matan_druker
New member
הגנה על המחשב האישי...
אז אחרי שלמדתם איך לפרוץ לאנשים אחרים למחשב הגיע הזמן לדעת איך להגן על עצמכם...! אני בטוח שציפיתם לאיזה כתבה ענקית ומסובכת שלא תבינו כלום אבל... הפתעה! זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים! אז בואו נתחיל. מה זאת אומרת "להגן על המחשב"? הכוונה היא לא לשומרי ראש שיביאו מכות למי שיתקרב אליו... אלא תוכנה שתחסום גישה לא מאושרת למחשב או במילים אחרות "חומת אש" (FireWall). התוכנה הזאת פשוט מסננת כניסותו ויציאות מהמחשב שלכם. אם למשל פתחתם את הדפדפן (אקספלורר) התוכנה תתריע על ניסיון לתיקשורת יוצאת (מהמחשב שלכם לאתר) וניכנסת (מהאתר אליכם), ואתם פשוט תבחרו איזה יציאות וכניסות לאשר או לא. מבולבלים? אני יודע... תמשיכו לקרוא
כדי שמישהו יפרוץ לכם למחשב הוא צריך איכשהו לתקשר עם המחשב שלכם והרי אמרנו שהתוכנה עוקבת אחרי כל כניסה ויציאה מהמחשב ככה שאם פתאום באמצע שאתם גולשים לתומכם התוכנה תקפוץ ותודיע לכם על ניסיון להתחבר אליכם תדעו שזה לא תמים... מישהו מנסה לפרוץ לכם! בנוסף התוכנה גם תראה לכם את כתובת ה- Ip של מי שניסה לפרוץ למחשב שלכם ואז תוכלו לנקום בו! לדעתי התוכנה שהבאתי לכם היא הכי פשוטה שיש והיא עושה את העבודה כמו שצריך ככה שאם אתם משתמשים בה אתם יכולים להרגיש בטוחים. להורדת התוכנה לחצו כאן! (שם התוכנה: Tiny Personal Firewall) אגב, אל תחשבו שזה יהיה בלתי אפשרי לפרוץ לכם למחשב תמיד יהיה אפשר אבל זה יקשה מאד על הפורצים, ורק האקרים קצת יותר מנוסים יצליחו... אולי... כמה טיפים שיגנו עליכם: 1. אל תפתחו אימיילים ממקור לא ידוע (למרות שהוירוסים החדשים יישלחו אליכם ממישהו מוכר...) 2. לעולם אל תפתחו רבצים שאנשים שאתם לא מכירים (אישית) שלחו לכם!! זאת פשוט התאבדות (או גזר מוות על המחשב שלכם) 3. אל תנדבו את כתובת ה- Ip שלכם לאנשים שאתם לא מכירים (וגם שאתם מכירים). ממממ זהו! מקווה שעכשיו תשנו קצת יותר טוב בלילה :*) מתן נ.ב זואי אחת בכתבות רבות המופיעות באתרי... אני בתור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז אחרי שלמדתם איך לפרוץ לאנשים אחרים למחשב הגיע הזמן לדעת איך להגן על עצמכם...! אני בטוח שציפיתם לאיזה כתבה ענקית ומסובכת שלא תבינו כלום אבל... הפתעה! זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים! אז בואו נתחיל. מה זאת אומרת "להגן על המחשב"? הכוונה היא לא לשומרי ראש שיביאו מכות למי שיתקרב אליו... אלא תוכנה שתחסום גישה לא מאושרת למחשב או במילים אחרות "חומת אש" (FireWall). התוכנה הזאת פשוט מסננת כניסותו ויציאות מהמחשב שלכם. אם למשל פתחתם את הדפדפן (אקספלורר) התוכנה תתריע על ניסיון לתיקשורת יוצאת (מהמחשב שלכם לאתר) וניכנסת (מהאתר אליכם), ואתם פשוט תבחרו איזה יציאות וכניסות לאשר או לא. מבולבלים? אני יודע... תמשיכו לקרוא