הגנה על מחשבים ברשת

eli23

New member
הגנה על מחשבים ברשת

יש לי מחשב עם WINDOWS XP שמשמש בתור שרת שמשתף את האינטרנט עם עוד 3 מחשבים ברשת לכולם יש WINDOWS ME מותקן לי על המחשב KERIO 1. האם הKERIO מגן גם על שאר המחשבים שגולשים באינטרנט מבלי להיות מותקן עליהם 2.הרשתי בKERIO את הIP של המחשבים שמחוברים ברשת אם באחד המחשבים ברשת יש סוס טרויאני האם הוא יכול לפגוע גם בשרת. 3. האם יש FIREWALL שיהיה מותקן רק על השרת ויגן על כל המחשבים ברשת 4. איך הFIREWALL של NORTON בתודה מראש

CMD

New member
תגובה..

בעיקרון אין צורך בכמה פיירוואלים במקרה שלך.. הפירוואל מגן על כל הרשת, רק שבמחשבים שבהם הפיירוואל לא מותקן אין אפשרות לראות מי התוקף.. אלא רק שהיה ניסיון לתקיפה. בקשר לפיירוואל של Norton, הוא בסדר גמור הוא לא עושה בעיות.. ולדעתי את יכול ללכת עליו. בקשר לסוס טרויאני אני אל בטוח.. אבל לדעתי כן.

uzi2

Active member
תשובות

1. Kerio נותן הגנה גם עבור שאר המחשבים ברשת, אבל הוא מגן כפיירוול חיצוני, וזה אומר שהוא לא יודע אלו תהליכים יוזמים או מקבלים תקשורת במחשבים האחרים. 2. זה תלוי למה אתה מתכוון ב- "הרשתי". אם הכוונה ל- Microsoft Networking, אז סוס טרויאני יכול לפגוע בשרת. זה נכון לכל פיירוול שהוא פיירוול נטו. 3. כל פיירוול שמאפשר רשת יתן הגנה גם על שאר המחשבים ברשת. ההגנה הזאת פחותה מהגנה שמקבלים כאשר מתקינים בנפרד פיירוול על כל מחשב, אבל היא בהחלט סבירה להרבה צרכים. 4. הפיירוול של נורטון הוא פיירוול כבד יחסית, אבל נחשב לנוח יחסית לקינפוג עבור המשתמש המתחיל, עקב היכולת שלו לסרוק ולזהות אפליקציות אינטרנט. למרות זאת כמה אנשים בפורום דיווחו שנטשו אותו אחרי שהסתבכו איתו. בנוסף לכך ההודעות שלו מנוסחות לפעמים בצורה מאוד מטעה, אפילו באופן מקומם. עבור רשת ביתית יש לו יתרון בכך שהוא מאפשר הגדרות נפרדות עבור כל חיבור פיזי. אם מחשב השרת שלך הוא מחשב חזק וחדיש, ואתה מאלה שישתמשו בהגדרות הנפרדות שלו לחיבורים הפיזיים השונים, ואין לך בעיה עם זה שהוא עולה, אז תשקול שימוש בו. אם לא, אז גם Kerio מצויין, וגם ל- Kerio יש יתרונות על Norton.

spinner

New member
שלום!

אני משתמש בקריו(בהמלצת עוזי תודה) אחלה פייר וואל הוא גם קל לתיפעול ולא משפיע על המחשב מבחינת ביצועי רשת וממש לא מורגש

eli23

New member
תודה לכולם עזרתם לי מאוד

למעלה