הגנה מהשמש

magicpie

New member
הגנה מהשמש

בנות, אני ממש לא יודעת מה לעשות,אז חשבתי להתייעץ.
יש אנשים שאומרים שהשכבה האחרונה שמרחנו היא שנחשבת, לדוג,אם שמתי קרם לחות-קרם הגנה מהשמש עם SPF 50- פריימר-מייק אפ עם הגנה 15-פודרה, אז ההגנה שלי היא לא 50 אלא 15. (ומה עם הפודרה?זה לא נחשב שכבה?).
אמא שלי רופאה והיא אומרת שהדעות חלוקות לגבי זה.
לכן החלטתי לפנות למומחות :) (אליכן).
אז מתי אתן שמות קרם הגנה? אני לא יכולה בלי,אני רוסיה..אני אתבשל אחרי 20 דק.
ואם אני אשים קרם הגנה בשכבה הסופית, זה יהרוס את מראה האפידרמיס היפה שעבדתי עליו ב4 שכבות?

קיצר, דרושות עצות :)

שרון ל 1

New member
נכון שהדעות חלוקות, אבל בגדול זה מה שקורה -

חשוב להבין איך המנגנון עובד, ולמה חשוב לשים קרם לחות וקרם הגנה יעודיים ולא כקרם אחד...

הלחות תפקידה לחדור לעור, ולשמור על המחסום האפידרמלי (נשאר בשכבת האפידרמיס, מרכיבים פעילים יכולים לחדור גם לדרמיס)

ההגנה מהשמש לא חודרת לעור. היא יוצרת מעטה על העור, ובכך מונעת את חדירת הקרניים לתוך העור.

אז מה זה אומר בפועל<?

ההנחה הנכונה צריכה להיות כזו:
1.שטיפת הפנים וניקוי - הכנת העור לקליטת החומרים.
2. סרום/תכשיר טיפולי במידה ומשתמשים.
3. קרם לחות.
4. קרם הגנה.
5. מייקאפ וכו'.

יש קרמי הגנה שניתן לחדש על המייקאפ, זאת שיטה טובה, אני עושה את זה בהפקות שהדוגמנית מתבשלת לה בשמש ואין הרבה ברירות.
זה עובד יופי, אבל אני ממליצה לפדר אחרי זה. זה יעיל מאד לבנות שנשרפות מהר...

ליאתו2

New member
מייאש... כבר עדיף להשאר בבית

כל כך הרבה שכבות. ומה אם אשים רק קרם לחות ואז מייק אפ שיש בו מקדם הגנה?

שרון ל 1

New member
נורא תלוי איזה פריימר.

אם זה פריימר למניעת שומניות, כמו של פופה או האידיאליסט, אז אפשר בהחלט לשים אותו ממש לפני המייקאפ, אחרי ההגנה, בגלל שSPF יכול להיות שומני.

אבל לרוב אני מעדיפה שכל דבר טיפולי, בכל רמה שהיא, יבוא במגע ישיר עם העור, ואז בעצם הפריימר נכנס לקטגוריית הסרום/קרם טיפולי.
אבל שוב, תלוי איזה פריימר ולאיזו מטרה

lilo4

New member
אני מורחת מתחת למייקאפ

בדיוק לפני כמה ימים התייעצתי עם הקוסמטיקאית שלי בגלל כל השמועות האלה. לפי מה שהיא הסבירה לי כל שכבה שתמרחי בנוסף לקרם ההגנה רק תוסיף. אומנם אם תמרחי קרם הגנה של 50 ואח"כ מייקאפ עם 15 לא תקבלי בסה"כ 65, אבל כן תקבלי עוד קצת הגנה מעל.

בהחלט יש אפשרות למרוח קרם הגנה מעל המייקאפ, אני לא יודעת אם כולם מתאימים אבל בהחלט יש כאלה. זה לא עובד טוב אם המייקאפ טרי, אבל בשביל לחדש את הקרם במהלך היום זה עובד טוב מאוד

iefrat

New member
קרם הגנה לפני המ.אפ. מנסיון של שנים

עם קרם הגנה של 50, לא השתזפתי, והצלחתי להימנע מהחמרה של הפיגמנטציה

מוזר שרק אני מצליחה להשתזף

גם עם קרם הגנה של spf 100 ושאני רוצה להשתזף ושמה שמן שיזוף לא קורה כלום .

למעלה