעים להתנסח ?
אני קוראת את התגובות כאן, כולל אללו שנמחקו, וגם את הטוקבקים ואני מתביישת. כמות הארס,השנאה, האגרסיביות וההתבטאויות הללו מזעזעות לא פחות.

ועוד דבר שחורה לי

החוסר לקיחת אחריות כחברה.
אחרי קריאה של הטוקבקים, שמתעמקים בעניין השחורים...כאילו אין בארץ מקרי פשע בתוכנו. חדשות לבקרים יש אין ספור מקרי פשע, של יהודים/ישראלים.
ערבי אנס בחורה, נתקעים על הערבי - כאילו אין אנסים יהודים. אונס זה אונס.
אריתראי פרץ, כאילו אין פשע בישראל. כאילו אין משפחות פשע...התגובות האלו של העם החסוד והטהור שפולשים אליו ומלכלכים אותו..באמת..
יש לנו כ"כ הרבה לתקן, וכל מה שאני קוראת זה הערות גזעניות איומות.
עם שאוהב עליה אבל שונא עולים.
עם שעסוק באפליה כלפי צבע עור, כלפי חלק מעמו (אתיופים).
שנלמד לקלוט אנשים בחברה, שנלמד לכבד בני אדם, באשר הם, בני אדם ! ללא קשר והבדל בין מין דת וגזע, קודם כל - לפני הכל.

eoli

New member
אני בטוחה

שאם ישראלי היה זה שעשה את מה שהאריתראי עשה,כל הריקושטים היו נגדו.
אם יש פשע בארץ ע"י אזרחי ישראל,האם אין זכות לגנות פשעי חוץ? מה הקשר בכלל בין הדברים. אני לא שמעתי שאזרחים שותקים על עבירות של בודדים או משפחות פשע.
מה שאת/ה כותב/ת זה בדיוק הדבר שאת/ה מתנגד/ת לו. יוצר/ת סטיגמות כלפי ציבורים שלמים.באיזו זכות?

ממש לא הבנת אותי

יש פשע בתוכנו ויש פשע מבחוץ.
התרעומת שלי מגיעה מתוצר הלוואי שאני רואה ושומעת, שיש כזה פשע.
התעסקות האנשים איננה במקרה הפשע, אלא במבצע הפשע - ומשם, בצבע עורו, דתו, ומשם, לשנאה בלתי נתפסת, וגזענות.
התבלבלת לחלוטין.

eoli

New member
התבלבלתי? בוא נבדוק זאת

מה לעשות שכרגע פשעים רבים נגד אוכלוסיית דרום תל אביב נובעים מהיבשת השחורה.
את צריכה לנתב את חרונך כלפי התנהלותה המגומגמת של המדינה בנושא המסתננים .
תושבי דרום תל אביב הפכו בני ערובה בשם ההומניות.
את מנצלת את האירוע הזה כדי להכפיש עם שלם בגזענות וחוסר סובלנות. זו חוצפה

שיעור הפשע בקרב קהילת "יוצאי היבשת השחורה"

נמוך מאשר שיעורו באוכלוסיה הכללית.
אז מי פה מכפיש?

eoli

New member
מה את אומרת?

האם את מתייחסת סטטיסטית? את משווה את מספר המסתננים מהיבשת השחורה[למעט את היהודים מהיבשת,כמובן] למספר אזרחי ישראל ? שאבין?
מי פה מכפיש?
הנה תזכורת קלה
"ערבי אנס בחורה, נתקעים על הערבי - כאילו אין אנסים יהודים. אונס זה אונס.
אריתראי פרץ, כאילו אין פשע בישראל. כאילו אין משפחות פשע...התגובות האלו של העם החסוד והטהור שפולשים אליו ומלכלכים אותו..באמת..
יש לנו כ"כ הרבה לתקן, וכל מה שאני קוראת זה הערות גזעניות איומות.
עם שאוהב עליה אבל שונא עולים.
עם שעסוק באפליה כלפי צבע עור, כלפי חלק מעמו (אתיופים).
שנלמד לקלוט אנשים בחברה, שנלמד לכבד בני אדם, באשר הם, בני אדם ! ללא קשר והבדל בין מין דת וגזע, קודם כל - לפני הכל".

מדברייך ניתן להסיק רק מסקנה אחת: העם הזה,כולו,ללא יוצא מן הכלל, הוא פושע וגזעני. מעניין איפה את ממקמת את עצמך בתוך המשוואה הזאת?
אז מי מכפיש פה עם שלם? מי מכניס עם שלם לאותה חבילה? מאד מקווה שהפעם תפעילי את כושר ההבנה שלך,ולא אצטרך להסביר שוב ושוב את הפואנטה. בהצלחה

לא העם כולו, רק את.

והמונח "שיעור הפשע" מביא בחשבון את העובדה שהמספרים האבסולוטיים שלהם יותר נמוכים.

בואי נעשה שוב סדר

אם היית קוראת את התגובה שלי למקרה, בשרשור עצמו, לא היית כותבת את הדברים שכתבת, כי היית רואה לבד שהביקורת שלי כמו שלך, על התנהלותה הקלוקלת של המדינה. זה דבר ראשון.

עכשיו, לגבי "ניצול" הארוע, כתבת קודם באיזו זכות אני כותבת..ועכשיו שזו "חוצפה" שאני מאשימה עם שלם בגזענות:
התגובות שלי הן נגזר של האירוע הנ"ל, ואף ארועים אחרים...אם תרצי או לא, רבים מתוכנו (הכללה גסה כמובן)גזענים. תרצי או לא לא..פלפול עיניים לא יעזור כאן.
דוגמא אחרת: לא מזמן נבחרה מלכת יופי לישראל, אתיופית...קראת את הטוקבקים? אין בעיה לכתוב שהיא לטעמם של אנשים אלו או אחרים לא יפה..אין בעיה לכתוב שהכל פוליטיקה, והיה ברור שיבחרו אתיופית וכו וכו...אבל רוב התגובות היו הערות גזעניות איומות לגבי צבע עורה. זה מזעזע..ואגב, זה לא המקרה הראשון בנוגע לאתיופים..
וכאן הבעיה שלי..ההתיחסות של אנשים רבים, במקרה פשע או ארוע שנוגע למיעוט מסויים, שההערות הגזעניות, השנאה מהשונה, עולות וגואות.
מקווה שעכשיו אני ברורה יותר.

eoli

New member
כן,כן.אני אוהבת סדר .

רבים מתוכנו (הכללה גסה כמובן)גזענים."
זה שאת מודעת לפסול בכל הקשור להכללות גסות,אינו ממזער את הנזק המשתמע מדברייך.זה ברור לך ?
אני מודעת היטב לנושא הגזענות. זו תופעה שלילית ביותר,וכל אוכלוסיית העולם נגועה בזה,מן הסתם זו תהיה תמימות לחשוב שניתן למגר את התופעה. אבל לנסות למזער אותה תמיד טוב.
כשאת "נסחפת" [אולי מתסכול?] ומכלילה עם שלם ! את יוצרת דמוניזציה כנגד עם שלם. מה את עושה? בדיוק מאותו דבר שאת מתנגדת לו.
תפני את כעסך נקודתית לטוקבקים ולכל אלה שאת שומעת שהם נגועים בגזענות.זו הגישה הנכונה.

תשמעי, קצת התייאשתי ממך, גם שמסבירים לך יפה ולאט, את עדיין מסרבת להבין (זה בסדר).
בקריאה של התגובות שלי ושלך, הייתי אומרת שתסכול - לא ממש מגיע מהצד שלי (זה גם בסדר).
אני ממש לא רואה סיבה להמשיך להסביר.
שבוע טוב לך

eoli

New member
גמני התייאשתי

לפחות סיימנו בהסכמה הדדית.

חג שמח

אאני111

New member
אני לא הבנתי ככה וסליחה

הנה האבא נכנס בפורץ ואני לא חושב שזה שינה באותו הרגע שהבחור שחור,העה תוקף והצליח לנטרל
אם זה היה יהודי המקרה היה זהה....הכל נובע מהתיסכל של החברה

לא מדובר על המקרה עצמו, אלא על התגובות אליו

גם בפורום וגם ברחוב ובפוליטיקה.

למעלה